Srpanj 18, 2025, 20:47:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolesna zlatna ribica  (Posjeta: 1368 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nino13

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Dob: 44 Lokacija: Dubrovnik
Bolesna zlatna ribica
« u: Travanj 02, 2010, 16:51:26 poslijepodne »
Pozdrav svima, molio bih vas za pomoć.

Imam dvije zlatne ribice, da ne dužim puno priču, bile su u jednom restoranu u onoj maloj kuglici pa smo ih ja i žena pokušali spasiti tako što smo ih prebacili doma u akvarij od 24l. Znam da bi bilo poželjno više, ali trenutno nismo u mogućnosti kupiti veći. Stavili smo filter, ne znam točno kako se zove, ona vrsta koja se stavi na dno akvarija, a preko njega šljunak, kupio sam ga preko nekoga na forumu. Prije dva dana je prestao raditi. Moramo kupiti novi, ali Dubrovnik je malo nezahvalan za takve stvari. Uglavnom, danas se jedna od ribica počela ponašati čudno, stalno ide po vrhu, kao da hvata zrak i kad stavim prst u akvarij uopće se ne boji, čak je mogu i dodirnuti. Izgleda skroz zamantrana, kao da ugiba. Ima li netko kakvu ideju?  :'(

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Bolesna zlatna ribica
« Odgovori #1 u: Travanj 02, 2010, 17:12:16 poslijepodne »
fali joj zraka ili joj je pretoplo
dal imas neku pumpicu jer sad je jos pod sokom i dobra areacija bi joj puno znacila
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline nino13

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 02, 2010, 18:48:40 poslijepodne »
Nažalost nemam, ovaj filter što sam imao je bila i pumpa, temperatura je 17, možda radi promjene, do sada je temperatura bila većinom oko 10-12. Hvala na odgovoru.

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 02, 2010, 19:22:00 poslijepodne »
Radi cesce izmjene vode do pumpa ne dode ili proradi
inace baziraj temperaturu oko 20 ali moje su na sobnoj i nista im ne fali pa nije presa sam izbjegavaj pretoplo ili nagle promjene
zlatice vole puno zraka i to im je prioritet
sretno i lijepo od vas da se ovak brinete i trudite
samo naprijed

Offline nino13

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 02, 2010, 20:16:34 poslijepodne »
Puno hvala i veliki pozdrav!  :)

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 02, 2010, 20:21:53 poslijepodne »
I naravno javi kak je da znamo i mi biti veseli

Offline Dare DM

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Travanj 02, 2010, 22:26:29 poslijepodne »
Pozdrav svima, molio bih vas za pomoć.

Imam dvije zlatne ribice, da ne dužim puno priču, bile su u jednom restoranu u onoj maloj kuglici pa smo ih ja i žena pokušali spasiti tako što smo ih prebacili doma u akvarij od 24l. Znam da bi bilo poželjno više, ali trenutno nismo u mogućnosti kupiti veći. Stavili smo filter, ne znam točno kako se zove, ona vrsta koja se stavi na dno akvarija, a preko njega šljunak, kupio sam ga preko nekoga na forumu. Prije dva dana je prestao raditi. Moramo kupiti novi, ali Dubrovnik je malo nezahvalan za takve stvari. Uglavnom, danas se jedna od ribica počela ponašati čudno, stalno ide po vrhu, kao da hvata zrak i kad stavim prst u akvarij uopće se ne boji, čak je mogu i dodirnuti. Izgleda skroz zamantrana, kao da ugiba. Ima li netko kakvu ideju?  :'(
Ako je prestao raditi očisti rotor jer takvi filteri znaju povući u sebe šljunak!

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #7 u: Travanj 02, 2010, 22:46:54 poslijepodne »
Obavezno mjenjaj vodu češće. Kod mene je u sličnom slučaju bilo 20-30 % svaka 3 dana. Probaj skužit kako tvojima odgovara. Trebat će to dobro filtrirati. Sigurno gnoje kao lude.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline mmikul12

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Travanj 07, 2010, 10:43:59 prijepodne »
Pozdrav ! I meni je bolesna zlatna, mislim da ima ich, ima par točkica po repu pa mislim da je u začetku! Sol? Molim pomoć, što napraviti i trebam li izolirati tu ribicu radi ostalih stanovnika 2 corydorasa i 2 puža jabučara! Pomoć molim vas što da radimo!!

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 07, 2010, 11:00:04 prijepodne »
Mislim da bi ju svakako trebalo izolirati od ostalih riba, samo da to ne bude u vodu koja nije ništa odstajala. Nakon toga početi liječenje. Malo potražiti po forumu u starim temama. Sigurno ima dosta o ICH-u. Evo lijek koji djeluje, na njemu imaš uputstva kako dozirati i postupati.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 07, 2010, 11:02:20 prijepodne »
probaj dati koju slikicu

ako je ichy stavi ju u karantenu i ja osobno za ichy koristim costapur jer mi se pokazao kao najbolji lijek i obavezno napravi dva tretmana ili 10 dana ljecenja
pazi na ostale ribice i dobro ih promatraj jer ako je i njih uhvatilo da bezveze ne gnjavis zlaticu

e sad ono nezgodno -zasto drzis hladnovodnu i toplovodne ribe zajedno jer to ti je tempirana bomba
cory i  zlatne neidu nikako zajedno i trebala bi to rijesiti ...odluciti se za jednu vrstu i njih imati a ne ovak patiti jer ima slucajeva da to potraje i po godinu dana ali onda nastaju problemi i najcesce nastradaju zlatice

Offline mmikul12

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Travanj 07, 2010, 16:43:45 poslijepodne »
Hvala na odgovorima, imam svašta jer svašta prodaju, pa kad se ne razumijem ja i kupim kaj mi se sviđa i pojma nemam kaj ide skupa kaj ne, nije namjerno  :-[ ma su mi rekli da ove idu skupa sva sam više luda u svakom dučanu nekaj novo i uvijek je krivo ono od ranije...ne znam ....idem pokušat liječit ribicu....jadna je...

Offline nino13

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Travanj 13, 2010, 18:06:56 poslijepodne »
Evo da javim, moje su ok, tj. jedna koja je malo zablesila :dead: se oporavila  :klap:. Sada češće mijenjam vodu, a filter je naručen i nadam se brzo dolazi. Hvala!

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 13, 2010, 19:00:59 poslijepodne »
Super  :up: