Akvarij je ovaj:
http://www.aquascapingworld.com/forum/aquascaping-showcase/2698-240l-mesmers-little-garden.htmlmalo razvlačim temu u drugom smjeru od naslova iste, al bilo bi dobro kad bi otvorio zasebnu ala aquascape pa da fino odgovaraš na pitanja, uvelike pomažu odgovori 
no..na zadnjem linku mi je zapelo za oko, znači tip koristi co2, al piše da ne koristi nikakve fertilizatore, pa kak je onda moguće imat takav tank?
sorry, al radim na jednom malom projektu, pa bih htio ić bez ičega..pa me zanimaju takve stvarčice, a u biti korisno je da se sazna da se i bez svega može, kak si i reko sam..
ajd odgovori mi na pitanje..hvala 
Pa prvo tip koristi jako malo rasvjete:
"...the tank is 240L , 120*45*45cm , lights are 8*18W T8 , 144W , a rather small ratio Watt/Liters , co2 is 1bp3sec no fertilisation , no water changes for the last 2 months."
Pazi to nisu lampe duz akvarija, nego pola akvarija 18W T8 od 60cm...imaju duplo manji intezitet nego da je stavio 36W/120 cm kolike mu stanu inace. samo jos jedan dokaz da nisu bitni w/l nego pravilno postavljanje rasvjete da sve biljke imaju svjetla. I s tim drzi pogledaj sta sve ne...glossu, arucatu, rotale, sve odreda "po mnogima" svjetlom zahtjevne biljke.
Znaci sa tako malo svjetla biljke ne trose previse i ne rastu prebrzo...i onda mu je aquasoil podloga ("i use aquasoil II , the one in this tank is quite old ( 2 years old) i added a bit on the foreground when i redid the tank 6 months ago"), koja sadrzi makroelemente, dostatna za rast biljaka. Ima crvenilo biljaka zbog nizih nitrata, jer ih ne dodaje kroz vodu i opcenito ima super tank, lijep, a lak za odrzavanje.
Dodaje co2 tri put manje nego ja u svojih 60 litara...a opet mu on ubrzava rast, pa ne mora cekat sto godina da sve naraste, koliko bi morao cekat da ga ne koristi. Kazem ti manje svjetla i plinoviti co2, idealna kombinacija.