Nuklearni to ti je otprilike ta cijena i za ovu lampu, ne sjećam se više točno...150-200kn. Al to je t5, pise na njoj lifetime 10 000-20 000 sati. Ako ti prosječno gori svjetlo 8-10 sati, minimum tri godine si miran. Također ne mora se sve kupit isti mjesec.
Velebite nisam u JBL-u, samo kažem kak je.
Evo našao sam onaj super link gdje se sve lijepo vidi, pa se uvjeri sam:
Aquastar - zelena je žuta, crvena i je roza, ljubičasta (nizak CRI), Solar Ultra natur - boje kako spadaju (visok CRI) i meni najugodnije oku,
netko to voli, meni se ne sviđa al ne mora značit da će tebi

Philips 965 - nije loše isto, malo žučkasto za moj ukus,
bolja mi je Jbl Natur
Imam doma 860, grolux, 840, aqustar i jbl natur, pa lako nađem dobru kombinaciju. S tim da sve ove nabrojane su ne koštaju kao jbl natur. Koliko para toliko muzike. Da mi je negdje nać t5 24W 965 onda bih vjerojatno to koristio zbog cijene, jer je to dobar kompromis cijene i izgleda akvarija. Inače ne volim baš kombinirat lampe, jer mi je onda dio akvarija druge boje, al može se postići i dobra kombinacija. U zadnjem akvariju sam imao sličnu kombinaciju ovoj ispod (840 i solar natur), i kad pogledaš logično ne razlikuje se puno od 965 lampe (6500K je između 4000K i 9000K). Da sam našao 965 stavio bih obje te, ne bi kombinirao sigurno.

Evo linka sa svim tim kombinacijama, već ga je netko prije stavio na forum davno:
Valotesti Poanta cijele priče je da ćete sa svim tim lampama od cca 4000K - 10000K bez ikakvih problema moć uzgajat biljke, naravno ako je sve drugo u redu (co2, gnojenje), a samo stvar je ukusa koje ćete stavit. Svi znamo da se ukusima ne raspravlja.