Kolovoz 19, 2025, 21:36:46 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: mangrovina  (Posjeta: 1742 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline JamesDee

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
mangrovina
« u: Svibanj 18, 2010, 08:15:15 prijepodne »
Prije dva tjedna sam kupio komad mangrovine. Kuhao sam ga par sati, usput promjenio cetiri vode i ubacio u akvarij. Dok se je kuhao voda je bila dosta narandzasta nakon nekog vremena.
Sada mi je dogadja da voda u akvariju isto bude narandzasta. Promjenim vodu i ona je opet kroz dva dana narandzasta.
Jel ima netko iskustva s mangrovinom? Vjerujem da kada se voda farbala tokom kuhanja da ce isto tako farbati akvarijsku vodu. Do kada ce mi se to dogadjati?
jaws.blog.hr - blog na kojem opisujem kako sam ušao u akvaristiku, s kojim se problemima susrećem i kako ih pokušavam rješiti

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: mangrovina
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2010, 08:50:42 prijepodne »
to je normalno i mangrovina će ti još neko vrijeme ispuštati tanin (par tjedana ili mjeseci... to ne znam ali s vremenom će slabiti) ... to je ok za kvalitetu vode ... izraženije su boje riba u takvoj vodi... meni osobno izgleda prirodnije... ništa se ne brini to je sve ok ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline mladenp

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 75
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2010, 08:57:31 prijepodne »
Dobro, a kak to funkcionira sa zlaticama? Htjel bi posadit jednog Anubijasa na drvce. Jel bi to štimalo u aq sa zlaticama  :question:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2010, 09:05:20 prijepodne »
Dobro, a kak to funkcionira sa zlaticama? Htjel bi posadit jednog Anubijasa na drvce. Jel bi to štimalo u aq sa zlaticama  :question:

Slobodno stavi.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline JamesDee

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 18, 2010, 09:48:33 prijepodne »
to je normalno i mangrovina će ti još neko vrijeme ispuštati tanin (par tjedana ili mjeseci... to ne znam ali s vremenom će slabiti) ... to je ok za kvalitetu vode ... izraženije su boje riba u takvoj vodi... meni osobno izgleda prirodnije... ništa se ne brini to je sve ok ;)

meni je isto ok... super mi izgleda akvarij...
bitno da se nece imati nikakvih negativnih utjecaja.
jaws.blog.hr - blog na kojem opisujem kako sam ušao u akvaristiku, s kojim se problemima susrećem i kako ih pokušavam rješiti

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #5 u: Svibanj 18, 2010, 09:54:09 prijepodne »
ja u kornjačinom akavriju imam mopan  već 2 mjeseca i još pušta boju ko lud unatoč iskuhavanju, čak su mi i kornjače lagano obojane ;) a njihov akvarij pored ribljeg izgleda kao baruština radi te boje..ali tješim se da će i to proći
valjda...
:AkTer:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 18, 2010, 17:18:48 poslijepodne »
ja u kornjačinom akavriju imam mopan  već 2 mjeseca i još pušta boju ko lud unatoč iskuhavanju, čak su mi i kornjače lagano obojane ;) a njihov akvarij pored ribljeg izgleda kao baruština radi te boje..ali tješim se da će i to proći
valjda...

Kod mene je prošlo nakon nekih 20ak dana i sad više ne pušta.Bit će to dobro,ne sekiraj se.

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #7 u: Svibanj 18, 2010, 19:32:42 poslijepodne »
ah hvala na utjesi...treba mi ;(
:AkTer:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 18, 2010, 20:11:16 poslijepodne »
Kolega na poslu je jučer ubacio panj od loze,koji je suh i dobro oriban,namakan oko 2 tjedna,ali ga nije iskuhao,doduše stalno je vrelu vodu stavljao s obzirom da nije imao tako veliki lonac za kuhanje.Jutros kada se probudio u akvariju voda mutna,ribice se nevide,a akvarij je aktivan već dvije godine,60L i nije nikad bilo problema.Čudim se da je loza tako pustila.Tako da te ne treba to sekirati,jedino ako ti ide na živce.

Offline JamesDee

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Svibanj 18, 2010, 20:44:34 poslijepodne »
no sikiriki pipli... bez brige...