Kolovoz 08, 2025, 05:30:12 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Naručivanje preko interneta  (Posjeta: 6539 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Naručivanje preko interneta
« Odgovori #50 u: Svibanj 23, 2010, 12:47:09 poslijepodne »
Taj certifikat ti je cca 100 EUR tako da ti se to nikako ne isplati. Za carinu i ostalo se ne trebaš brinut, jer ako ti otvore pošiljku bez tog certifikata, možeš bilje zaboravit, uključujući i lovu koju si dao za njega. Jedino ako ne otvaraju pošiljku, onda ti dođe na kućnu adresu bez ikakvih dodatnih davanja.

Offline frenchmastiff

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #51 u: Svibanj 23, 2010, 21:17:42 poslijepodne »
ok znači ispada da je sve stvar koliko imamo sreće  da nas na carini piknu ili ne. zakon   :down:   ispada da je bolje do austrije ili slovenije pa nakrcat soma kuna bilja ili čega već u auto     :)

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #52 u: Svibanj 26, 2010, 07:57:37 prijepodne »
ja nemogu vjerovat da niko u hrvatskoj ne proizvodi i razmnožava akvarisko bilje   ili recimo da ga uvozi   ovde na svakom koraku imaš distrubutera koji šalje poštom  u roku 48 sati dobiješ  bilje kojem niš nefali   sve to preko neta  pa bio bi dobar biznis  napravit 20 tak akavrija posadit bilje i razmožavat   slat poštom  po uplati   ispoćetka ulaganje kasnije   kad se uhodaš     :up:

ovde ćak i ribe moreš kupit  iako je rizićno  da pošta kasni pa riba ugine jednom sam probo   neuspješno  nazalost
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline overload0303993

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #53 u: Rujan 03, 2010, 01:02:12 prijepodne »
nemojte me samo plašit s zaplijenjenim biljem..... pred par dana sam naručil oko 5 vrsta mahovini prek ebaya, javim kak je prešlo...

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #54 u: Rujan 03, 2010, 08:46:02 prijepodne »
nemojte me samo plašit s zaplijenjenim biljem..... pred par dana sam naručil oko 5 vrsta mahovini prek ebaya, javim kak je prešlo...
Mislim da neće biti problema oko bilja.

Offline Tanit

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #55 u: Rujan 05, 2010, 17:07:23 poslijepodne »
ja sma isto mahovinu naručivala i nije bilo problema,napišu gift na omotnicu i prolazi  :up:

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #56 u: Rujan 05, 2010, 17:56:02 poslijepodne »
ok, ali ako je riječ o bilju za cca 300kn + troškovi poštarine i ako bilje ima certifikat, kakve su šanse za carinjenje i okvirno da li je to 10% carina + PDV ili kako?

prema novom zakonu sve preko 160kn se carini  -?

preko 300kuna se carini,zivim na granici sa hrvatskom pa znam iz prve ruke
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline Vuki

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #57 u: Rujan 06, 2010, 00:08:33 prijepodne »
U pravilu i po zakonu se sve carini iznad 160 kn, ali pošto ima hrpa paketa koja dolazi preko zagrebačke carinarnice onda oni većinu manjih paketa samo propuštaju a veće i sumnjivije otvaraju, ja osobno imam preko 50 kupovina na ebayu i s vrijednostima i većim od 350 kn i samo za taj jedan slučaj sam im morao nosit kopiju računa i od paypala na carinu i bilo sve uredu  :D

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #58 u: Rujan 06, 2010, 19:40:31 poslijepodne »
Evo da javim iskustvo sa naručivanjem  bilja preko ebaya.Prije točno 10 dana su naručeni microsorumi preko AquaticMagic i u petak dolazim sa posla i kažem ženi da ima poštu u sandučiću,kad ono bilje stiglo iz Malezije prva tura.Bilje je stiglo u odličnom izdanju i čekam još jednu turu,ako ga carina ne presretne.Sasvim sam zadovoljan sa uloženim/dobivenim.Košarica i pol ispadne oko 17 kuna (sveukupno).