Srpanj 29, 2025, 18:13:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tunis  (Posjeta: 4927 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Tunis
« u: Svibanj 17, 2010, 16:01:55 poslijepodne »
Eto par fotki iz Tunisa.Ako ništa bar če neko možda , na osnovi tih fotki otiči i na letovanje u tu deželu.

http://www.mojalbum.com/bojang/tunizija-2010

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
Odg: Tunis
« Odgovori #1 u: Svibanj 17, 2010, 16:18:58 poslijepodne »
a sad kad se sitin tunisa.....bio san u 9 mj prošle godine bilo je odlično....jesi bio u kafiću sidi bou said u hammametu - ona slika di si slika sa kule pokraj onoga kipa sirene, u medini u hammametu san kupio nargilu....najbolji čaj od mente s pinjolima i svježim listićima mente i naravno ništa bez šiše....

evo da i ja stavin koju sliku...

« Zadnja izmjena: Svibanj 17, 2010, 16:29:35 poslijepodne od cactus »

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Svibanj 17, 2010, 19:32:26 poslijepodne »
evo i par mojih :D :D :D

nisu nekaj ali bilo mi je dooobro :D na prvoj se vidi da sam čak i javni nastup imao ;) a zadnja je tužni rastanak
« Zadnja izmjena: Svibanj 17, 2010, 19:48:08 poslijepodne od cicovspu »
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2010, 16:19:26 poslijepodne »
....jesi bio u kafiću sidi bou said u hammametu -   

[/quote)

Nisam bio, ja sam bio baš u Sidi Bou Saidu, pored Kartagine u onom kafiću.Ipak taj gradić važi za najlepši dio Tunisa, ipak to je grad umjetnika, boema, slikara...i naravno u najpoznatijoj kafani ispili smo čaj sa pinjolama :)

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #4 u: Svibanj 18, 2010, 21:43:51 poslijepodne »
bio san i ja u sidi bou saidu, to je onaj poviše begove kuće...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 26, 2010, 09:46:59 prijepodne »
Eto prošlo je skoro 6 mjeseci i odluka je pala.....još malo pa ponovno idemo za Tunis.Moram vidjeti ono što mi je kvar auta sprečio u travnju /aprilu/ ove godine.
Idemo za 3 nedelje i , to če sigurno biti zanimljiv podatak: za troje /cakum pakum/ troškovi če snositi maksimum 1.200 € /uključen trajekt, gorivo, cestarine, hoteli i sve što čemo još onak potrošiti/.
Kako sam več nagovestio, cilj putovanja bit če sever zemlje, a nekoliko dana odmora na Djerbi / u to vreme još uvijek 25 stepeni/ bit če kao balzam.
Ali sad sam napravio korak više, pa sam se, ako budu članci i slike zadovoljavajučeg kvaliteta, dogovorio da napišem par članka o Tunisu.

Samim tim če možda porasdti zanimanje za "solo" posjetu toj zemlji. :) i prikazati je onaku , gostoljubivu, prirodni, daleko od turističke gužve, dakle čistu i prirodnu....takvu kako je nama , turistima, sakrivena.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #6 u: Rujan 27, 2010, 07:41:14 prijepodne »
bravo bravo .... jedva čekam da napiše kako je bio solo trip ;)
Trigon190
Cayman 60

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Rujan 27, 2010, 07:52:52 prijepodne »
Joj i ja bi opet. Žena i ja smo išli proljetos i baš je bilo super.

Offline Pepa

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 46
  • Ministrica financija
« Odgovori #8 u: Rujan 27, 2010, 10:24:31 prijepodne »
Evo ja se prošli tjedan vratila iz Tunisa.  :)
Nakon svih ostalih zemalja koje sam vidjela ne mogu reći da je nešto posebno lijepa zemlja jer je pojam za lijepo u Tunisu prilično iskrivljen, ali je definitivno totalno drugačija i zanimljiva. Ne znam što bi izdvojila - možda Saharu (od gledanja zalaska sunca i jahanja deva po pustinji do adrenalinske vožnje džipovima prema filmskom setu Star Warsa koja je totalni urnebes  :D ) , trogloditske kuće (tj rupe u zemlji u kojima žive berberi  :) ) , beskonačno i iscrpljujuće cijenkanje za svaku sutnicu koju poželite kupit (svako izbjegavanje cjenkanja je uvreda za njih pa makar to značilo da ćete im platit i punu cijenu - što ni u kom slučaju nije preporučljivo  :) )...
Ne znam, po meni definitivno destinacija za preporučit jer osim što zbilja ima zanimljivih stvari za vidjet  čak je i cijena all inclusive aranžmana sa charterom iz Zagreba, uključenom klopom i cugom za svih 8 dana i uključenim izletima s vodičem daleko ispod cijene koju bi na žalost platili za ljetovanje na Jadranu.
Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije poginuli bi.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 27, 2010, 12:07:07 poslijepodne »
Meni je Tunis opčinio, ja sam ga posjetio sigurno više od 30-tak puta, no sad ja njega istražujem kolima.I to če mi biti treči put.
I ja bih nadodao post od Pepe, da je vrijedno, pored onoga što je nabrojala vidjeti i ruševine staroga Rima, gorske oaze /Chebika, Tamerza/, kanjon Mides, kao i bezbroj muzeja, medina.....
Svakako zanimljiva zemlja :)

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #10 u: Rujan 28, 2010, 23:52:51 poslijepodne »
Ja sam sa brodom dosta bio po Africi.. i samo ovdje mogu dodati da kada se ide u turizam tamo trebate zaboraviti Evropu i naše običaje.. Meni je tamo uvijek bilo super, a bio sam od Maroka (Tanger , Ceuta, Mellila)preko Egipta, Sudana pa sve dolje do Južnoafričke republike..Najljepše mi je bilo u Tanzaniji i Keniji, nejasno se sjećam Egipta ;) ;) :D Bilo mi je genijaaaaaalno!!!! I zaboraviti treba Evropu .. tamo se ide da se vide ljepote Afrike.. prekrasne Zemlje. Volio bih otići na jedno od jezera .. to mi je sad jedna od većih želja.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 29, 2010, 12:02:12 poslijepodne »
Jedini problem Tunisa je kaj nema žena, pogotovo u zabačenim selima i gradovima (vidi sliku :)), tak da definitivno nije za muško društvo (osim ak se u grupi potrefi da ima solo cura). Osim standardnih stvari za pogledat preporučil bi pogledat konobaricu na vidikovcu u Mahmati (mislim da se tak zove onaj planinski grad gdi su Berberi), a mojoj ženi su najzgodniji muški bili prodavači u jednoj od planinskih oaza (zaboravil sam kak se zove). Na slici 3 vidite kak zatelebano gleda u ovog kaj je naslonjen na palmu :).
Ono kaj Vam nude extra to je odlazak s kočijama na plantažu datulja. To svakako preporučam jer ljepo izgleda, koštacca 50kn po osobi i nigdje nebudete jeli tak fine datulje ko tam.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 29, 2010, 12:48:01 poslijepodne »
Žene u Tunisu su jako zgodne :), ipak kad se pomisli, da su tu bili :Berberi,Feničani, Rimljanini, Turci, Arapi, Normani, Francuzi , sve se to odrazuje u njihovoj ljepoti , boji kože i kosa.No nemusliman nema šansi, ipak tradicija je tamo takva.
A onaj gradič zove se Matmata, vidikovac na par km od matmate jeste Dar Ayed, a ona oata jeste Chebika.
A Tunižani, švaleraši su pravi...oni mogu birati žene, ne mareći za njihovu vjeruispovest.

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #13 u: Rujan 29, 2010, 14:29:43 poslijepodne »
Pretpostavljam da gospodična sa 2. slike nije tipična predstavnica ženske populacije u Tunisu...  :D

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
« Odgovori #14 u: Rujan 29, 2010, 14:34:49 poslijepodne »
Žene su im malo čelave  :D

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 29, 2010, 15:48:11 poslijepodne »
A Tunižani, švaleraši su pravi...oni mogu birati žene, ne mareći za njihovu vjeruispovest.

Da, baš me zanima kaj bi rekli svojim ženama da tak uletavaju. Pogotova ak je bila neka punija i sisatija Hrvatica (kak oni kažu Gazela), Tunižanima se um pomuti :D :D. Makar je dosta tih "Tunižana" po turističkim središtima iz Francuske, a na privremenom radu u Tunisu, pa je i pitanje kolko oni drže do muslimanske tradicije (pogotov ovi mlađi). Bil je smješan jedan mladi vodić deva Tunižanin, zgodan dečko, koji je vodil na devama mene i ženu i dvije solo cure iz Poreča. Kaže on meni na lošem engleskom: "Ali Baba, vidim da ti ide jahanje deva, uzmi uzde i odi sa ženom malo dalje, a mene ostavi nasamo s curama :D :D". Poslije su nam cure rekle da ih je pozvao k sebi navečer doma na gledanje filma i pušenje šiše :D :D :D. A čuješ, A.P.P.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Rujan 30, 2010, 11:16:09 prijepodne »
Iako je Tunis jako liberalna zemlja /samo jednu ženu mogu imati/, ipak neke se stvari još uvijek odvijaju na tradicionalni način, medju kojima je i ljubav.U priručnicima, koje imam ,često piše, da znadu imati solo putnice "poteškoće" sa muškarcima.I ja sam to , prilikom posete u Tunisu, popričao i u biti dobio takav odgovor :Naše je društvo tradicionalno i nije tako slobodno ko Vi /Europljani/.I oni vidu u solo putnicima samo neku metu i da če sa njom raditi ono što sa domičim devojkama ne bi radili - do svadbe., ujedno pa misle, da su te solo putnice došle po avanturu, naravno neki vide u tom i priliku, da se izsele iz Tunisa.

Naravno oni znadu biti nasrtljivi, mada u granicama normale, ipak za silovanje turistice jeste smrtna kazna, ipak to je turistički orijentirana zemlja i ja još nisam čuo, da bih se to desilo.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #17 u: Rujan 30, 2010, 12:07:29 poslijepodne »
Meni je Tunis opčinio, ja sam ga posjetio sigurno više od 30-tak puta, no sad ja njega istražujem kolima.
30 puta u Tunis-u a niti jednom na Malawi-u !?  :'(

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 18, 2010, 09:47:48 prijepodne »
Eto, došlo doba, da se ja odpakujem u Tunis i to če se desiti za par sata.Tako da vas za tri ili više nedelja baš lepo pozdravljam i svima želim sve najbolje a kad se vratim bit če poneka slika i koji tekstič za one koje žele isto otiči u Tunis, a još nemaju snagu da to urade.

Ajde budite mi srečni, zdravi i veseli  :)
« Zadnja izmjena: Listopad 18, 2010, 09:55:14 prijepodne od Bojko »

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #19 u: Listopad 18, 2010, 09:56:13 prijepodne »
sretan put i lijepo se zabavi Bojko...  :up:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #20 u: Listopad 18, 2010, 10:31:07 prijepodne »
dobru zabavu Bojko :up:

veselim se slikama i tekstu ;)
Trigon190
Cayman 60

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #21 u: Listopad 18, 2010, 13:00:37 poslijepodne »
dolazi hladna fronta, a Bojko bris u Tunis..viš, lukavca starog ;) :)

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #22 u: Listopad 18, 2010, 16:03:18 poslijepodne »
Nadam se da je put prosao OK. Lepo se provedi/te!   :up:
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #23 u: Studeni 13, 2010, 09:54:13 prijepodne »
Eto mene :), vratio se iz Tunisa.Proveli smo se lepo, auto je radio ko metak.Napravili sve skupa 5.800 km, samo po Tunisu cca 4.200 km.zadatu kružnu turu tako smo u cjelini ispunili.Išli smo prvo na sever, pa kroz uz Alžirsku granicu u pustinju, i onda uz obalu gore prema trajektu.

I još info:bili smo 3 sedmice i sve skupa nam je došlo oko 1.400€ a slike u skorajšnoj budučnosti, moram još da iskristaliziram dojmove i utiske, no bilo je nezaboravno i jedva čekamo da opet krenemo, imamo još par stvari za uraditi.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Studeni 13, 2010, 16:22:59 poslijepodne »