slatkovodne meduze nisu rijetkost, jedino sto se ponekad odjednom cuje o njima jest u slucaju kad im populacije doslovno eksplodiraju (mislim na brojnost

),
a to se opet dogadja kad se poklope njima odgovarajuci uvjeti (temperatura vode, zasicenosti kisikom, obilje hrane) .. znam da se takve ogromne brojke meduza znaju pojavit i na pr. u dunavu, ali nisam naisao na neke ozbiljnije studije koje su se bavile tom tematikom; isto tako postoje i godine kad one u vodi potpuno izostanu - valjda bas zato sto se nisu poklopili svi ti faktori - pa valjda izostane taj stadij meduze, vjerojatno ostanu u stadiju polipa, vezane za dno.
sto se tice ishrane i drzanja u akvariju, koliko znam hrana bi im se i mogla organizirat (plankton i sl) ali sumnjam na opstanak u akvariju kako mi to zamisljamo, s biljem i ribicama

...koliko bi zivile, pojma nemam; jedino sto znam, to vrijedi za morske meduze ali valjda i za ove, da ne mogu prezivjeti u tankovima s mirnom vodom (morem), voda mora kruzit u krug i to bogami ne bas polako .. zato mi je to tesko zamislit u nasim akvarijima .. ali ako je tko znatizeljan ..