Nije to baš tako komplicirano da se ne bi netko preplašio. Taj DIY co2 je mačiji kašalj za napravit i to svatko može. Nemojte plašit ekipu bez veze.
Za difuzor za početak nutrafinove ljestve stavite i sve 5. Nutrafin co2 natural sistem nema predbocu, koristio sam ga tri godine i nikad ništa se nije desilo. Ako se stave normalne količine šećera i kvasca nema šanse da do nikakvog eksplodiranja ili izljeva smjese u akvarij dođe. Isto tako ne znam kako se to začepi cjevčica sama, pa vidi se odmah jel idu mjehurići ili ne, a da je netko namjerno začepi namjerno začepi ne znam zašto?

Za predoziranje sa Diy Co2, moguće je kao i sa svakim co2 sistemom, pogotovo kod manjih akvarija...ako se stavi previše kvasca, reakcija može biti preburna. Ali ako se stavi pola žličice - žličica kvasca neće biti nikakvih problema ni u manjem akvariju. Više kvasca burnija reakcija, smjesa kraće traje i obrnuto manje kvasca, manje mjehurića, smjesa duže traje. O drop checkeru i co2 ima tekst u aquascape rubrici. Samo naprijed sa co2.