Kolovoz 17, 2025, 23:38:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: stari silikon  (Posjeta: 1468 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brljator

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
stari silikon
« u: Svibanj 08, 2010, 18:41:16 poslijepodne »
Sa čime je najbolje očistit stari silikon na staklu probo sam i sa razređivačem , sam se razvlači  a nikak neče sič    -? :(

Offline tikky2

• Punopravni član
Odg: stari silikon
« Odgovori #1 u: Svibanj 08, 2010, 19:27:58 poslijepodne »
žiletom stružeš dok god možeš, onda očistiš sa razređivačem i onda sa nekim alkoholom....

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Svibanj 08, 2010, 19:32:48 poslijepodne »
žiletom stružeš dok god možeš, onda očistiš sa razređivačem i onda sa nekim alkoholom....
potpis

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Svibanj 08, 2010, 19:34:48 poslijepodne »
Ako renoviraš akvarij i sve rasturaš,probaj malo antifriza na krpicu,ali poslije dobro,dobro očisti,da nedođe do trovanja.Mada po meni bi bilo najbolje mehaničkim putem to odstranit.Mislim da imaju nekakve strugalice za kupiti u baumaxu i sličnim radnjama.Možeš i sa onim jeftinim skalpelom,ako korstiš samo žilet,mogao bi se gadno porezati.

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 08, 2010, 19:40:26 poslijepodne »
Ako renoviraš akvarij i sve rasturaš,probaj malo antifriza na krpicu,ali poslije dobro,dobro očisti,da nedođe do trovanja.Mada po meni bi bilo najbolje mehaničkim putem to odstranit.Mislim da imaju nekakve strugalice za kupiti u baumaxu i sličnim radnjama.Možeš i sa onim jeftinim skalpelom,ako korstiš samo žilet,mogao bi se gadno porezati.

naprotiv! nema šanse da se porežeš.. jer ima kupit držač za žilet. to je po meni sveta stvar.. to moj brat ima u radnji (automehaničarskoj)... i to se isplat kupit jer izuzetno pomaže... a s tim se mogu i alge čistit (sa stakla i ostalih ravnih površina)...

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Svibanj 08, 2010, 20:41:09 poslijepodne »
ma imam ja te skalpere  i žilete ali sam sam rezao staklo  pa na dnu nije baš ravno  a ljepio sam za pod 2x6 mm. police i sad nemogu između toga očistit 100 % jer mi je gornja polica  krača za 1-2 mm,lako je očistit plohu kad je ravno ali ono grbavo ,stavio sam u metalnu posudu stakla i nalio malo razređivača pa se nadam da če do ujutro omekšat  rubovi

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Svibanj 08, 2010, 21:01:27 poslijepodne »
naprotiv! nema šanse da se porežeš.. jer ima kupit držač za žilet.

Nisi se izjasnio za držač,onak je zvučalo kao goli žilet,sa tim držačom nema šanse da se porežeš kako si i napisao.Ako već sipaš razređivač,probaj onda sa antifrizom na krpici,dobro je natopi i pokušaj.Ja sam slučajno na moju nesreću ustanovio da antifriz jako dobro i brzo otapa silikon.Bori se,nedaj se obeshrabriti!!! :D