Svibanj 07, 2025, 22:07:49 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: mrijest skalara...sta i kako?  (Posjeta: 1042 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline RedEX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
mrijest skalara...sta i kako?
« u: Svibanj 03, 2010, 19:15:46 poslijepodne »
pozdrav drustvo...
imam par pitanja u vezi mrijesta skalara...
naime,vrativsi se sa praznika docekao me list prepun ikre i dva skalara koji brane tu ikru...naravno zelim da taj mrijest uspije...pa me interesuje kako,sta mi vi savjetujete...
akvarij je zajednicki,od stanovnika i potencijalnih napadaca tu su kribenzisi i jos ostala 3 skalara...sad za sad uspjesno brane ikru...ne znam kada su je polozili jer nisam bio kuci 3 dana...ugl sta bi vi uradili da li da otkinem list,i prebacim ikru...ili da ostavim u zajednickom u aq...nemam nikakvog "pomocnog" aq :)

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
Odg: mrijest skalara...sta i kako?
« Odgovori #1 u: Svibanj 03, 2010, 20:15:21 poslijepodne »
Mislim  da bi trebao odvojiti ikru ako želiš da mrijest uspije.U zajedničkom akvariju
bojim se da nema šanse.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Svibanj 04, 2010, 00:17:29 prijepodne »
Mislim  da bi trebao odvojiti ikru ako želiš da mrijest uspije.U zajedničkom akvariju
bojim se da nema šanse.

Lakse ti je da odvojis cjelu ribu nego da diras iskru i ostavi par same u akvarijumu nekih 10 -tak dana ... to ti je sitnica jer ces dobiti  malih skalara min 200 komada kada se izlegu odvoji zenku ostavi muzijaka .... nekih budu sa njim nekih 3-4 dana onda njih odvoji u zaseban aq mislim na male i ostale ribe vrati sa ovim muzijakom u tvoj aq .... mlade hrani artemiom ... ne pretjerano ... manje aloi vise puta na dan ... puno srece ... cuvaj taj par to je maticni i oni ce ti se uvijek mrijestiti .. ostaju par dozivotno !!!!
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline RedEX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2010, 08:26:22 prijepodne »
malo je frka da odvojim ostale ribe...jer je akvarij poprilicno ubiljen i ako pocnem ih ganjati...nastat ce haos...hehehe...
ostavio sam svijetlo upaljeno preko noci i dobro je proslo,ikra je jos uvijek tu...  :)
interesuje me proces razvijanja ikre...tj mladji... za koliko dana mladi izlaze iz ikre, da li se drze u grupi...i sl...
namjeravao sam da ostavim svijetlo upaljeno sve dok mladi se ne izlegu,te da ih tada pokupim i izdvojim u mrijestilicu :)
tako sam barem radio sa kribovima u zajednickom akvariju...pustim ih sa roditeljima 5 dana,jer plivaju zajedno,te nakon sto ojacaju izdvojim ih...interesuje me da li mogu isto raditi sa skalarima,ne znam kakve su "navike" skalara :)