Nakon gubitka jednog muzjaka (najveceg) i svakodnevne tuce izmedju clanova preostalog copora, ribe su vece, deblje i ocerupanije nego ikad

Prvo sam se stalno brinula oko njihovih borbi ali sada vidim da druge nema. Ne ozljedjuju se ozbiljno, tu i tamo fali neka ljuska, pocjepa se ledjna peraja.. al jednako brzo im zarasta i opet su ko nove. Ocito su takve ribe

Ali cinjenica je da ce morati u veci akvarij uskoro...
Jos jedna novost je da su prezivjele (zaravo, cini se ko da su non-stop na odmoru - uvijek zdrave nabrijane i gladne...) dva buma amonijaka. Filter jednostavno prestao raditi. Ja ga opet pokrenula (bar sam tako mislila) i kada je voda opet zasmrdila sam shvatila da ipak ne radi kako treba... Nakon velikih promjena vode, mnogo FFM-a i prirucnog malog spuzva filtera (na svu srecu ciklirnog u jednom mrijesnom), voda je opet ok a ribe po standardu -gladne.
Pod najnovije, grizu me! Odnosno, unose mi se u prste kao sto bi jedna drugoj kada si ometaju teritorij. Kad prckam po akvariju moram ih prvo potjerati silom da me puste na miru. Srecom, ili me nisu htjele ugristi jako ili nemaju zube

Ali... kad budu 20 cm (a sada su oko 13) neznam kako ce to izgledati jer ce im cijeli moj prst stati u usta

Akvarij nikako da slikam jer cijelo vrijeme nikako da ga uredim. Sada je buckuris unutra, nabacano sve i svasta samo da im napravim sto vise spilja i mjesta za cuvanje teritorija jer im to smanjuje tuce. Jos malo bitopnih biljaka pa ce biti kako treba

Ah da, jos jedno opazanje koje mi nije nitko rekao kada sam ih nabavljala - obozavaju bilje!! Zapravo, nema pravila, zderu sve sto se mice, ne mice, pluta, zasadjeno je, moje prste, drvlje, lisce ketape... Pojele su cak sve novije listove anubiasa!!! Doslo mi da ih osusim ko bakalar...