Pa smanji ih? Nek budu manje od 256 KB i bit će ok.
Što se podloge tiče, pišu ti ljudi ovdje svi dobronamjerni. Ali problem je to što (većinom) pišu netočne stvari (da ne budem pregrub).
Imam akvarij od 75 litara, samo šljunak kao podloga, 30W svjetla t8, CO2 ne dodajem. Unutra rastu cryptocorine, bacopa australis, hygrophila corymbosa, mahovina, windelow, microsorum, anubias. Bili su i ludwiga palustris, stargrass, hemianthes micranthemoides, glossistigma, l. brasiliensis.
Moraš gnojiti vodeni stub ako želiš da bilje raste. Imao sam faze kad nisam gnojio već sam stavljao puno previše hrane unutra. I tada je bilje raslo, ali bilo je malo depresivnije.
Najjednostavnije je nabaviti gnojiva, makro i mikroelemente. Recimo, plantgro NPK i profito. Ili ako imaš nekog blizu tko ima, nek ti smiksa gnojivo po DIY sistemu.
Ja gnojim po nekom svom principu, i bilje raste sretno i zadovoljno.
Ako ideš nanovo formirati akvarij, nemoraš sačuvati vodu. Ideja je pretpostavljam da se sačuvaju korisne bakterije da se smanji period cikliranja akvarija. Te bakterije žive u filteru, podlozi, na bilju i svemu ostalom što imaš u akvariju.