OMT ili...bimo rekli, One more time...ili po našku...gremo jš jedan put provati. Naime, moj se akvarij raspao totalno(ne u fizičkom smislu) i..nije bilo druge nego krenuti još jedanput sve ispočetka. Ispraznio ga, kamenje i pijesak dobro oprao u moru (kamenje dobro izribao), sve vratio, napunio (prokljeto delo i...beskrajno zahvaljujem Barbarosi koji je jako jako puno pomogao). Upravo aklimatiziram ribe i...namjeravam ih vratiti u novi akvarij. Gubici usput....nažalost, Hispidus nije preživio tramak (nadam se iskreno da će to biti jedini gubitak. Trenutno...to ovako izgleda:)
I...da nebi sve bilo bas onako kako je zamišljeno...pobrinula se priroda, naime...donijeli smo 300 lit. mora koje ima salinitet 1020...što je, vjerujte mi...ravno čudu...budući da eto, već tri godine doma dovlačim more...i, u prosjeku se salinitet kretao oko 1030. I danas sam(akcija je bila jučer) otišao po 40-ak litara mora...i, i dalje je 1021...nevjerojatno!
Radi se o 300 lit, skimer je deltzec mc600 hang on, cirkulaciju rade kinez 5000 lit/h, kinez (wave maker) 15000 lit/h te tunze nano stream 6045 5000 lit/h koja glečuda, samo visi u akvariju jer mi se plastično U koje je drzi totalno raspalo.
Od riba u akvariju će(za sat vremena) biti:
4 kardinala
2 ocelarisa
1 chromis

1 Zebrasoma Flavcens
I....uf, nadam se da će preživjeti sav taj silni tramak......Gori uši, trd od sprid.....gremo dalje, žalostan zbog gubitaka, ali vesel kao malo dijete ....trese me ponovno ona...mmmmmmm...lijepa akvaristička groznica.......JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
P.S.
i da...Crni...obecajem mjeriti parametre....dali????