Kolovoz 22, 2025, 20:07:34 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Mali akvarij  (Posjeta: 11675 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Andrijana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
Odg: Mali akvarij
« Odgovori #50 u: Travanj 30, 2010, 15:39:31 poslijepodne »
Molli nije opasan za bilje ,ali ciklidi ga razvaljuju.

:D ne slažem se baš sa tim.... za ciklide nemam pojma, ali molice sigurno jedu biljke,pa čak i zelenu algu..... jer moje to rade svakodnevno, stalno jedu korijenje pistie i svu cabombu su mi uništile! Dok nisam kupila spirulina tablets.

a dok je moli bila u malom akvariju koji je bio na sunčevu svjetlu imala sam dosta zelene alge i to je stalno jela.....pa mi bilo čudno što ona radi, nabavila knjigu u kojoj piše da molice vole papati tu algu,a i biljkice.

pravda - kupi si tablete dna (spirulina tablets) to ti molice, gupiji, ancistrusi obožavaju jesti, imaš u pet centru  :up: od kad to dajem svojima znatno manje jedu biljke.

Imam u jednom relativno gusto zasađenom akvariju samo crne Mollye (uz komunalce) i moram priznati da mi nikada ni jednu biljku nisu taknuli, a bogme ni alge ih ne zanimaju. Moji Mollyi su dobro odgojeni... :D :D

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #51 u: Travanj 30, 2010, 16:51:35 poslijepodne »
Uginulu sam ribu odmah bacio,nakon pisanja posta,jer sam i ja došao do zaključka da je bolje da ide van,upravo zbog zaraze.Zapravo nisam je bacio,mala je inzistirala na sahrani,pa poslije moram i križ napraviti.

Što se tiče biljke,više je ne grickaju,barem nisam primjetio.Samo sam jedan pelcer nabavio,pa se skoro neprimjeti da ima biljka u akvariju,pokušavam nabaviti još koji,a dobro bi mi došla još koja bijlka.

Ni one pjene od juče gotovo da nema,sutra obavim još malo pospremanje i usisavanje dna,pa se nadam da će skroz nestati.Zadnji put sam malo povukavo vode iz akvarija. :dead: :dead: :dead:

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #52 u: Travanj 30, 2010, 17:31:10 poslijepodne »
kaj se molija tice.....meni anubias nikad nisu dirale...ali rogolist,cabombu i pistiu i dan danas...al ne tak puno jer im dajem one tablete.
« Zadnja izmjena: Svibanj 01, 2010, 13:50:02 poslijepodne od ivonahr »

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #53 u: Svibanj 01, 2010, 09:22:23 prijepodne »
Nevolim baš to ismijavanje svatko ima svoje iskustvo.

Kod mene nijedna živorotka ne dira bilje , a ciklidi su ga razvaljivali ,zato sam se rješio njih .

Volim kad u akvariju imam i bilje i ribe

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #54 u: Svibanj 01, 2010, 13:48:23 poslijepodne »
Nevolim baš to ismijavanje svatko ima svoje iskustvo.

Kod mene nijedna živorotka ne dira bilje , a ciklidi su ga razvaljivali ,zato sam se rješio njih .

Volim kad u akvariju imam i bilje i ribe

nisam se ja tebi smijala....niti se ismijavam.... stavlia sam tog smajlija jer mi je fora, oprosti ako sam te ikako uvrijedila. sad ću ga maknuti.

nisu sve molice iste....neke jedu neke ne jedu... moje jedu, ali nije važno. u svakom slučaju oprosti.

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #55 u: Svibanj 01, 2010, 14:45:48 poslijepodne »
Uginulu sam ribu odmah bacio,nakon pisanja posta,jer sam i ja došao do zaključka da je bolje da ide van,upravo zbog zaraze.Zapravo nisam je bacio,mala je inzistirala na sahrani,pa poslije moram i križ napraviti.

:)
a nisi ju odnio na "liječenje" u zoo shop pa se vratio po nju nakon 2 dana
;))
klilnci su preslatki
:AkTer:

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #56 u: Svibanj 09, 2010, 03:08:34 prijepodne »
Prihvačam ispriku . Inače živorotke ne jedu bilje barem ne kod mene ,
 ali ako ima malo hrane na bilju to pojedu.Mislim na hranu.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Svibanj 09, 2010, 08:19:52 prijepodne »
Mali update akvarija:

broj stanovnika se smanjio,postavljena DIY rasvijeta,rađena po skicama sa foruma,anubias više nitko ne gloda,još moram ubacit koju biljku.
Otkako imam rasvijetu,bolje se vide ribe i uočio sam da gupi gnoji ko govedo svakih pola sata :roll: :D

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #58 u: Svibanj 09, 2010, 08:40:15 prijepodne »
može malo detalja o  rasvjeti?

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Svibanj 09, 2010, 08:59:11 prijepodne »
može malo detalja o  rasvjeti?

Napravljena je po ovom:

Nano bezimeni

Znači korištena pvc cijev(siva),grlo E14,štedna žarulja sa spektrom boja(mislim da se to tako zove) 4200K,znam da treba od 6500K,trenutno sam ovu imao kod sebe,a kad budem išao za Osijek potražim,drugu.Nije jedino pofarbana,to će sačekati plaću ili dok ne vidim sa par ljudi da li imaju primera za plastiku,ako ga kupim,bojim se da će ostatak propasti,jer mi ne treba puno.Ispod sam postavio alu foliju zbog bolje refleksije.I mogu reći otkad imam rasvijetu da anubias bolje izgleda.

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #60 u: Svibanj 09, 2010, 15:06:43 poslijepodne »
Ni one pjene od juče gotovo da nema,sutra obavim još malo pospremanje i usisavanje dna,pa se nadam da će skroz nestati.Zadnji put sam malo povukavo vode iz akvarija. :dead: :dead: :dead:

joj, nemoj vući iz cijevi ustima. :dead: radije potopi čitavo crijevo u vodu da se napuni njome, začepi palcem jedan kraj i taj kraj izvuci van dok je začepljen tako da voda ostane u njemu, pa spusti do kante. kad makneš palac, ako je voda u tom kraju na nižoj razini od vode u akvariju, ona će poteći iz akvarija u kantu. mnogo bezbolnija metoda  :up:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Svibanj 09, 2010, 16:01:00 poslijepodne »
Ma ja to onako,narodni,k'o rakiju iz bureta,inače mi nije palo na pamet da ga cijelog potopim,to sam već viđao :up:

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
« Odgovori #62 u: Svibanj 09, 2010, 20:12:32 poslijepodne »
joj, ja otkako sam čistila jedan zapostavljeni ciklidnin :dead:, usta čuvam samo za povlačenje spomenute rakije  :D

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #63 u: Svibanj 09, 2010, 20:15:27 poslijepodne »
Svaka čast dobro si se snašao za rasvjetu.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Svibanj 09, 2010, 21:35:33 poslijepodne »
Svaka čast dobro si se snašao za rasvjetu.

Moja je gruba verzija,još treba bojanje,ali u principu je ista kao i na onim slikama,kod mene još na akvariju imaju kupovni nosači za stakleni poklopac,pa je napravljena rasvijeta da stane na te nosače.Uglavnom treba neke sitnije dorade,ali to bi bilo to,što se tiče rasvijete.Ostane mi još urediti akvarij.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Svibanj 15, 2010, 20:20:08 poslijepodne »
Mali update:

Stavljena sitnija podloga,to jest domaća mješavina savskog pijeska,od 1-6mm(mislim da je savska separacija,drmnio sa bauštele :-[),dva sata ispirao,dezinficirao,povađena većina velikog kamenja,ubačena pokoja biljka za koje se nadam da će se oporaviti,jer su iz malawija i ribetine su ih obrstile,u potrazi sam za ostatkom bilja,stavio sam oglas,stanovnici živi,zdravi i veseli.Evo par slika,isprika što nisu bolje,imam stari fotić,pa nije za ovakve akcije :D

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #66 u: Svibanj 15, 2010, 20:32:36 poslijepodne »
sve pet super je što si nabavio bilje,samo jedna ti je biljka isplivala,ali sto posto si ju već ponovno zasadio :D :D :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Svibanj 15, 2010, 21:17:52 poslijepodne »
Namjerno sam je ostavio da vidim da li će pustiti korijen,pa ako se primi zasadit ću je,jer sam joj pokidao stabljiku,prilikom sadnje,e sad pošto je dio sa korijenjem imao male listiće,njega sam zasadio,a ovaj dio sam ostavio da pluta,pa da vidim da li će pokazati novo korijenje,pa ako bude ide u podlogu dok se ne oporavi.

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #68 u: Svibanj 15, 2010, 21:53:08 poslijepodne »
ok
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline mali_gad

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #69 u: Svibanj 15, 2010, 22:44:45 poslijepodne »
da je jos koja biljčica unutra... bilo bi zanimljivije.. :)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Svibanj 15, 2010, 22:53:41 poslijepodne »
Pokušavam pronaći od nekoga u bližoj okolini,ali ću izgleda morati u pet centar po biljke,onakve smeđe :dead:
Nadam se da će se netko javiti na moj oglas,pa da se popuni akvarij sa biljkama.

Offline mali_gad

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #71 u: Svibanj 16, 2010, 00:19:40 prijepodne »
nekad znaju imat bas lijepe... al nemogu dugo ni ostat u onim malim košaricama onako stisnute bez podloge i neznam ni ja sta sve...

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Svibanj 16, 2010, 22:05:23 poslijepodne »
Update:

Star date večeras:

Došao do još malo bilja,riccia,neko plutajuće i ne plutajuće,zasadio,oni stručniji će znati o kojim je biljkama riječ.
Silka sa mobitela:

« Zadnja izmjena: Svibanj 16, 2010, 22:14:44 poslijepodne od pravda »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Svibanj 16, 2010, 22:14:06 poslijepodne »
Hvala Karasu na biljkama,ricciu sam upakirao sa mrežicom od češnjaka,nadam se da će prekriti kamenje,kao što se na slici vidi anci je krenuo odmah glodat kamenje sa ricciom,cory je zasjeo na panju,a ostale se ludiraju kroz biljke.Možda tu i tamo zasadim nešto,a obavezno moram nabavit još jedan grmić anubiasa,pa da ga okačim na panj.

P.S.- Dragi moderatori,nastavio sam sa malim updateima o akvariju u ovoj temi,jer mi se činilo besmislenim otvarati drugu temu u drugom pdf-u,na koncu ipak sam ja početnik,pa na ovaj način dobijam prijedloge,pokude,savjete i ostalo.Kad se bude radio veliki akvarij,obavezno temu otvaram dalje da se vidi kako radim od početka.Hvala na razumijevanju.

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #74 u: Svibanj 16, 2010, 22:54:57 poslijepodne »
o fino sve ljepse i ljepse ova biljka ljevo ja mislim ako dobro vidim je stargraas
sto se tice one sto cekas da pusti korjen zasadi je i primit ce se ja sam to imao brzo raste i nije nekaj zahtjevna kad naraste odreži je i to isto opet posadi i imas frišku :up: