Lipanj 29, 2025, 17:34:42 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: pomoc oko iwagumi-ja  (Posjeta: 1256 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline betta.splendins

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoc oko iwagumi-ja
« u: Travanj 23, 2010, 13:01:00 poslijepodne »
zeleo bi napraviti akvarijum u stilu Iwagumi-ja, jako mi se svidja, a ne znam kako da ga napravim, jel mi mozete pomoci???

Offline kasalino6

• Novi član
  • *
Odg: pomoc oko iwagumi-ja
« Odgovori #1 u: Travanj 23, 2010, 13:29:37 poslijepodne »
ako imaš akvarij  ostalo je sve lako iwagumi stil uređenje uključuje pjesak  zanimljivo kamenje npr. granit ili vulkanske stjene ne vapnanac  ako ne misliš držat ciklide.
bitne stvari prije uređenj akvrija moraš stavit tanki stiropol cca 1cm radi stjena koje stavljš na dno
1-stiropol
2-hranjiva podloga  za bilje
3-pjesak 1-4mm
4-stjene
najbolji iwaguami su sa tepih travama i sa stjenama koje koje su raspoređene u akvariju prateći pravilo zlatnog reza sve je u pravilnom rasporedu stjena ali moraš reći više
informacija o svom akvariju koliki je koje češ ribe držat filtracija rasvjeta itd.

Offline betta.splendins

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 23, 2010, 14:08:22 poslijepodne »
e gle ovako, imam akvarijum od 25 litara, zelim ili jednu vecu ili jato malih ribica,  ne znam kakva mi rasveta treba al sad imam, sylvaninu neonku od 8 w, i koje bi mi biljke trebale, al mi je nejvaznija podloga, tooga se najvise brinem, neki kazu, zemlja za cvece, pa zica za komarce, pa kvarcni pesak, sad ti stiropor, pa ne znam sta od toga da stavim... :)

Offline kasalino6

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Travanj 29, 2010, 16:49:37 poslijepodne »
stiropol na dnu akvarija se stavlja da stjene ne probuju dno akvarija.ono prije što sam napisao je rdosljed stavljanja podloga u akvariju.
staviš hranjivu podlgu za biljke 2cm sloj ima kupit u zoo šopu vulkanit ili laterit.
preko podloge za biljke staviš  kvarcni pjesak granulacije 1-3 mm.
na pjesak staviš stjene granit, vulkanit,pješčanik tinjac sve samo da nije vapnenac jer nije dobar ni za ribe ni za biljke.u jednu stranu staviš 3 ili 5 stjena a u drugu 1 ili 3 stjene di je veća grupa stjena
postaviš je na 1/3 akvarija a druge stjene staviš uz bočnu stranicu akvarija .
 pošto je mal akvarija najbolje bi izgledala neka od tepih trava golosostigma ,aloharis parvula,aloharis acicularis ili cuba  za ovakve tepih biljke trebala bi ugradit još 3 ovakve neonke o poklopac jer im treba dosta svjetla
a od ribica bi preporučio sve vrste tetri naj popularnija je neon tetra ili kraljevske tetre  limon tetre otprilike za ovakvu veličinu akvarija oko 20-tak tetri
radiš po uputama i nemaš nikakvih problema
kad postaviš podlogu stjene i posadiš travu i uliješ vodu u akvarij nemoj odmah ubacit ribe jer če ti to biti prva greška koju češ napravit .kupi dobre bakterije u zoo šopu ulij u akvarij i usput stavi malo hrane za ribe i pusti da ti akvarij zaciklira 2-3 tjedna. tada možeš stavit ribe.
što  se tiče ovog zadnjeg što si navela je malo komplicirano ako kupiš zemlju za cvjeće moraš je namakat u kanti sa vodom bar 4 tjedna zbog amonijaka tek je onda stavit u akvarij i preko nje stavit
komaricu pa pjesak preko komarice .komarica preko zemlje služi da ne ispliva na površinu i ne zagadiš akvarij dok radiš oko trave je r ako ne staviš  mrežicu zemlja ispluta u akvarij i zamuti ga a poslje toga može doći do buma algi i eto problema