Kolovoz 15, 2025, 09:59:41 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Gourami napada ženke - udvaranje ili agresivnost ?  (Posjeta: 2379 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ferenna007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
Gourami napada ženke - udvaranje ili agresivnost ?
« u: Travanj 26, 2010, 07:44:50 prijepodne »
Moj gourami za sada nije pravio probleme po akvariju..Nikoga nije dirao i nikome nije smetao..kada sam mu odlučila napokon nabaviti dvije ženke ( tako su mi rekli na forumu da moraju biti dvije ) počeo je biti agresivan,tjera sve ribice koje su oko njih,a kasnije se i na njih obrušava i ganja ih po akvariju :rolleyes: ..čak sam i primijetila da se uhvate na djelić sekunde za usta (nije kissing gourami - dwarf su (patuljasti) pa me zato i zanima jel to fight ili šta..) ne ozlijeđuje ih..samo se zabija u njih ili ih ganja..na par foruma ( neki strani forumi na engleskom ) sam čak vidjela da pišu kako je to zapravo neki zavodnički njihov ples ili što..nisam baš sigurna u to pa tražim još jedno mišljenje ovdje.

http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20090521010701AA1wcHj - ? Istina?

Hvala :)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: Gourami napada ženke - udvaranje ili agresivnost ?
« Odgovori #1 u: Travanj 29, 2010, 18:22:29 poslijepodne »
Nemam nikakva iskustva sa njima,tako da ti ne mogu pomoči ali evo da malo dignemo temu pa ju možda vidi netko tko bi znao. Kakvo je sada stanje,da li se što promijenilo?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Travanj 29, 2010, 20:23:45 poslijepodne »
Guramijij su jako teritorijalni i vrlo je moguce da je rijec o teritorijalnom ponasanju. 2 zenke nisu dovoljne na jednog muzjaka! Koliki je akvarij?
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 06, 2010, 13:46:44 poslijepodne »
meni su rekli da su 2 sasvim dovoljne..akvarij je 65 litara

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #4 u: Svibanj 06, 2010, 18:37:49 poslijepodne »
Za 65 l je i jedan gurami prevelik!
...Pula...

Offline Fuman

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #5 u: Svibanj 06, 2010, 18:40:34 poslijepodne »
Guramijij su jako teritorijalni i vrlo je moguce da je rijec o teritorijalnom ponasanju. 2 zenke nisu dovoljne na jednog muzjaka! Koliki je akvarij?

To je najvejorajtnije jer 2 zenke su dosle na novi teritorij kojega muzjak brani..isti sam slucaj i ja imao pa sam ih morao razdvajat...probaj muzjaka maknut na par dana dok se zenke ne priviknu pa stavi muzjaka mozda pomogne ako ne onda stvarno neznam..

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Svibanj 06, 2010, 19:06:30 poslijepodne »
Nema tu pomoci na 60 l, to su ribe za vece akvarije.
...Pula...

Offline josiphr

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Svibanj 06, 2010, 20:15:23 poslijepodne »
nebi rekao da se tuku, oni tjeraju ostale ribice kada sagrade gnijezdo i onda tjeraju zenku u njega...pogledaj da vec nemas neku nakupinu mjehurica negdje na povrsini vode:....
muški bi se potukli al musko zensko se vole  :heartbr:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #8 u: Svibanj 06, 2010, 21:01:49 poslijepodne »
Teritorijalna riba je teritorijalna ribe bila zenka ili muzjak. Muzjaci su uglavnom agresivniji sto ne znaci da zenke nisu. Ako se formira par, sto mislite da ce se desiti sa trecom ribom? U samo 60 l? Nece ju samo otjerati (jer nema gdje pobjec) nego ce ju ubiti ako se na vrijeme ne primjeti.
...Pula...

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 07, 2010, 15:15:03 poslijepodne »
imam samo 1 ženku..druga se neki dan zavukla iza filtera i pošto je predebela nije mogla izaći pa :dead: dosada su mi rekli ljudi da je litraža ok,pošto je to patuljasti gurami..evo za sada se smirio,znam kako izgleda gnijezdo..nema mjehurića nikakvih.. više ju ne ganja toliko i čak plivaju skupa..ok je postao,ali me sad zabrinuo Gwyneeth - meni su rekli da je to sasvim ok litraža.. -? 
:rolleyes:

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #10 u: Svibanj 07, 2010, 16:47:24 poslijepodne »
Ah, onda je prica o colisi lalii. Malo bolje nego neki veci trihogaster definitivno! Ako nema drugih riba onda u 60 l stanu par komada, ali samo jedan muzjak i preporucila bih bar 3 zenke. I dalje je malo na knap pa ces morati paziti ako je koji agresivniji da ga se odvoji.

P.S. Ako ti je protok vode na povrsini velik onda nemoze graditi gnjezdo pa ga nece biti...
...Pula...

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 08, 2010, 10:41:39 prijepodne »
nema veliki protok a i ne želim gnijezdo..samo da ima ekipu jer mu je na isti način ko druga ženka uginuo frend,mužjak colise jedan stari,bili su uvijek skupa..colise valjda jako vole samoubojstva iza filtera..i napisala sam još u 1. postu da su to colise  :D šareno je u akvariju i svi se slažu savršeno,osim tog mužjaka koji gnjavi tu ženku..ali ženka ima novog zaštitnika :) u akvarij je došao novi stanovnik jučer - crowntail bettan , divan je i voli sve,nikog ne dira i pliva sa švertovima i neonkama, jede sa colisama i sve,ali kada mužjak (colisa) najuri tu curicu colisu onda bettan raširi i napuše peraje..inače osim toga sve je 5..znam da imam veliki mix u akvariju ali svi se slažu,i imam još par akvarija slobodna (čisto da se zna) za one autsajdere koji se neće uklopiti..  :)

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #12 u: Svibanj 08, 2010, 15:19:16 poslijepodne »
 :rolleyes: :rolleyes:

Ferenna, pardon ako sam predvidjela negdje da je bilo o colisama rijec (citam samo naslove :D), ali ovo sad s bettanom - opet fijasko  :down: Pisali smo MNOGO puta da bette i guramiji/colise/bilo koje druge dvodihalice nikako neidu zajedno! To sto se bettan napuse nije zato jer brani svoju novu simpatiju nego svoj teritorij (koji je do sada bio od muzjaka colise) i vrlo brzo ce siriti batrljke a ne peraje!
...Pula...

Offline alleszusammen

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #13 u: Svibanj 08, 2010, 15:36:11 poslijepodne »
poslušaj gwyn i bettanu fino napravi posebnu rezidenciju ;)
meni je jedan mužjak trichogastera ubio drugog, a bili su u akvariju od 180 l. što se agresivnosti tiče, nisu ni colise ni bette ništa bolje.
zg centar

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #14 u: Svibanj 08, 2010, 15:39:37 poslijepodne »
Definitivno ne, muzjak moze bit samo jedan na takvom prostoru, a i na zenke treba paziti. Bettana izvuci jer je on slabiji u ovom slucaju i pusti taj akvarij samo colisama.
...Pula...

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 15, 2010, 17:02:06 poslijepodne »
:rolleyes: :rolleyes:

Ferenna, pardon ako sam predvidjela negdje da je bilo o colisama rijec (citam samo naslove :D), ali ovo sad s bettanom - opet fijasko  :down: Pisali smo MNOGO puta da bette i guramiji/colise/bilo koje druge dvodihalice nikako neidu zajedno! To sto se bettan napuse nije zato jer brani svoju novu simpatiju nego svoj teritorij (koji je do sada bio od muzjaka colise) i vrlo brzo ce siriti batrljke a ne peraje!

Ma znam..ne napuhava se uopče..samo pliva oko svog dragog filtera koji tako obožava (zna da tamo dođe hrana zbog strujanja vode)..i ne radi probleme..a i kad sam ga kupovala bio je u akvariju sa colisama :( misla sam da je ok..i gledam po youtubeu o colisama filmiće - kako su borbeni,pa akvariji..itd. i u pola filmića koje sam pogledala,u akvariju uz guramija je bettan..i to mi je opet dalo sve veću sigurnost da si neće ništa..evo dosad se ne natjerava nitko..jedu skupa..nitko ne brani teritorij (colise i bettan djele isti,tj. područje oko panja) i eto..nitko se ne buni..za sad  :rolleyes:

Definitivno ne, muzjak moze bit samo jedan na takvom prostoru, a i na zenke treba paziti. Bettana izvuci jer je on slabiji u ovom slucaju i pusti taj akvarij samo colisama.

Mužjak colise je samo jedan..i ima samo jednu ženku (bile su 2..ali..  :dead: ) oke imam još jedan akvarij i u njega ću ga strpat..