Kolovoz 22, 2025, 20:02:13 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Mali akvarij  (Posjeta: 11665 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Mali akvarij
« Odgovori #25 u: Travanj 25, 2010, 21:48:07 poslijepodne »
Razumijmo mi slobodno ti ajde budi siguran tako i treba.Nadam se da ces jednog dana nabaviti veci akv i da ce to sve biti  :up: . Samo pazi da ti dijete ne ubaci domestosa u akvarij  :D  :D

Offline pravda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Travanj 25, 2010, 22:03:59 poslijepodne »
Samo pazi da ti dijete ne ubaci domestosa u akvarij  :D  :D

Moram biti iskren,ali i djeca su jedan od razloga zašto sam pomalo odgađao kupovinu akvarija,a upravo iz sličnih razloga,jer su znali imati kojekakve akcije,mala je sad 6god,a mali je 2.6,a on zna imati još uvijek kojekakve ispade,no srećom aq je na povišenom dijelu i na zidu,tako da za sad se nadam da ga neće srušiti,jedino ako mala malo zabrije,no kako je već aq nekoliko tjedana u pogonu,nije bilo ekscesa od strane djece,mala uživa hraniti ribice,jedino ja odredim dozu.Evo dok pišem ovo,primjetio sam da mi ona neidentificirana velika riba naganja ostale,cijelu veče,što do sada nije bilo,pa ako je netko zainteresiran za udomljavanje iz Osijeka ili Vukovara,neka se javi na pp,tih velikih se prvo riješavam.

Offline kiki83

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: varaždinske toplice
« Odgovori #27 u: Travanj 25, 2010, 22:12:43 poslijepodne »
samo ti nastavi svako ima razlicita iskustva
ja sam ti gupice imao 6godina bez grijaca sad kad sam stavio druge ribe i bilje kupio sam grijac
niko nezna sve nedaj se obeshrabrit s vremenom ces imat daj bog i500l sretno :zagrljaj:

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #28 u: Travanj 26, 2010, 00:42:27 prijepodne »
Večina akvarista koji imaju živorotke ima višak ribe .
Primjer ja sam krenuo s malim akvarijem 25 litara i
 došo do 450 litara, pa mi je i on bio mali ,onda sam
kupio 25 litara za male ribe .Inakraju mi je i to malo
s obzirom koliko riba ima , ali nemogu ribe baciti.
Savjetujem ti da paziš na vodu .
Mislim na usisavanje taloga i redovnu izmjenu vode.
Ono iznad šverta ti je velifera molli mužjak

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Travanj 26, 2010, 15:41:14 poslijepodne »
velifera molli mužjak

Hvala za naziv ribe,kako piše na wikiju,taj moli zahtijeva uvijete koje ja nemam,ali na sreću sam ga udomio zajedno sa švertom,tako da će sad biti više mjesta za ostale.Malo sam razmišljao,možda nakon nekog vremena ostavim samo čistače i nabavim neonke,ribice naravno.Kakva su vam iskustva sa njima???

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #30 u: Travanj 26, 2010, 16:19:33 poslijepodne »
Mislim da ti je bolje da ostaneš još malo na živorotkama, jer je neonka malo zahtjevnija.

Offline ivonahr

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #31 u: Travanj 26, 2010, 16:46:43 poslijepodne »
neonke su jako osjetljive.... i njih kad imaš moraš ih imati minimalno pet jer su jatne ribe......bio bi ti neophodan grijač

uvjeti koji su ti sad u akvariju su ok za gupije i molije, ali ove osjetljivije ribe ne preporučam nikako.

Offline ivonahr

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Travanj 26, 2010, 16:52:08 poslijepodne »
 :) kaj se tiče klinaca.....moji nečaci obožavaju ribe,kad god dođu priljepljeni su za akvarij  :D  čak su im i imena počeli davati, a nećakinja od 6 gonina me nagovara da  stavim žabu u akvarij  :D presmiješna je......ali o žabi ću još razmisliti malo.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Travanj 26, 2010, 20:25:54 poslijepodne »
o žabi ću još razmisliti malo.

U pet centru sam vidio zlatne žabe,stalno su pod vodom,a kako sam vidio neki ljudi drže i daždevnjake.To o neonima sam razmišljao onako usput,nakon što savladam materiju,kako vidim svi počnu sa jednostavnijim ribama,pa idu prema kompliciranijima za držanje,tako bih i ja,prvo malo živorotke,a onda nešto egzotičnije.Sutra nosim na udomljavanje one dvije velike,a ako budem u Osijeku uzmem negdje i biljke.

Offline kiki83

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Travanj 26, 2010, 22:37:48 poslijepodne »
ivona ti dobro kaže nemoj za sad neonke  zahtjevne su  dosta mada znam tipa koj ih drži tak bezveze
pa je ok li radje nemoj
a sto se tice žaba imao sam 4 komada ali maksimalno su mi živjele 4mj neznam zakaj

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #35 u: Travanj 27, 2010, 07:50:29 prijepodne »
Neonki minimalno 10 ak se mene pita  :D
I akvarij od 80 litara... al onda si ih naravno zemeš 20  :P
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Travanj 27, 2010, 13:56:18 poslijepodne »
Zna li netko da li u Osijeku u Pet centru ima za kupiti otocinclusi i koliki oni narastu?

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • v4nity
« Odgovori #37 u: Travanj 27, 2010, 15:46:58 poslijepodne »
Zna li netko da li u Osijeku u Pet centru ima za kupiti otocinclusi i koliki oni narastu?

Nisam 100% siguran, ali mislim da ih Pet Centar uopce ne drzi, najbolje nazvati i provjeriti. Inace ako govorimo o Otocinclus Affinis, male su ribice koje narastu najvise do nekih 4-5cm

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Travanj 27, 2010, 19:59:52 poslijepodne »
Pa gde ih ima onda za nabaviti???
A sada nešto drugo,dakle došao sa posla,prikupio potrebne dijelove za izradu rasvijete,na sreću našao sam sve potrebito.E sad sklepao ja to napola,pa da ste to vidjeli,ja sam inače totalni antitalenat za te stvari,mislim sam svoj majstor,Iako sa izmjerio tužinu,na kraju ispalo 1cm kraće :D :D
Zamazo se ,uprljo i na kraju odustao,odlučio sam taj posao prepustiti iskusnijim ljudima.Ovih dana moram zamoliti prijatelj da to napravi.

Offline kiki83

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Travanj 27, 2010, 20:14:53 poslijepodne »
A sada nešto drugo,dakle došao sa posla,prikupio potrebne dijelove za izradu rasvijete,na sreću našao sam sve potrebito.E sad sklepao ja to napola,pa da ste to vidjeli,ja sam inače totalni antitalenat za te stvari,mislim sam svoj majstor,Iako sa izmjerio tužinu,na kraju ispalo 1cm kraće :D :D
Zamazo se ,uprljo i na kraju odustao,odlučio sam taj posao prepustiti iskusnijim ljudima.Ovih dana moram zamoliti prijatelj da to napravi.
[/quote
e ro ti i mene sad ceka isao sam danas u nabavu za žarulljama a sad to stlepari na poklopac
struja hmmmmmmm  :a050:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Travanj 27, 2010, 21:23:04 poslijepodne »
Zaboravio sam napomenuti da sam danas udomio šverta i onog mollya velikog,vratio sam ih starom vlasniku,to mi je kolega poklonio i kad sam mu opisao probleme koje mi molly stvara,dogovorili smo se da mu ih vratim.On ima 60L aq,pa će mu tamo biti bolje.Kod mene je vjerovatno bio nervozan,jer ta podvrsta treba puno prostora i dosta toplu vodu,na stranim forumima sam našao da je ta vrsta dosta rijetka,barem primjerci sa takvim repom i perajama,uglavnom sad odmah ima više mjesta u mojo tegli.

Offline kiki83

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Travanj 27, 2010, 23:00:09 poslijepodne »
Zaboravio sam napomenuti da sam danas udomio šverta i onog mollya velikog,vratio sam ih starom vlasniku,to mi je kolega poklonio i kad sam mu opisao probleme koje mi molly stvara,dogovorili smo se da mu ih vratim.On ima 60L aq,pa će mu tamo biti bolje.Kod mene je vjerovatno bio nervozan,jer ta podvrsta treba puno prostora i dosta toplu vodu,na stranim forumima sam našao da je ta vrsta dosta rijetka,barem primjerci sa takvim repom i perajama,uglavnom sad odmah ima više mjesta u mojo tegli.
:up:

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #42 u: Travanj 28, 2010, 20:50:58 poslijepodne »

mislim da ima aqua terra, najbolje nazvat telefonom i pitat, par minuta posla i saznas tocno kakvo je stanje ;)

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Travanj 28, 2010, 21:31:11 poslijepodne »
mislim da ima aqua terra, najbolje nazvat telefonom i pitat, par minuta posla i saznas tocno kakvo je stanje ;)

Ako je u Zagrebu,onda je malo problem,jedino da mi netko donese,da znate kako se tretiraju paketi u noćnim satima  :'( :'( :'(,nemam namjeru ništa živo paketno uzimati.Evo sam ubacio grmić anubiasa na panj,kupio magnet za čišćenje stakla i stakleni tremometar,sad ga nemoram posuđivati.Temperatura u aq je solidnih 22C.Molly su se bacili odmah na glodanje biljke,nadam se da će i nešto opstati :D :D :D

Offline BATO

• Punopravni član
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #44 u: Travanj 29, 2010, 01:51:01 prijepodne »
Molli nije opasan za bilje ,ali ciklidi ga razvaljuju.

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Travanj 29, 2010, 19:15:05 poslijepodne »
Jedno brzinsko pitanje,naime,danas sam primjetio da se stvara napovršini kao neka pjena,kako filter pumpa vodu.To sam pokupio,ribice se normalno ponašaju,a to se sad prvi put pojavilo za ovih mjesec dana kako imam akvarij.Ima li kakve veze to što sam jučer biljku ubacio?Ili ako ima već neka tema o tome,može link.Hvala

Edited / update:

Evo pronašao sam već jednu temu,bit će da je od malo više hrane,netko reče proteinska pjena,ribice rado čeprkaju po tome,odmah da kažem da nije zijev ribe.
« Zadnja izmjena: Travanj 29, 2010, 19:36:41 poslijepodne od pravda »

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Travanj 30, 2010, 13:47:08 poslijepodne »
Dođoh s posla u vidim da je jedan gupy uginuo,pa me zanima da li da ga izvadim?Pitam zato što vidim da ga anci jede,pa onda ako će ga popapati,da ga ostavim ili je takav mrtav prijetnja i ostalima?

Offline kiki83

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Travanj 30, 2010, 14:02:35 poslijepodne »
vadi ga van da nebi bilo nismo znali ako je slucajno kakva bolest da se kaj ne  :puke:dogodi

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #48 u: Travanj 30, 2010, 14:09:09 poslijepodne »
Dođoh s posla u vidim da je jedan gupy uginuo,pa me zanima da li da ga izvadim?Pitam zato što vidim da ga anci jede,pa onda ako će ga popapati,da ga ostavim ili je takav mrtav prijetnja i ostalima?

Mrtve ribice cim prije treba izvaditi da ne kontaminiraju vodu, jer ugrozavaju zivot ostalim stanovnicima

Offline ivonahr

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Travanj 30, 2010, 14:23:06 poslijepodne »
Molli nije opasan za bilje ,ali ciklidi ga razvaljuju.

ne slažem se baš sa tim.... za ciklide nemam pojma, ali molice sigurno jedu biljke,pa čak i zelenu algu..... jer moje to rade svakodnevno, stalno jedu korijenje pistie i svu cabombu su mi uništile! Dok nisam kupila spirulina tablets.

a dok je moli bila u malom akvariju koji je bio na sunčevu svjetlu imala sam dosta zelene alge i to je stalno jela.....pa mi bilo čudno što ona radi, nabavila knjigu u kojoj piše da molice vole papati tu algu,a i biljkice.

pravda - kupi si tablete dna (spirulina tablets) to ti molice, gupiji, ancistrusi obožavaju jesti, imaš u pet centru  :up: od kad to dajem svojima znatno manje jedu biljke.
« Zadnja izmjena: Svibanj 01, 2010, 13:49:00 poslijepodne od ivonahr »