Lipanj 30, 2025, 23:13:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sitno i stolno...  (Posjeta: 4416 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
sitno i stolno...
« u: Svibanj 12, 2010, 23:27:16 poslijepodne »
Evo prve slike mojeg malog mrijestilišta microrasbora Galaxy.  Filter cu staviti Niagaru 190 iduci tjedan, za sad ej neki atmanov, a grijac  je mali Elite koji radi izvrsno! od bilja je tu Java i Riccia a od riba samo 3 microrasbore, jedan muzjak i dve zenke. Jos su mladi pa se vjerojatno nece baciti na mrijest tako skoro ali imam  ja vremena :D

U akvariju je trenutno i par vrbinih grana, biti ce ih i vise, ali iduci tjedan :D

Offline Smilas

• Punopravni član
Odg: sitno i stolno...
« Odgovori #1 u: Svibanj 12, 2010, 23:30:27 poslijepodne »
Inace, vec se danima dvoumim oko kvalitetnog čistaća za akvarij i mroam priznati da nakon svih opcija, ali stvarno svih, razmisljam o tome da ubacim unutra jabucara, makar ne znam dal bi on bio opasan za jajasca te dal bi ih uopce mogao jesti sa jave, sto mislite, jabucar u mrijesnom, da ili ne?

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #2 u: Svibanj 12, 2010, 23:32:13 poslijepodne »
navodno da oni smažu jaja, ali neka ti iskusniji forumaši potvrde...
meni jabučar radi dernek po akvariju,
lijep je ali neposlušan
;(
:AkTer:

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 12, 2010, 23:38:35 poslijepodne »
hmmm... znaci i on odlazi u propale ideje.. dakle sad su tamo: cory, ancy, kozice, amano kozice, jabucari, Gastromyzon, Khuli.. hmmm.. ne znam imam li opcija uopce...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Svibanj 12, 2010, 23:40:56 poslijepodne »
hmmm, mislim da nemas onda opcija... no, opet - mrijesni aq su najcesce bez ikakve dekoracije osim one potrebne za mrijest, pa i bez pijeska radi lakseg odrzavanja... no, moguce je i ovako...

ubaci jos grana, bit ce im ljepse...  :klap:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #5 u: Svibanj 12, 2010, 23:42:39 poslijepodne »
sviđa mi se mrijesni i ja imam tak neš u planu...koliko je to litara?

p.s. otocinklusi ne jedu jaja ;)
Our fears are only what we tell them to be...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 12, 2010, 23:50:22 poslijepodne »
He da to sam i ja zakljucio (nadao se) i cekam ih ko ozeb'o sunca ali ih nema nigdje za kupiti... no da mislim da bi njih stavio unutra kad bi ih mogao nabaviti.. no doci ce maca na vratanca prije ili kasnije  :inlove:

Inace to je 13 litara akvarij iz zoo repića, najmanji koji su imali u ponudi. Cijena mu je 80kn, samo staklo (inace ako ti cijena nije problem imaju u Viliju u utrinama slican takav, vjerojatno iste litraze ali malo niži i duži, recimo wide izdanje kvalitetnije izrade i vece debljine stakla, no kosta 170 kn). Ja sam jako zadovoljan akvarijićem, solidna je izvedba,a izgleda jako posebno zbog tih zaobljenih djelova

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #7 u: Svibanj 12, 2010, 23:58:53 poslijepodne »
otiće ja vrebam već 3 mjeseca :'( tak da stani u red. :D
ma imam doma 3 prazna (6-erokut(cca 15 l),10 l i 30 l) pa moram još vidjet koji ću ,al vjerojatno ovaj od 30 l pa šiknut ovih 5 rasbora pa nek uživaju i naravno hrpa mahovine,rogolist,riccia...
isto imam ovaj elite-ov grijač sam od 300 w i dosta sam čula da je nekvalitetan pa me strah stavit ga. -?

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 13, 2010, 00:03:07 prijepodne »
Cuj 300 W je puno za taj mali nije li?  No cuj, mene ovaj sluzi dobro istina nov je, ali je stvarno dobar, jedino sto nemozes odrediti temperaturu po stupnjevima vec ga ukljucis i namjestas dan-dva dal zelis da ti bude malo toplije ili malo hladnije, no kad jednom nastelas radi super! (za sad)

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #9 u: Svibanj 13, 2010, 00:06:43 prijepodne »
ma ak ima termostat wataža nije problem neg me više strah samog elite-a :D
što se tiče narihtavanja temp. ovaj moj tetratec je na 20 ,a temp. je 23-24  :roll:
edit:kaj ti misliš dal bi mi ovaj od 30 l bio prevelik'baš se sad nekak dvoumim izmeđ njega i ovog od 10...ipak su galaxyce male...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 13, 2010, 00:19:17 prijepodne »
a cuj nebi bio prevelik ali sam se nacitapo forumima i netu is vugdje kazu da ako zelis posteni mrijest galaxyca je najbolje ici ovim pravilom: sve sto ne sudjeluje u polaganju jaja, sudjeluje u njihovom jedenju.. sto ti logicno ostavlja mjesta za jedan mrijesni trojac, sad citao sam da neki koriste i dva muzjaka i jednu zenku ali sam se odlucio za ovu kombinaciju, jer i ona uspjeva...  No racunaj da mozes imati i vise  mrijesnih kombinacija ali moras dati dosta mjesta malima da se skrivaju, dakle puno jave!

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #11 u: Svibanj 13, 2010, 00:30:15 prijepodne »
a kombinacija 1 ženke i 1 mužjaka?imam ful nekog nabrijanog alfa mužjaka jarkih boja i jedu veliku ženku baš su onak pravi i stalno se naganjaju pa se nadam da bu neš izrodilo iz tog sam me zanima dal bi to bilo okej.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 13, 2010, 00:39:44 prijepodne »
Da bi narano! samo im da javu i riciju i bulji  svaki drugi dan unutra ka sto nikad buljila nisi :)

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #13 u: Svibanj 13, 2010, 00:46:32 prijepodne »
ok onda budem tak. ;)
neg bilo bi ti zgodno da si u akvarij stavio crni šljunak pa bi lakše jaja skužio.tak bu  i ja ;)

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 13, 2010, 00:53:24 prijepodne »
Joooj, pokusavao sam ga naci ali su svugdje imali samo onaj odurni umjetni keramizirani koji mi je preruzan.  Inace razmisljao sam i o onom crvenom pjsesku iz vilija ali mi ej pak bio presitan a nekak mi je prevelika investicija za podlogu koje bi pola usisal u mjesec i pol :D

No cuj, sljunka sam imao od drugog akvarija,a i nit vodilja cijelog setup-a je bila da prođem ipak sto jeftinije...  sad mi je zao sto nisam mozda ipak isao samo u jednoj stvari na skuplju opciju i uzeo fino jednu vecu microrasboru iz vilija, jednu iz Beluga i jednu iz Aquattere, jer ove sve tri koje sam uzeo iz AT-e su jako mlade... nadam se da nisu u rodu..  valjda nisam bas toliki pehist

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #15 u: Svibanj 13, 2010, 00:56:57 prijepodne »
ma ima u bauhausu prirodni mislim negdje 20-40 kn sad mi se pogubilo. :D

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 13, 2010, 01:01:51 prijepodne »
hmm... ajd javi ako nađes!

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #17 u: Svibanj 13, 2010, 19:38:28 poslijepodne »
E sad bas kako si napisao ako su sve mlade i mozda bas i jesu iz istog legla trebao si pitati ali sta ces mozes jedino biti ljut ili ti se okoti (ili sto vec) m rarsbora sa 2 glave ili 2 repa ahahha (šala)  :devil: X-( :up: :klap:

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 14, 2010, 04:19:52 prijepodne »
 cuj dovinuti ću se tome tako sto ću sa idućim plavom otići i kupiti jednu u belugo.. Naazalost moram bojkotirati Vili po pitanju Galaxyca, makar mi je drugi po redu najdraži dućan i stvarno im vjerujem i rado dođem, nOo 40 kn za jednu mi je puno previše...
I u jeftinijim uvijetima su galaxyce preskup sport.. A sto ću ja kad sam bolestan i stvarno su mi omiljene...

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 14, 2010, 15:19:07 poslijepodne »
GRRRRRRRR! Bemti miša, naime jel ima ko ideju kako iskontrolirati plutajuču ricciu, naime moral sam ju svu povaditi jer mi je hangonac lansira u mahovinu a onda imam ricciu  u mahovini sto izgleda odurno a i ricia pocinje propadat jer ni ne gnojim niti dodajem CO2. Ima tko koji savjet???

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #20 u: Svibanj 14, 2010, 15:22:09 poslijepodne »
meni se slučajno koncentrirala oko 1 konca koji je visio u akvariju ( onaj konac koji pridržava 2 megneta a nisam ga odmah iskidala) tako da sada ricia stoji na jednom mjestu sva, aiako ne znam je li to dobro radi provjetravanja tj provodnjavanja..(?)
:AkTer:

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #21 u: Svibanj 14, 2010, 15:26:04 poslijepodne »
Imaš onu mrežicu u kojoj se drži povrće (jagode,češnjak,naranče...), odaberi boju koja ti odgovara i fino zapakiraj ricciu u to. Nakon nekog vremena ti bu ona progutala tu mrežicu a višak posle opet rješavaš na standardan način - pokloniš prijatelju  :D
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Mikraš!
« Odgovori #22 u: Svibanj 19, 2010, 22:32:58 poslijepodne »
Smilas vidim da si na jednom forumu tražio odgovore koji čistaći ili kozice ne klopaju jajašca. Dva-tri-četiri  mjesta ispod tvoje teme ženska je kaže da sa mrijesnim parovima ima red cherry kozice i popriličan uspjeh. Za amano kozice ne znam, naime ja kad stavim artemiu one doslovno polude za njima pa se naganjaju s ribekima za račiće. Vjerujem zato da bi poklopale i jajašca... Ako ćeš ih stavljat javi pa da čujemo rezultate. Isto tako za otiće sam našao da znaju ponjupati jajašca, ali vrlo rijetko... i to vjerojatno kad im fali nešto u prehrani.
live long and prosper

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Svibanj 19, 2010, 23:33:38 poslijepodne »
A cuj, rezultate ubacivanja amano shrimpa ti mogu reci sad, naime kako je mali akvarij koji je polupokriven  (jer mora ostati mjesto za kačenje hangonca i rasvjete) shrimp je otišao iz akvarija...  cudno kako bilo, bas sam ga to jutro sanjao kako na kaucu do mene vrišti... baš je bila spuki scena.. no eto.. mora da smo imali neki link.. 

Cherye sam imao sa  galaxycama i pojele su jaja, velim mozda sam ih imao previse ali ne zelim riskirati.. probat cu s oticima kad ih nađem... 

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Mikraš!
« Odgovori #24 u: Svibanj 19, 2010, 23:46:28 poslijepodne »
Džizus ovo je stvarno priča za novine  :o E jbtga onda stvarno čoek ne zna šta bi stavio jer svako priča svoje. Kolko aq, riba i koza tolko čudi. A usisavat stalno ne možeš jer pokupiš i jajašca... Ja u svoj mrijesni nisam stavio čistača al je zmazan ko g... Nakapao sam par kapi multicure da se na jajašca (ako ih bude) ne primi plijesan i sutra vadim ribeke van pa budem vidio jel će bit kaj od toga.
live long and prosper