Ak stavis Ocellatuse,onda par malih,pa ti ostane par.ako stavis multice,stavis ih ne koliko,ja ih u 30 imam 15tak,a sad idu tu tu papa!i imam jednu transcriptusicu al ide ca,ma sve mi dokokotalo ide ca!(nju sam malu nabavio da skrese populaciju multica jer sam se bojao da necu imat di sa njima..al glupost,ako slucajno i uspije dohvatit kojeg nista to,skuzio sam da sami odustanu od mrijesta,odnosno alfa muzijak kokne sve male dok odluce da nema mrijesta,nisu to glupe ribe,ne treba njima niko)dakle preporuka,stavit malo pjeska,i hrpu skolji i stavit jedno 5 N.multifasciatusa da naprave svoju koloniju,netrebas nista vise,a kasnije ni nece moci nista jer su mali vragovi kad su u ekipi.
Ako pak zelis ocellatuse onda par skoljki i troduplo vise pijeska nego za multifasciatuse,jer nasprem njih ocellatusi obozavaju pijesak.je al ne zive u koloniji!
Brevisi?nemam pojma.
I to je to sto mi pada na pamet
E da,multifasciatusi su najmanji ciklidi na svijetu,i jako zanimljive ribice,sve se medjusobno podnose al ne vole nikoga na njihovom teritoriju,nece samo tako dirat mladju bracu i sestre,cuvaju svi zajedno svoje.
Voda tvrda pH preko 8(kod mene je 8.6 ili 9),24-26 stupnjeva,mrijeste se kad podignes temp na 26,stanu kad je niza