Pozdrav svima!

Nezadovoljan prošlim izgledom ovog akvarija, odlučio sam sve povaditi i krenuti s nekakvim drugim izgledom.
Ono što nisam mijenjao jest podloga, već ju samo dobro usisao. Možda je tu greška, jer svježa zemlja bi dobro legla, no, eto, bio sam prelijen, pa je tako kako je. Ne sumnjam da će sve rasti, tj. već raste

U međuvremenu sam također kupio neke druge stvarčice, kao što su recimo novi filter
Eheim pick up 2010 koji prevrti 500l/h, zatim
lava kamenje koje je dalo sasvim novi ugođaj i ono što sam u ovom setup-u izostavio jesu gromade panjeva. Definitivno sam se odlučio za ovih par tankih grančica između lave i to je to

U dogledno vrijeme namjeravam povezati i nešto mahovine za grane, no, ima vremena, neka prvo odslinave svoje

Akvarij je bogatiji za neko bilje, a to je slijedeće;
Rotala rotundfolia ,
Ludwigia ovalis (koju još ne vidite jer je još mala i u pozadini),
Riccia fluitans,
Sagittaria subulata,
Eleocharis parvula. Ono što je ostalo od prethodnog setup-a jesu najzdravije
Crypte,
Vallisneria,
Anubiasi nana i
Bacopa koja je dosad obitavala u 20litrašu.
Rasvjetu nisam mijenjao, već smo i dalje na
30W - 1x15W Gro lux i 1x15W Osram. Međutim, kako nema one količine vallisnerie u pozadini, i kako ona ne prekriva više cijelu površinu, puuuno više svjetlosti dolazi do bilja, što je rezultiralo očiglednim rastom bilja iz dana u dan.
Već spomenuto
lava kamenje, koje sam pronašao za vrlo nisku cijenu, razlog su ovog naslova teme, ali ujedno, na neki način i imena ovog akvarija.
Još jedna novost u ovom akvariju jest dodavanje
DIY CO2-a te se toplo nadam da će doprinijeti rastu bilja.
Od ribica su zasada tu
Corydorasi paleatus,
sijamski algojed mladi i
Botia striata te jedna
betta ženkica iz mog mrijesta. No, za koje vrijeme će doći jato flameusa koji će svojom crvenom bojom dati lijep kontrast sa zelenim biljem.
Naravno, sam setup je star svega nekoliko dana i nema potrebe govoriti kako se to još sve mora razrasti i kako biljkice u pozadini moraju stvoriti grmiće. No i to će doći na svoje.
Sad sam ga već razduljio, pa evo slike;