Srpanj 27, 2025, 10:02:27 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: MiXed - Aquarium - živorotke  (Posjeta: 7617 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Odg: MiXed - Aquarium - živorotke
« Odgovori #25 u: Travanj 05, 2010, 22:51:53 poslijepodne »
Kako ubaciti sutra? Jesi stavila akvarij prije na cikliranje? Cikliranje se provodi bez riba! Znači potpuno složen akvarij, podloga, voda, bilje ukrasi, sve unutra samo nema ribica. I tako "prazan" stoji 3-4 tjedna. Nakon toga se tek počnu ubacivati ribice.
Znam, tj znamo svi kako je, nestrpljivost... ali je bolje čekati, nego da ribice isplutaju na površinu :dead: .
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #26 u: Travanj 05, 2010, 22:56:35 poslijepodne »
Dijelim da,al javi se za kojih 3-4 tjedna kad vidim kojih su boja i kojeg spola,jer sad nastojim uzgojiti crvene guppye i šarene,a i uspijeva mi.. :) imam ovakvih http://www.classycastle.com/guppies/better-redboy2.JPG i tirkiz-zeleno-crveno-žuto-narančasto-plavo-crno-bijelo točkaste mužjake :D tj.neš slično ovome : http://www.aboutfishonline.com/images/guppies.jpg ali sa više šarenih točkica..javi ako si zainteresiran ali sada još ne dijelim...  :)

javljam se tj ti mi javi kada stasaju, uzela bih nekoliko ovih plavičastih...slatki su...
;)tnks
:AkTer:

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • v4nity
« Odgovori #27 u: Travanj 05, 2010, 22:58:00 poslijepodne »
ayooy,meni se to cikliranje čini tako komplicirano  :rolleyes: nezz kak ću ja to..uz sva uputstva,izludit ću ziher..ove guppye sam kroz 2 sata ubacivala u vodu prilagođavajući temp. ako nekog zanima..to još nisam rekla..

Cikliranje je odlicna vjezba strpljenja :) a zaista nije nista komplicirano, u biti radis sve isto kao da vec imas 'gotov' akvarij koji je dugo u funkciji, samo kaj unutra nema ribica  ;)
A dok cekas da cikliranje zavrsi, citas, istrazujes, informiras se...  :up:

Offline ferenna007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
« Odgovori #28 u: Travanj 05, 2010, 23:05:04 poslijepodne »
Kako ubaciti sutra? Jesi stavila akvarij prije na cikliranje? Cikliranje se provodi bez riba! Znači potpuno složen akvarij, podloga, voda, bilje ukrasi, sve unutra samo nema ribica. I tako "prazan" stoji 3-4 tjedna. Nakon toga se tek počnu ubacivati ribice.
Znam, tj znamo svi kako je, nestrpljivost... ali je bolje čekati, nego da ribice isplutaju na površinu :dead: .

Akvarij se filtrirao 5 dana prije guppya..sada je to 6 dana..

@hologram - neznam hoće li biti takvih..jer tata je plavi a još stariji potomci od mame (djed :D čudno je to reći ribi..) itd. su bili plavi,sada bebe imaju samo par šara..al javim ja,geni su iznenađujuči :)

@V4nity - to je moja loša strana,a jeli dovoljno 5 dana filtriranja? Nisam ubacivala hranu al filter je radio

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Travanj 05, 2010, 23:09:28 poslijepodne »
Ma pričekaj još koji dan. Mislim da će ti to savjetovati velika većina forumaša
Nestrpljenje je :a018k:
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #30 u: Travanj 05, 2010, 23:12:36 poslijepodne »
ako nemožeš izdržat mjesec dana onda zaboravi akvaristiku   :nuclear:
Our fears are only what we tell them to be...

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Travanj 05, 2010, 23:19:20 poslijepodne »
Ma ne tako oštro odmah. Ja polazim od sebe. I ja sam svašta u nestrpljenju radio. Ali s vremenom se shvati...

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Travanj 05, 2010, 23:20:30 poslijepodne »
Ma budem,dobro,al dugo nisam imala ribice pa mi je sad to bomba..imam sve živo iz životinjskog svijeta,leteće,plivajuće,puzeće itd...mogu izdržat puno,al ovo mi je bilo frka jer su uređivali moji to sami dok mene nije bilo..i začudo ispalo je dobro..sutra idem samo u obilazak  :D smirite se neću nikog pojest hehehe al trebam čistaća da ne počnu alge po staklu..dobro imam ono čudo magnet-za čistit staklo al nije to tako dobro kao klasični ancitrus  :) i evo da znate voda iz mog akvarija je čista da čišća nemože biti,iz jednog izvora koji je u zaštićenom okolišu i sve je ultra čisto,voda je kristalna i gotovo da mi netreba filter (to samo tako kažem) nema klora itd. ravno iz zemljine kore u akvarij :D i još sam tu kristalnu ljepotu pročiščivala 5 dana,pa nek bude još 2 tjedna i da vidimo..

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #33 u: Travanj 05, 2010, 23:24:58 poslijepodne »
Ma budem,dobro,al dugo nisam imala ribice pa mi je sad to bomba..imam sve živo iz životinjskog svijeta,leteće,plivajuće,puzeće itd...mogu izdržat puno,al ovo mi je bilo frka jer su uređivali moji to sami dok mene nije bilo..i začudo ispalo je dobro..sutra idem samo u obilazak  :D smirite se neću nikog pojest hehehe al trebam čistaća da ne počnu alge po staklu..dobro imam ono čudo magnet-za čistit staklo al nije to tako dobro kao klasični ancitrus  :) i evo da znate voda iz mog akvarija je čista da čišća nemože biti,iz jednog izvora koji je u zaštićenom okolišu i sve je ultra čisto,voda je kristalna i gotovo da mi netreba filter (to samo tako kažem) nema klora itd. ravno iz zemljine kore u akvarij :D i još sam tu kristalnu ljepotu pročiščivala 5 dana,pa nek bude još 2 tjedna i da vidimo..
kako misliš "nema klora itd."? :nerd:

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Travanj 05, 2010, 23:30:13 poslijepodne »
pa da..nije klorirana..ili kako već,kao gradska zbog bakterija itd...ova je iz izvora dalekog..negdje bogu iza nogu  :D i potpuno je čista voda..bez dodatnih stvarčica  :)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #35 u: Travanj 05, 2010, 23:49:34 poslijepodne »
nijednu ribu nemoj stvaljat ,dok se aq min 3 tjedna ne isciklira :up:
sva oda ima klora,i to sto je iz izvora neznaci da nemoraš radit cikliranje.
Jer ako ribe staviš u neciklirani aq , mogu pokrepat,razbolit se i tek onda imaš frku sa ljekovima i karantenom, a to je zadnje što bi htjela da se desi :up:
jedna susjeda u neciklirani aq ubacila 10-tak riba (nez tocno koje,mislim živorotke i neke tetre) i sve krepalo u roku 2 dana, pa me u cudu pita zasto su krepale  :dead: :nerd:  mislim da nebi htjel ada ti se to dogodi :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #36 u: Travanj 06, 2010, 10:32:15 prijepodne »
Poanta cikliranja je da se razviju dobre bakterijice koje rade biolosku filtraciju. Bez tih bakterija se nakuplja amonijak kojeg nitko ne moze rastaviti u nitrite, pa nitrate i sve zivo u vodi onda pocinje rikavat. A da bi se bakterijice razvile treba biti strpljiv i pricekat minimalno 2-3 tjedna kao sto su vec mnogi spomenuli, iako ako mozes izdrzati i duze, bilo bi jos bolje, ali 2-3 tjedna su neki opceprihvaceni minimum. To sto ti voda izgleda cisto i bistro ne znaci da je spremna za stanovnike, jer razne kemije u vodi ionako ne mozes vidjeti golim okom. Prije prvog ubacivanja ribica ne bi bilo lose provjeriti stanje amonijaka i nitrita u vodi, da se vidi da li su bakterije pocele obavljat svoj posao.

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Travanj 06, 2010, 10:42:29 prijepodne »
Prije prvog ubacivanja ribica ne bi bilo lose provjeriti stanje amonijaka i nitrita u vodi, da se vidi da li su bakterije pocele obavljat svoj posao.
ok a kako se to točno provjeri...? Znači samo filtriram i ubacujem hranu?  -?
 weird..nikad to nisam napravila prije i nitko mi prije nije rekao da moram..a fishice mi uvijek sve prežive odkud su da su..al oke..evo napravit ću to  :)

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Travanj 06, 2010, 11:31:45 prijepodne »
evo današnjih novosti..  :)
Mislim da mi je uzgajivač uz bebe guppya dao i 1 bebu black mollya..slučajno..on se toliko trudi dobiti molly bebe..te 2 vrste drži skupa i ima samo 1 mladog mollya,pa nije ni primjetio valjda kad je dobio molly bebe  :D  kaže da je moguće da sam ja 1 bebicu slučajno pokupila..evo ja sam 100% sigurna da nije guppy, a 99.9% da je black molly..  :D
Sad još i to imam..gledala sam bebe guppye i taj jedan je malo veći i crne boje..ima malo veću glavu,peraje i oči osobito :zagrljaj:
ja se topim  :buw: presladak je
kako izgledaju bebe molly..odgovara opisu?

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #39 u: Travanj 06, 2010, 13:00:22 poslijepodne »
Prije prvog ubacivanja ribica ne bi bilo lose provjeriti stanje amonijaka i nitrita u vodi, da se vidi da li su bakterije pocele obavljat svoj posao.
ok a kako se to točno provjeri...? Znači samo filtriram i ubacujem hranu?  -?
 weird..nikad to nisam napravila prije i nitko mi prije nije rekao da moram..a fishice mi uvijek sve prežive odkud su da su..al oke..evo napravit ću to  :)

Postoje testeri za kupiti s kojima to mozes izmjeriti (ili neka ti posudi netko od prijatelja ako ima). Filter neka ti stalno bude upaljen tijekom cikliranja, a hrane ubacis jako malo svakih par dana.

Glede bebe ribice, ako je skroz crna onda je sigurno molly.

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Travanj 06, 2010, 13:06:42 poslijepodne »
da je,Molly je onda..filter i grijač mi ovak i onak rade dan i noć,al krivo sam postavila pitanje..ja imam u akvariju ribica,30 guppya pa me zanima šta ako oni pojedu tu hranu,tj. dal da ubacujem više hrane? Jer ribe moraju jesti svaki dan a citiram :
hrane ubacis jako malo svakih par dana.

a kako da onda ubacujem jako malo hrane? i to svakih par dana..tu je moj problem..evo sad da se zna,akvarij od 125 litara je prljav i neispravan,kao i svaki normalni kad odstoji malo dulje u podrumu..30 litara je zauzet do daljnjeg..ovaj od 65 ima stanovnike - 30 guppya  :)

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #41 u: Travanj 06, 2010, 14:38:37 poslijepodne »
moram priznat da niš ne razumjem kaj ti pričaš... :-[
na početnoj strani skini vodič za početnike i nauči ga napamet dok to ne napraviš ne diraj ni akvarij ni ribe ni niš.
 ;)
« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2010, 15:48:56 poslijepodne od IV@N@ »

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #42 u: Travanj 06, 2010, 19:33:35 poslijepodne »
Ako su ribice vec unutra (iako ne bi smjele biti dok cikliranje ne zavrsi), onda ribice normalno hranis (umjereno, dakle po mogucnosti da sve popapaju da ne padaju viskovi po dnu, a jedan dan tjedno je preporucljiv post, dakle ne hraniti uopce), a ribice ce nakon papanja svojim otpadnim materijalom dati bakterijama posla. Dakle ne hranis dodatno bakterije nego samo ribice.

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Travanj 06, 2010, 20:43:32 poslijepodne »
Super :) , Iv@n@ ja pitam i blebećem o tome kako ciklirati kad već imam ribe u akvarijumu  :D

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Travanj 06, 2010, 21:30:10 poslijepodne »
 :question:
Pričamo kako ciklirati, a ribe već unutra
 :blink:

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Travanj 06, 2010, 21:45:57 poslijepodne »
da..to je malo veći problem..  :clown:

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Travanj 07, 2010, 20:15:59 poslijepodne »
Kupila sam tester,onaj šta se prikelji u akvarij pa boja pokazuje stanje,taj tester je i za CO2 i za pH sve je normalno,tj. tester ne pokazuje ništa neobično.. neku pomutnju u vodi..eto čisto da se zna :) znači li ovo da sam na pola puta za fishice?  :D

Tester : http://www.kubazoo.com/bmz_cache/4/418d929150fe7105566373a2bd8c3aac.image.134x160.jpg
neda mi se slikat,al ovaj je identičan,tj. isti,ne vidi se baš ali ispod CO2 piše i +pH

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #47 u: Travanj 07, 2010, 21:40:34 poslijepodne »
Znaci ti od 3 aq imaš u funkciji vec taj srednji i u njemu guppye? Ako je tako,nemaš stu sta više ciklirati u tom gdje su guppyji.
Ako su ovi drugi prazni, sredi podlogu, stavi bilje, vodu i grijač i filter i ostavi nek radi prazan bar 2-3 tjedna.To vrijeme je to cikliranje.Za tih 2-3 tjedna svakih bar dana ubaci par lističa hrane koji če pomoč u stvaranju dobrih bakterija bez kojih bi ti aq bio u banani kao sto su rekli.I onda tek nakon tih 2-3 tjedna polako počni ubacitvati ribe (koje sam ti u prijašnjim postevima savjetovala da staviš u svaki akvarij)  :up: :up:
btw.nevidi se slika tog testera, ali  nisam ni vidjela takav da se samo zaljepi nastaklo  -?
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline ferenna007

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Travanj 07, 2010, 21:55:15 poslijepodne »
Tester ti izgleda kao klima uređaj sa unutra tekućinom koja mjenja boju ovisno o stanju CO2 ili pH u akvariju  :)
Ok,tester pokazuje da je sve ok,za sad..pa mogu ponosno izjavit da su fishice sve žive i sve je 5 iako nisam ciklirala (oke filtriralo se 5 dana al to nije to,zar ne?  -?  :) )

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #49 u: Travanj 07, 2010, 22:03:23 poslijepodne »
jel ti to misliš na drop checker??? -?