ako ces imat jos jaja javi mi ako ti se nece dat zezat sa tim jer ja vec dosta dugo ih u thumbleru imam do kraja,vec sve skupa 200 riba sam uspio tako 
Inace bi trebalo izbjegavati upotrebu thumblera koliko je to moguce osim ako zenka bas ne zeli iznijeti mrijest do kraja. Problem je u tome sta vecina riba koja su podignuta u thumbleru kao odrasli i u mrijestu jednostavno nemaju roditeljski instinkt i cesto jedu svoj podmladak kao sto su to radili njihovi roditelji... 
Btw. cestitam na uparivanju. 
Upravo radi toga nemam namjeru pribjegavati takvim stvarima odmah u prvoj prilici. A bit ce ih jos.
pa cestitam....svaka cast na tolikom cekanju, na kraju se trud ipak isplati
Da, izgleda da ipak da! Zapravo je ogromna sreca da ih se od 4 ipak dvoje uparilo!
250 eura par
ja ih ovdje imo na ponudi od 17 eura do 90 eura razni boja o vrstama znam malo možda bi se još koja mogla nać doduše ne velike al ipak je razlika neki 200 eura za to bi se isplatilo doć u nizozemsku po nijh sad me full zanima pogledaću okolo koliko su sad i imal ih na tržištu
nadamse da če ti mrijest uspjet uvjek je kik vidjet malce da plivuše heheh 
Pa da, ove su i dosle iz nizozemske po cijeni od 12.5 € po komadu (od uzgajivaca, po trgovinama skuplje opet). Ali na zalost NL mi bas nije iza vratiju

Inace je sasvim normalna cijena malih vrsta 20-25 € (assami - ovi moji - velicine 6 cm su u IT bili 25 € komad). Vece vrste jednostavno su uvijek skuplje, i jos razumijem da je par bio 250 € jer shvacam da vec oformljen par (koji traje cijeli zivot njihov) vrijedi! Ali 200 € za jedinku... iako skoro gigantske vrste... ali ipak... 200 €!!
Inace, malo prije sam na hranjenju otkrila da muzjak ne jede!! A channa nece nikad odbiti hranu... Po svemu sto sam citala do sad assami drze jaja u gnjezdima ali meni se cini da bi muzjak mozda mogao imati puna usta.... koje sr*** kad ima tako malo iskustva o nekoj ribi da nitko nis nezna! Uzgajivac ovih mojih mi odgovara svakih par mjeseci i nikad mi nije odgovorio na tu pojedinost pa nis od informacija s te strane... A ova moja vrsta je jos prilicno i popularna!
Channy, u Rancu u Italiji. Lago maggiore, jedno 100-tinjak km od Milana na sjeveroistok.