Srpanj 20, 2025, 16:25:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj ponos od cca 200l  (Posjeta: 2233 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline buby79

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 45
Moj ponos od cca 200l
« u: Travanj 05, 2010, 22:11:42 poslijepodne »
Pa da i ja predstavim svojih ruku djelo. Sve je samoizrada pa prihvacam i pohvale i kritike.Jos moram dovrsiti struju do kraja pa  krecemo sa punjenjem.Dajte ljudi recite sta sa ovim drvetom dali je preveliko? AQ je dimenzija 80x45x60 pumpa atman 800 l/h,4 postolja 60cm za rasvjetu. Grijac jos nisam kupio. Pomagajte oko rasvjete kakve lampe  uzeti i gdje?Da jos je od rasvjete i mjesecina u samoizradi.Ako netko ima biljaka ili ribica za poklon predbiljezavam se.(Zebrice,gupy,neonke)a oko biljaka se bas ne razumijem u nazive pa je svaka pomoc dobrodosla.  :up:
« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2010, 22:18:50 poslijepodne od buby79 »

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • v4nity
Odg: Moj ponos od cca 200l
« Odgovori #1 u: Travanj 05, 2010, 22:49:19 poslijepodne »
Izgleda skroz fino  :up:
Drvo mi izgleda skroz ok, nije preveliko i ak se tebi svidja sve 5. Samo vodi racuna pri kalkulaciji kolko riba stane unutra da ce ti zbog svoje velicine i to drvo 'ukrast' dio litraze.
Izbor rasvjete jako ovisi o tome sto mislis drzati unutra, konkretnije koje biljke i koliku kolicinu. Pogledaj na portalu ima poprilicna kolicina recenzija biljaka koje je relativno lako nabaviti kod nas, tamo pise koliko je koja zahtjevna, a imas i slike pa si mozes iskombinirat sta ti se svidja. Takodjer preporucam da zaviris u oglasnik tu na forumu, uvijek se poklanja ili prodaje nesto bilja.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Travanj 06, 2010, 22:24:36 poslijepodne »
Sve je ok dobro drvo jesuper ,ali zasto si isla na tako veliku visinu nije mi jasno  :question:  :question:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Travanj 06, 2010, 22:49:48 poslijepodne »
I meni smeta visina. Bolna uspomena iz djetinjstva kad mi je stari napravio prvi akvarij sličnih dimenzija, po meri niše u kojoj je akvarij trebao stajati. U biti za kapacitet riba nije toliko bitna litraža (iako jesti i ona) koliko površina vode u dodiru sa zrakom. Ne sjećam se više omjera cm2 površine vode i površine riba, ali on postoji. Za osvijetliti dno trebat češ više lampi nego što je normalno.
Računaj da će se u poklopcu po noći kondenzirati voda ako nemaš staklo na kojem stoji pokrov rasvjete a ti čini mi se nisi uzeo wasserdicht grla i što već treba. Čuvaj se struje!
A panj mi se sviđa i mislim da nije prevelik.

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Travanj 07, 2010, 12:33:43 poslijepodne »
Pa da i ja predstavim svojih ruku djelo. Sve je samoizrada pa prihvacam i pohvale i kritike.Jos moram dovrsiti struju do kraja pa  krecemo sa punjenjem.Dajte ljudi recite sta sa ovim drvetom dali je preveliko? AQ je dimenzija 80x45x60 pumpa atman 800 l/h,4 postolja 60cm za rasvjetu. Grijac jos nisam kupio. Pomagajte oko rasvjete kakve lampe  uzeti i gdje?Da jos je od rasvjete i mjesecina u samoizradi.Ako netko ima biljaka ili ribica za poklon predbiljezavam se.(Zebrice,gupy,neonke)a oko biljaka se bas ne razumijem u nazive pa je svaka pomoc dobrodosla.  :up:
Da se nadovežem ...prije nego napuniš akvarij zalijepi pozadinu,predlažem crnu  :)
i ne znam dali imaš podlogu za bilje to je potrebno ako misliš sadit...
Akvarij i panj su ok  :up:
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #5 u: Travanj 07, 2010, 17:16:36 poslijepodne »
poz ... ljep pocetak a i pitanjce ...
 vidim da ti je rasvijeta sa obicnim prigusnicama tj da se pali na starter ... gdje ces smjestit prigusnice ...
 idu u poklopac ili van poklopca ...

Offline buby79

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Svibanj 02, 2010, 11:59:08 prijepodne »
Pa da se pohvalim KONACNO je napunjen :klap:

Offline buby79

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Svibanj 02, 2010, 12:03:16 poslijepodne »
PROBLEM
Pomagajte ovo je vinova loza odrezana prije 4 mjeseca i stajala u vodi 2 tjedna pa sam je onda namakao u vrucoj vodi ali nisam prokuhao,i sada nakon 5 dana u vodi od akvarija desava se OVO  :punch:

Offline gtrifun

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 02, 2010, 12:07:22 poslijepodne »
Pozz
bilo je i ti kod mene isto to na vinovoj lozi ubacio sam 5 ancitrusa i preko noci je sve bilo ocisceno..
na tvoju litrazu dosta je i 4 kom....
prava poslastica za ribice.... :) :)

Offline buby79

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Svibanj 02, 2010, 12:13:34 poslijepodne »
Hvala zovem odmah Zoo dali imaju :klap: :up:

Offline gtrifun

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 02, 2010, 12:40:04 poslijepodne »
Ako nema Zoo imaš ih u Pet Centru.  ;)

Offline buby79

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Svibanj 04, 2010, 21:25:41 poslijepodne »
Prvi stanovnici su stigi 2 ancitrusa koji se ljepe za svaki kamencic osim na moju problematicnu lozu >:(.Ako ne pokazu zanimanje ide loza van i jos na prokuhavanje pa cemo vidjeti kako dalje,ako netko ima savjet samo recite.Jedva cekam da dodu i ostale ribice ali jos malo treba pricekati,sada je 10 dana od kako je napunjen pa uskoro i ostatak upada

Offline vladomir

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
« Odgovori #12 u: Svibanj 06, 2010, 20:46:42 poslijepodne »
                Držao sam komad loze sigurnih 10 godina u garaži na suhom ali nisam skidao koru. Prije cca 3 mjeseca sam odlučio ju staviti u akvarij. uredno sam ju očistio i kuhao 4 sata. Nakon 10 dana mi de je počela pojavljivati neka slina kao na tvojoj lozi. Izvadio sam ju iz vode i ustanovio da sam ranije očistio samo jedan sloj kore. Očistio sam i taj sloj i nanovo ju kuhao 4 sata. Nakon 15 dana ponovo se je počela javljati ista stvar. To mi se nije nikada prije dešavalo. Kupio sam magrovo drvo skuhao ga i sada je sve u redu.

Offline buby79

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Svibanj 08, 2010, 22:19:31 poslijepodne »
Loza zavrsila van akvarija u loncu za kuhanje 12 sati.Voda je bila katastrofa crna .zatim sam je zaronio u hladnu vodu pa potom u pec na 180 stupnjeva na pola sata. Sada je ponovo u akvariju i ancitrusi se ne skidaju sa nje. Iduci tjedan dolaze ribice pa ce i poneka slika da osvane na netu