Ja bi možda izabrao 18 W, probao bi bez gnojenja, a ako ne ide pređeš na neku light metodu. Mislim da Kizo ima fenomenalne tankove bez dodavanja makroelemenata, znači moguće je, pronašao je nekakav balans sa izmjenama vode i odlično to funkcionira.
hvala karlo na odgovorima i smjernicama, probat ću tako i sa tjednim izmjenama vode 
Ja se bas i ne slazem sa svim tim...

Prvo recimo od svjetla da krenemo. Za to sta ti hoces cannibale 13W je puno bolja solucija ako ne mislis puno ruke mocit i zelis imat neradnicki tank. Od svjetla sve pocinje. Ako hoces da biljke sporije rastu, da nemas toliko odrzavanja onda definitivno moras stavit manje svjetla od toga sta si planirao.
Dalje sta se tice zemlje za cvijece...kako sam ja dosta dobar sa Kizom, znam i kako njegovi tankovi funkcioniraju. Covjek u svakom svom tanku ima strasnu podlogu, zemlju za cvijece, pa preko vulkanit i jos preko toga cini mi se jedan sloj hranjive podloge. Pa tek onda sljunak. Sa dodavanjem EC ubrza rast biljaka, al ipak ne toliko kao sa plinovitim, ima jacu rasvjetu i sve je u najboljem redu tako. Redovite promjene vode se podrazumijevaju, jer mu podloga hrani biljke i preko vode i preko korijena i tako drzi parametre pod kontrolom.
Ako se zemlja namace da se izbaci amonijak iz nje, sta se desi ako je ne namacemo? Moramo cesto mjenjat vodu prvo vrijeme jer ispusta amonijak u akvarijsku vodu. Ako ispusta amonijak koji sadrzi, zasto mislis Karlo da ne ispusta i hranjive tvari u vodu? Znaci nema veze to sta Cannibal zeli drzat uglavnom biljke koje se hrane preko vode, kad ce sa zemljom imati i preko vode gnojenje. Prije da ce jos morat, dok se biljke ne razrastu, mjenjat vodu prvo vrijeme. Pa Gligini i od Desteroprstog (sa aqua-arta) akvariji tako funkcioniraju i oni skoro nista ne gnoje preko vode. Samo podlogom, tresetom i zemljom, 3 godine sam bio s njima non stop i znam kako rade. Mogao bi se ovdje i Tuljan malo ukljucit. Cimnem ga.

Za ovaj co2 i hang-on filter, nije to toliko mreskanje vode da se ne moze nadoknadit...evo recimo pogledaj onaj legendarni akvarij od Felipa Oliveire
Syrah...hang-on i diy co2 na vecem tanku. Znam jer kad ga je napravio bila je to senzacija, pa sam ga detaljno proucio. A i EC ce ti trajat 100 godina na takom malom tanku isto, ako se odlucis za njega.