Crijevo za zrak, koje najčešće ulazi odozgo u akvarije, pa ga nastojimo što više sakriti na njegovom putu do kamena za raspršivanje zraka, ima popriličan uzgon (zbog zraka), pa često ispliva ponovno na površinu. Osim toga, namotamo u rolu u trgovinama stoji mjesecima i vrlo ga je teško ravnati, savijati pod pravim kutem (a da tako i ostane). Svemu tome sam doskočio tako da sam u trgovini elektromaterijalom kupio najdeblju izoliranu bakrenu žicu (6 mm2) i dvadesetak vezica za kablove (one plastične nazubljene trakice kojima se snop kablova omota i pritegne). Žicu sam ostavio izoliranu i uz nju nazubljenom vezicom na svakih desetak cm pritegnuo plastično crijevo za zrak. Zbog bakra sve skupa tone, a može se savijati pod bilo kojim kutem i pritom ostati kruta baš onako kako meni paše.Vezice i izolacija su crni. Mislim da bakar ne otpušta u vodu ništa opasno, a ako i otpušta, onda je to samo na onom mjestu gdje je žica presječena. Izolacija tako čvrsto prione uz žicu da voda zasigurno ne može ulaziti između. No, ako se netko boji i te točkice bakra u vodi, može žicu savinuti dvostruko tako da savinuti dio ide u vodu a oba presječena kraja budu iznad vode.
Nadam se da sam nekome pomogao...