Eh ovako, sve je složeno u periodu od 20.03. do 22.03., s tim da je voda nasuta 09.03., prethodno tretirana sredstvom Aqua Sana (Prodac)
U Subotu 20.03. posađeno bilje, eleocharis acicularis, bolbitus heudelotii, bacopa monnieri, acorus variegatus, hygrophila polysperma, anubias nana, a za dvije biljke ne znam kako se zovu jer je pri kupovini i biranju ispala ceduljica koja se nalazi uz njih, pa ujedno molim da iskusniji akvaristi kazu ako znaju koje su, slike su u prilogu.
Prilikom sađenja u korijen su dodate tablete Tetra planta start (broj tableta prema proracunu iz upustva samo usitnjene i dodate u blizinu svakog korijena.
U nedjelju je dodan i prikljucen filter. Tetra EX 700 sa izmjenjenim kompletnim materijalom, ali bez aktivnog uglja, u koji su dodate 4 tablete Baktozym-a.
Takođe je priključena rasvjeta, 2x Sylwania gro lux + stedna sijalica 21W na kojoj je pisalo6500K, 2500 L, ekvivalent obicnoj 75W.
22.ponedjeljak je dan kad su i ribe zaplivale:
4x Apistograma Ramirezi
2x Skalar (divlji?)
13x crvene neonke
13x crne neonke
2x trihogaster (S tim što njih planiram pokloniti dok se malo zaciklira)
Temperatura je 28, svjetlo 10 sati dnevno.
Cijena - prava sitnica s obzirom na zadovoljstvo.
Ovim putem se zahvaljujem savjetima Ninine mame i ostalih ucesnika na ovom i ovakvim forumima na savjetima i idejama koji su mi pomogli u radu. Narocito su me iznenadili radnici u trgovinama akvaristicke opreme i potrepstina svojim znanjem i korisnim savjetima, i hvala im.