dobar vece...
imam mali akvarij. 20L, unutrasnji filter, 13W zarulja, po dnu je sljunak 3-4mm, a na mjestima oko biljaka su neke kuglice od jbl (7 ih je u kutiji) koje predstavljaju gnojivo. bilje ne znam koje je vrste. duguljasti zeleni listovi oko 3 cm siroki na najsirem dijelu, a ima ih i do 30 cm i vise duzine.
ne znam u cemu je problem, ali bilje nikako da pocne rasti kako treba. akvarij je krenuo prije nekog vremena u funkciju, ali nije ciklirao jer sam dobio sve zajedno akvarij s ribicama. tada nisam niti znao da treba ciklirati, a da jesam ne bi znao kome bi dao ribice. biljke su se uhvatile jer mladi listovi su poceli rasti, ali nisu zelene boje nego nekako zuckasti. meni je to cudno. da li netko ima ideju u cemu je stvar?
kod tjedne izmjene vode stavim po jedan cep ffm-a. to je jedino ono sto stavljam u vodu. da li bi bilo dobro staviti u vodu i neko gnojivo za bilje. mozda profito? ipak nemam nikakvu podlogu. i tko zna kako funkcioniraju one kuglice od jbl-a, da li uopce ista gnoje.
izmedju stakla i kamencica se uhvatila neka smedja alga, a danas sam poceo primjecivati zelene tockice po staklu. navodno smedja alga nije problem. pojavljuje se jer je premalo bilja u akvariju. jel to tocno? zelena alga je u akvariju jer? da li da koristim neko sredstvo protiv algi, algovec.
pozz