Konacno, nakon visednevnog izmisljanja i premjestanja, brrrrdo problema i neocekivanih prevrata - ribe su u akvarijima! Doduse, gotovo svi akvariji su improvizirani jer nista od ocekivanog nije na mjestu... Glavno da su ribe u vodi

Iz Svicarske su u dvije ture stigle 5 novih vrsta channa na ovim prostorima i jedinih u Hr.
- Channa asiatica
- Channa pulchra
- Channa gachua
- Channa gachua "Inle Lake"
- Channa stewartii
Sve imaju razlicit uzrast, od minijatura stewartiija koje su tek 1.5-2 cm velike do obicnih gachua koje su dosle "mlade" sa "samo" 18 cm najveca. E ONE su mi zadale glavobolju jer ih uopce nisam ocekivala, osobito ne tako velike.
Asiatice, iako ce biti najvece od svih su u sredini trenutno, imaju oko 4-5 cm, ali su sitne. Pulchre koje ce biti takodjer vrlo velike su sada na 2 cm, jedva malo vece od stewartija a Inle Lake su u sredini, na pola svoje velicine sa neih 6 cm od 12-15 koje ce dosec.
Jako sam zadovoljna! Dobila sam mnogo vise nego sam ocekivala i dosle su sve u jednu zive - nakon 24-satnog puta u nezasticenim vrecicama.
Bilo bi prelijepo da nije bilo nesreca - jucer su brzo nakon stavljanja u akvarij asiatice odmah nasle rupu gdje idu kablovi (IZNAD filtera - oni koji znaju kako izgleda juwel znaju o cemu pricam) i 6 ih je iskocilo!!! 4 ih je uginulo, 2 prezivjele. Dobro da sam skuzila, izgleda da su prokleto pametne kad ih je toliko skuzilo gdje se skace van, da nisam zatvorila rupu mozda bi ih preko noci sve izgubila.
Uglavnom, evo malo ruznih i brzinskih slika jos istraumatiziranih riba...
Mali stewartii

Male pulchre

Male asiatice

Gachua Inle Lake

Obicne gachue nisu jos uslikane, one su zadnje isle u akvarij pa su zbilja jako traumatizirane...
Evo par tankova i set-upova. U sve ide jos lisca i kamenja - lisce cekam a kamenje moram ici "ubrati"

I zaprvo nijednoj to nije finalni tank, ceka se jos 4 akvarija. I svi akvariji su sklepani u doslovno 5 minuta. Sljunak nabacan dok je voda vec bila unutra, ugurano nesto kamenja... zbrda zdola, nista nije kako ce biti. Sve su litraze premale ali su privremene i zapravo za njihov uzrast taman.
Asiatica 60 l

Inle Lake 50 l