Lipanj 27, 2025, 20:52:01 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Terarij za L.Violaceopes  (Posjeta: 972 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lespaulg

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Terarij za L.Violaceopes
« u: Svibanj 13, 2010, 12:17:50 poslijepodne »
Pozdrav ekipa,

Za spiderlinga od otprilike 2-3 cm koje dimenzije su mi dovoljne za početak i da li bi mi ovo: Faunarium mali 23 x 15.5 x 17 cm(iz web shopa http://www.teraristika.hr ) odgovaralo?
To je plastično i ima dosta velike otvore za ventilaciju pa me zanima da li bi poslužilo prvih par mjeseci dok se ne napravi/posloži pravi terarij, a kako je taj pauk malo rijeđi kod nas, i nema baš previše ljudi sa iskustvom s tim paukom, nisam našao niti nešto opsežnije literature kod nas.
Piše da živi na temp od 25-28 kako je u Singapuru negdje, ali vjerujem da ako ga odmalena priviknem na neku sobnu temp od 21-22 stupnja da nebi trebalo biti
problema s njim.

Lijepi pozdrav,
Ivan ;)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Terarij za L.Violaceopes
« Odgovori #1 u: Svibanj 13, 2010, 12:45:57 poslijepodne »
Tako malene pauke možeš držati u bilo kakvoj plastičnoj posudici koja ima poklopac...za takvog pauka ti treba kutijica od 10x10x10cm i u njoj može biti najmanje pol godine...Imam ti ja 3 takva pauka,jedan je već poveći..ima oko 8cm u rasponu...temp.nek bude samo iznad 20 stupnjeva i to je ok...nečeš ga baš previše viđat jer se strogo drži svoje rupe koju ce napraviti sa zemljom i tresetom...a i ako izađe van,čim se približiš kutijici-ter.zbriše u rupu...znači došta plašljiv i nervozan pauk...budi spreman na to da zna izletit van iz kutijice ako ga čačkaš...a kad izleti van nije ga baš lako uhvatit jer je jako brz pauk,i ne zaustavlja ga ništa osim neke posudice sa kojom ces ga poklopit...meni je moj znao više puta izletit i po zidu do stropa :D

Offline lespaulg

• Novi član
  • *
Odg: Terarij za L.Violaceopes
« Odgovori #2 u: Svibanj 14, 2010, 15:02:08 poslijepodne »
Tako malene pauke možeš držati u bilo kakvoj plastičnoj posudici koja ima poklopac...za takvog pauka ti treba kutijica od 10x10x10cm i u njoj može biti najmanje pol godine...Imam ti ja 3 takva pauka,jedan je već poveći..ima oko 8cm u rasponu...temp.nek bude samo iznad 20 stupnjeva i to je ok...nečeš ga baš previše viđat jer se strogo drži svoje rupe koju ce napraviti sa zemljom i tresetom...a i ako izađe van,čim se približiš kutijici-ter.zbriše u rupu...znači došta plašljiv i nervozan pauk...budi spreman na to da zna izletit van iz kutijice ako ga čačkaš...a kad izleti van nije ga baš lako uhvatit jer je jako brz pauk,i ne zaustavlja ga ništa osim neke posudice sa kojom ces ga poklopit...meni je moj znao više puta izletit i po zidu do stropa :D

Super, hvala na info-u. Imaš još koji prijedlog/sugestiju ili neki naputak/savjet što se tiče te vrste pauka? Kako rješavaš vlažnost dok je pauk mali i dok mu ne stavljaš posudicu s vodom?