Lipanj 28, 2025, 01:39:24 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Vrtni ribnjak  (Posjeta: 6546 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeljac123

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Vrtni ribnjak
« u: Travanj 11, 2010, 16:15:02 poslijepodne »
Lijep pozdrav svima.
Mi smo ovdje novi i poceli smo kopati ribnjak sirne 4 metra duljine 3 metra i dubine 1 metar. Nas zanima da li treba filter i pumpa i dali treba betonirati sve to.

Offline kralj1000

• Novi član
  • *
Odg: Vrtni ribnjak
« Odgovori #1 u: Travanj 11, 2010, 22:38:41 poslijepodne »
Pozdrav! Eto i ja sam novi i zanima me isto to. Iskopao sam rupu 2.5 sa 2 m dubina je oko 60 cm,jer ima "stepenice" pa ni sam ne znam od koliko je litara. 
Danas sam bio u jednoj od trgovina za kucne ljubimce i mogu reci da ce moj ribnjak trenutno biti bez biljkica.Trebaju dobit..... 
Postavio bih isto pitanje,da li treba nekakav filter(voda ce biti bunarska) pa posto je ona kud i kamo cisca,zahtjeva li filter ili ce biljke odradit svoje!?
Evo jedne slikice kako to trenutno izgleda!

Lijep pozdrav svima.
Mi smo ovdje novi i poceli smo kopati ribnjak sirne 4 metra duljine 3 metra i dubine 1 metar. Nas zanima da li treba filter i pumpa i dali treba betonirati sve to.

Mislim da je isplativije kupit foliju nego betonirat.Kud i kamo je brze a i ljepse.Moje misljenje da ce folija dati prirodniji izgled!

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Travanj 11, 2010, 23:26:09 poslijepodne »
Folija???

Dakle mogu iskopati rupu i staviti foliju i ne moram ni kupovati ono plastično jezerce????

Koliko dođu te folije?

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #3 u: Travanj 11, 2010, 23:41:42 poslijepodne »
Kad stavljaš foliju, prije nje stavi nekakve krpe,najlone i svašta da je zastitiš da nedođe u izravan dodir sa zemljom ( u kojoj ima kamenja koja mogu probušit foliju)
-kralj1000: 60 cm ti je premalo da bi ribe prezimile u jezeru, minimalno 80cm-1m dubine  :up:ž
i filter je obavezan,nema veze koja je voda  :up: možeš čak i samo pumpu, ali najbolje filter  ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline iponsaan

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #4 u: Travanj 12, 2010, 08:53:59 prijepodne »
Najbolje bi bilo ako imaš stari tepih da staviš ispod folije,ja sam si ostavil 3 komada kad smo mjenjali tepihe -valjda ću ove godine uspjet konačno iskopat i to jezerce

Offline kralj1000

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Travanj 13, 2010, 23:31:19 poslijepodne »
Znam da mora bit 1m dubine,ali jos razmisljam da li da kopad dublje ili da ostavim kako sam si zamislio da ih vadim preko zime i stavim u akvari!
Ja cu ispod folije stavit pijesak(prosijani).Tepih je cvrsci i sigurniji,ali mislim da bi se tepih posavijao i imao "grbe" a i strunio bi za jedno 2god. Tepih nije za dugorocno rjesenje!

Folija???
Dakle mogu iskopati rupu i staviti foliju i ne moram ni kupovati ono plastično jezerce????
Koliko dođu te folije?

Ako ces stavljati foliju,NE treba ti plasticno jezerce!   Folije trenutno tu u Osijeku ima samo u Baumax-u 20 kn kvadrat.To je nekakva akcija.....    Ima ih od 4,6,8 m sirine.

Offline kralj1000

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Lipanj 03, 2010, 23:48:39 poslijepodne »
Evo dvije nove slike kako to renutno izgleda.Jos uvijek ima posla ali polako.....Bit ce svega!   
Ako imate prijedloga,slobodno pisite.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #7 u: Lipanj 04, 2010, 01:11:08 prijepodne »
isuse prekrasno...ja sam ocaran

jedino kaj bi ja jos malo doradio to je ovaj rub s folijom...mozda da neke biljkice blizu tpga posadis pa da prerastu preko nje iako i ovak izgleda fascinirajuce....a trava je stvarno bujna hehe

svaka cast
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline kralj1000

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Lipanj 04, 2010, 21:44:18 poslijepodne »
Hvala,prijatelju!  Nije ni ta ideja losa,sa biljkama koje prekrivaju foliju,ali planirao sam stavit kamenje.Jedan sam stavio ,vidi se u pozadini. Treba jos fontanica,to kamenje,lopoci,klupcica ide desno na slici,trenutno se malo vide ljestve! I naravno Koi sarani!