Nisam prije vidio ovaj post pa se tek sada uključujem. Ove ribe su krasne i lijepe ali zahtjevaju jako veliki akvarij. Predatori su i uglavnom će potamaniti sve što je uz njih u akvariju. Obično ih ljudi ne mogu više držati u akvariju jer postaje premali pa ih bacaju u prirodu i onda nastaje pravi problem jer potamane autohtone riblje vrste. Razmnožavaju se neviđenom brzinom i stalno. U US su strogo zabranjene!
Ah... to bas i nije tako

Lako odgledati Nat.Geo, u stvarnosti su stvari dosta drugacije. Naravno, ovisi i koja vrsta je u pitanju, nemoze se jedna sp.Assam mjeriti sa micropeltes ili slicnom. Moje su predatori, ali nece dirati ribe koje su vece od jedne njihove trecine. Imaju uz sebe jednog gibicepsa koji je gazda u akvariju i zapravo ga moram izbaciti jer je preagresivan prema njima a one uopce ne vracaju. Mislila sam da ce se opake zmijoglave nositi s njim ali pogrijesila sam

Zapravo mislim da je stvar u tome da ga ne dozivljavaju uopce.
Takodjer, vecina channa su tropske ili subtropske vrste tako da u vecini biotopa nebi opstale, osobito nasih ili hladnijih. USA ima negativna iskustva sa njima i zbog neodgovornih pojedinaca je zabranjen cijeli rod sto je smijurija.
Sto se mrijesta tice, ni to nije tocno. Istina, kada se formira par i u dobrim uvjetima ce se mrijestiti relativno lako, a prirediti prave uvjete nije uopce lako, bar ne ovim subtropskim vrstama jer im treba hladnija voda sto je nemoguce postici u stanu. Bar ne ako ste zimogrozni kao ja

Navod da se mrijeste ko zecevi nije tocan jer bi ja inace onda sad imala brrrrdo malih i velikih fishzilla

velika riba, mislim dosta rada oko nje i veliki prostor aq, kuća...
Ova i nije velika, naraste do max. 20 cm a u akvariju ce manje, 15-18 kad jos malo ostare, iako su muzjaci blizu toga vec. Sto se mjesta tice takodjer nije strasno, to su ribe koje ne plivaju maraton svaki dan, vole se skrivati po spiljama, zirkati iz njih i malo se prepirati oko teritorija. Nista strasno i opasno. Trenutno su moje jos uvijek u 80 l, iako dimenzijama takav da ima vecu povrsinu a manju dubinu. Posto su dvodihalice, bitno je da nije preduboka voda. Nema problema oko muzjaka, dobro se slazu, cak i djele spilje cesto. Ako nakon hibernacije bude stvoren koji par, drugo dvoje ce biti odvojeno, tako da ce biti kako je i zamisljeno - jedan par u tom akvariju. Ako ne, dobit ce veci akvarij i ostati kako je.
Kad stižu veće?
Joj nemam pojma... nadam se da stizu al neznam kad

Nemogu naci uzgajivaca koji moze slati makar u SLO ili IT

Ako nadjem, nadam se da ce biti aurantimaculata