Kolovoz 11, 2025, 20:46:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Procurio Eheim pro3 2075  (Posjeta: 1986 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Crazy-a3

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Procurio Eheim pro3 2075
« u: Svibanj 01, 2010, 23:35:25 poslijepodne »
Hej drustvo :)

Nije me bilo mnogo vremena (djeca, obaveze itd) ali vidim puno novosti na forumu (BTW: novi izgled foruma je mrak :up:) a eto mene sa problemom i to opet vanjski filter :(.... Uglavnom filter je star 14 mjeseci i dihtunzi na zalost nisu mjenjani i eto ti sr..a, prekjucer procurio i vec je napravio preveliku stetu (gigao se pakret, popucao lak na istom i jao) ali sta je tu je. E sad mislim da znam koji dio je krivac ali molim vas da me ispravite ako grijesim, posto filter curi iz poklopce tj. iz glave po nekoj logici smatram da su krivi dihtunzi na mjestu gdje se cijevi spajaju na glavu jer je to jedini dihtung uz onaj dihtung izmedju glave i kante a on u ovoj igri po meni nije krivac jer tada voda nebi curila iz glave nego na spoju glave i kante, zar ne?

e sad uz pomoc oko rjesavanja problema zanima me gdje se mogu nabavit rezervni djelovi, koliko sa googlala vidimm da bi to bilo u PC i u Villiu?

hvala unaprijed :punch:
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: Procurio Eheim pro3 2075
« Odgovori #1 u: Svibanj 02, 2010, 00:33:27 prijepodne »
toliko od najboljeg filtera i on hoče da se upiša  :D :D :D :D FLUVAl the best  :up: :up: :up:
zezam se naravno ja imam fluval i za sada sam super zadovoljan ali iduči filter če biti eheim sto posto
Virovitica - Brezovica

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #2 u: Svibanj 02, 2010, 11:17:38 prijepodne »
toliko od najboljeg filtera i on hoče da se upiša  :D :D :D :D FLUVAl the best  :up: :up: :up:
zezam se naravno ja imam fluval i za sada sam super zadovoljan ali iduči filter če biti eheim sto posto

:)
filtek ko filter cisti besprijekorno ali eto svakome se to moze desiti na zalost i niti jedan vanjski filter nije 100% siguran sto cu si sad i sama potvrditi kesianjem love za brusenjem i ponovnim lakiranjem parketa :D
Zagreb/Dubrava

Offline mala_balava

• Punopravni član
  • **
  • Dob: 48 Lokacija: Zagreb
« Odgovori #3 u: Svibanj 02, 2010, 11:22:08 prijepodne »
Možda nam iskusni mogu dati neki savjet da smanjimo mogućnost da se to dogodi.... održavanje/mijenjanje brtvi ili tome slično
Zaustavi vlak kad vidiš cvjetne livade..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #4 u: Svibanj 02, 2010, 11:30:11 prijepodne »
je, događa se i Eheimu... i ja sam nedavno imao frku s jednom 3-jkom 2080, koja me koštala puno živaca, stresa i još koječega...

radi ti se o 3 brtve, koje su na spoju odvodnih i dolazne cijevi s glavom filtera..  rezervnih dijelova u HR nema.. točka.. ja nabavljao preko e-baya, treba ima 2 tjedna da dođu... cijena 2 eura gumice, 17 eura poštarina... iskustvo s parketom- neprocjenjivo...

balava- savjet? nabavite sve brtve preko e-baya ili ako ima kod nas za nabavit i mijenjajte ih svake godine.. naravno ni to nije uvijek garancija, jer se može kod redovnog održavanja bit malo grublji pa precvikati brtve ili što već..savjet za to- uvijek imajte 2 rezervna seta, kadu ispod filtera i osiguranje stanja... :D :D

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #5 u: Svibanj 02, 2010, 12:14:07 poslijepodne »
je, događa se i Eheimu... i ja sam nedavno imao frku s jednom 3-jkom 2080, koja me koštala puno živaca, stresa i još koječega...

radi ti se o 3 brtve, koje su na spoju odvodnih i dolazne cijevi s glavom filtera..  rezervnih dijelova u HR nema.. točka.. ja nabavljao preko e-baya, treba ima 2 tjedna da dođu... cijena 2 eura gumice, 17 eura poštarina... iskustvo s parketom- neprocjenjivo...

balava- savjet? nabavite sve brtve preko e-baya ili ako ima kod nas za nabavit i mijenjajte ih svake godine.. naravno ni to nije uvijek garancija, jer se može kod redovnog održavanja bit malo grublji pa precvikati brtve ili što već..savjet za to- uvijek imajte 2 rezervna seta, kadu ispod filtera i osiguranje stanja... :D :D

ajme, nema tih brtvi kod nas???????????đizzzzzzzzzzz e pa to ce me stvarno kostat zivaca

Ja koliko vidim na svom a i po uputstvima postoje 2 brtve na spoju cjevi sa glavom (svaka cjev i ma svoju brtvu isto kao i Tetratec ex) i 1 brtva na spoju glave i kante

Sad sam stvarno luda, covjee ona tetratec ex mi je procurio 2 puta sli je parket spasen, nabavim Eiheim koji procuri jednom i naravno napravi opce sr..e na parketu i sad jos i nema djelova kod nas, ma fuck, ajme sad sa bjesna....mislim da cu i ja kao i nekolicina ljudi sa ovog forum odrec ce vanjskih kanti i jednostavno koristit samo unutarnje filtere :(
Zagreb/Dubrava

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #6 u: Svibanj 02, 2010, 12:30:19 poslijepodne »
hm evo vec jedne negativne recenzije za poznatog proizvodjaca.... ;)
ako ikad budem radio (a hocu) malo veci tank upravo iz tog razloga cu ici na neki od unutarnjih filtera...spominjao se -water level alarm- ima ih na ebayu za par dolara...mozda nije ludo uzeti....ako je neko uzimo nek se javi da cujemo iskustva...jbg kad nisi doma djaba ti i alarm i sve ali eto bar dok smo tu da mozemo spasiti.....
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Svibanj 02, 2010, 13:19:02 poslijepodne »
...mislim da cu i ja kao i nekolicina ljudi sa ovog forum odrec ce vanjskih kanti i jednostavno koristit samo unutarnje filtere :(

Bit ce dvije godine da sam prekrizio kanister filtere za cijeli zivot... :down: A proslo ih je kroz moju kucu cca 7-8 komada
Nakon lijepog iskustva sa sredjivanjem 6 kvadrata novog parketa umalo sam odustao od ovog hobija, ali srecom kad se glava ohladila zakljucio sam da nije problem hobi vec odabir krive tehnologije zvane kanister filter...

Sretno sa nabavkom dijelova za Eheim

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #8 u: Svibanj 02, 2010, 13:29:25 poslijepodne »
uuu sada sam se uplašio i ovako sanjam da mi parket pliva  :D :D jednom sam preslagivo parket i kuča mi je izgledala kao da je pala atomska bomba  :punch:
Virovitica - Brezovica

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #9 u: Svibanj 02, 2010, 13:50:20 poslijepodne »
...mislim da cu i ja kao i nekolicina ljudi sa ovog forum odrec ce vanjskih kanti i jednostavno koristit samo unutarnje filtere :(

Bit ce dvije godine da sam prekrizio kanister filtere za cijeli zivot... :down: A proslo ih je kroz moju kucu cca 7-8 komada
Nakon lijepog iskustva sa sredjivanjem 6 kvadrata novog parketa umalo sam odustao od ovog hobija, ali srecom kad se glava ohladila zakljucio sam da nije problem hobi vec odabir krive tehnologije zvane kanister filter...

Sretno sa nabavkom dijelova za Eheim

eh i meni kroz glavu svasta trenutno prolazi, parket je ionako imao namjeru ici kroz cca godinu dana na ponovno brusenje i lakiranje jer su djeca ucinila svoje a i vise nikad lak visokog sjaja :down: ali sad molim Boga da se to bolje sve povuce pa da se vide stvarne posljedice jer cu ga tesko moc moc zamjeni tj. naci adekvatnu zamjenu za njega. A nis ako ne nadjem brtve mislim da cu ovaj tjedan u kupovinu unutarnjeg filtera i ovaj ce ic na bubanj samo sta moram naci adekvatni unutarnji filter za 400L :punch:
Zagreb/Dubrava

Offline acies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
« Zadnja izmjena: Svibanj 02, 2010, 14:08:50 poslijepodne od acies »

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #11 u: Svibanj 02, 2010, 15:01:12 poslijepodne »
te brtve se mogu kupiti u radnji vodovodnim materijalom,iste su i pasu,ja sam ih mijenjao na 2076!

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #12 u: Svibanj 02, 2010, 15:09:21 poslijepodne »
Ja sam sebi smislio sistem da ako mi filter procuri voda ode van kuće... Nisam još ni kupio vanjski, al kad uzmem to ću napraviti...

Planirao sam ga staviti u neku posudu običnu i na donjem dijelu posude napravit odvod, i crijevo tanko neko samo iza ormara i van kroz balkon. I ak se šta desi, voda ode van... A mislim da je tanko neko crijevo dosta jer ne curi on ko blesav baš...

Offline Channy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #13 u: Svibanj 02, 2010, 15:25:49 poslijepodne »
Planirao sam ga staviti u neku posudu običnu i na donjem dijelu posude napravit odvod, i crijevo tanko neko samo iza ormara i van kroz balkon.
Zanimljivo... nakon ovog, mislim da bi i ja mogao ući u sličan projekt.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #14 u: Svibanj 02, 2010, 15:29:35 poslijepodne »
Od neke prozirne plastike nać posudu visoku kao pola ili četvrt filtera... Napravit odvod i super. Samo naravno zavisi gdje je akvarij i koliko ćeš crijeva morati razvlačiti do van... Ali meni nije problem... Bar ću mirno spavat...

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #15 u: Svibanj 02, 2010, 15:30:05 poslijepodne »
i još jedan eheim.... :(
I ja onda stvarno ne vidim u čemu je razlika između njega i jednog kineza...koji je možda čak i 10 puta jeftiniji...

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #16 u: Svibanj 02, 2010, 15:40:08 poslijepodne »
ako ti pašu brtve od 2076 pro3e ja ti dam svoje rezervne pa mi ti naručiš druge :up:

http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/catalog/eheim-2075-professional-600-filter-p-2694.html?osCsid=84ce0b96dddee37be9deabc117b3085f
http://www.charterhouse-aquatics.co.uk/catalog/eheim-2076-professional-450-filter-p-1050.html

pa mislim da bi trebale pasat jer je promjer cijevi identican........, a vidis pa moram provjerit u kutiji dal i ja imam rezervne :clown:, inac bila sam danas u PC, naravno djelova nema a nemaju ni unutarnjih filtera :down:.... javim ti se pa da nekaj iskemijamo :)

Nakon ovoga procurivanja jednostavno gubim vjeru u vanjske filtere X-(
Zagreb/Dubrava

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #17 u: Svibanj 06, 2010, 23:08:03 poslijepodne »
Posto su nasi uvoznici jako poduzetni i nisu ziher zasto filter curi tamo gdje curi a dihtunge mogu nabaviti tek za mjesec dana ako ne i kasnije eto i ja upravo saljem mail u Eheim pa da vidimo :)
Zagreb/Dubrava

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #18 u: Svibanj 06, 2010, 23:20:41 poslijepodne »
prisjest ćemo im mi ženske s balkana kaj trgamo njihove šminkerske filtere :D

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #19 u: Svibanj 06, 2010, 23:22:09 poslijepodne »
prisjest ćemo im mi ženske s balkana kaj trgamo njihove šminkerske filtere :D

:devil: bas smo prave nespretne babe koje pojma nemaju o tehnologiji :D
Zagreb/Dubrava

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #20 u: Svibanj 06, 2010, 23:24:33 poslijepodne »
možda bi mogla prijavljivat dio po dio pod kvar pa tako složit još jedan filter ;)

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #21 u: Svibanj 06, 2010, 23:28:19 poslijepodne »
možda bi mogla prijavljivat dio po dio pod kvar pa tako složit još jedan filter ;)

:diablolol: vidis, vidis pa nisi ti ni bedasta hahahahaha, gle tko zna, meni mozda sad posalju cijelu "pump head", nekom drugom posalju kantu, i eto podjelimo nofceke :D
Zagreb/Dubrava

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #22 u: Svibanj 06, 2010, 23:30:46 poslijepodne »
curke.. imam rijesenje za vas... vrlo jednostavna kombinacija...

fluval + laminat...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #23 u: Svibanj 06, 2010, 23:35:40 poslijepodne »
curke.. imam rijesenje za vas... vrlo jednostavna kombinacija...

fluval + laminat...
joj cuj malo mi je prevelika investicija cupat parket i stavljat laminat :D, ali nasla sam ja krivca  :clown:a to je podno grijanje, da ga nismo palili nebi mi se raspucao lak i sad nebi bilo ovog upijanja vode ........ joj okrivit cu sve samo da bara ostane u boravku :D :D :D
Zagreb/Dubrava

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #24 u: Svibanj 07, 2010, 08:43:32 prijepodne »
tako je to i kod mene izgledalo - nije se digo parket jer je poplavio akvarij, nego je već bio star parket.  :D
ali stvarno, strašno. :( i ja imam eheim vanjski. sad čitam ovo, i :lupa glavom o zid:
imam i dva mala unutarnja, ali sve mi se čini da to neće baš funkcionirati na 100L. unutrašnji filter, nova investicija a ja već premašila predviđeni budžet :facepalm:
ima da me dragi dekapitira.