Srpanj 20, 2025, 08:28:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bolesna ribica???  (Posjeta: 3856 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Xena

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Bolesna ribica???
« u: Veljača 07, 2004, 16:22:00 poslijepodne »

Primjetila sam da se pajčolanka čudno ponaša.Nije višeaktivna kao prije,nema apetita (što je stvarno čudno za nju) skriva se i pliva bezvoljno.Nema promjena u izgledu.

Zna li možda netko šta joj je?

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2004, 18:17:00 poslijepodne »
u kakvim uvjetima ih držiš, da temperatura ipak nije preniska,imaš li filter itd....?
dovla!!!!

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Bolesna ribica???
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2004, 20:37:00 poslijepodne »
Ne vjerujem da im je voda prehladna jer ih držim u kući gdje je stvarno toplo.Grijač nemam jer mi navodno za njih ne treba.Filter imam.

Offline jasenka

• Punopravni član
Bolesna ribica???
« Odgovori #3 u: Veljača 08, 2004, 13:53:00 poslijepodne »
A može biti dosta toga! Grijač ti ne treba, a kvaliteta vode je vjerojatno u redu (ako stavljaš sredstva za pripremu vode), te je moguće stvar do prehrane, jer po mojem mišljenju i ribice vole raznovrsnu hranu. Možda je i druge napadaju, ako ih imaš previše u akvariju ili pati zbog istog razloga od stresa.

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #4 u: Veljača 08, 2004, 19:01:00 poslijepodne »
Tvoja ribica boluje vjerojatno od iste bolesti od koje su meni umrle čak 2. Ako im daješ istu hranu može im doći do začepljenja crijeva. Simptomi te bolesti su ti ako leži na dnu, nije aktivna i uopće ne jede. Preporučam ti da kupiš gorku sol u ljekarni i stavljaš im 1 punu čajnu žličicu na 9 litara vode.

Offline dejky

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #5 u: Veljača 08, 2004, 23:28:00 poslijepodne »
Trebalo bi zlatnim ribicama davati raznovrsnu hranu, jer osim hrane u listićima treba im i dopunska hrana! Ja svojima dajem i dafniju te suhe račiće koje prije natopim malo u vodi! No ne treba pretjerivati, par puta tjedno bi bilo dovoljno! Edited by: dejky

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #6 u: Veljača 09, 2004, 21:48:00 poslijepodne »

Ali bez obzira, trebaš im dati gorku sol i onak kak sam ti rekel, jer se ne može sama izlječit. Vjeruj mi zbog toga su mi umrle dvije ribice.

osim toga, to ti je dobro za čišćenje organizma.

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Bolesna ribica???
« Odgovori #7 u: Veljača 09, 2004, 21:55:00 poslijepodne »
Mora li biti baš ta sol ili je dobra ova obična koju koristimo u kučanstvu?Ili misliš na tu?

Offline vladek

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #8 u: Veljača 09, 2004, 21:56:00 poslijepodne »
ima Gupi pravo, no prije kupke dobro pogledaj da nemaju kakvu ranicu na sebi! Ništa na odmet da im nedaš koji dan jesti, pa riba i u prirodi ne jede svaki dan!
dovla!!!!

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #9 u: Veljača 10, 2004, 20:52:00 poslijepodne »
Nema šanse da u vodu staviš kuhinjsku sol, osim ako želiš imati "usoljene ribe". Odi u ljekarnu i kupi si gorku sol. Mislim da ju prodaju po 50 g i da košta 7 kn. Nemoj pretjerivat s doziranjem. Voda će ti poslije toga biti malo gušća, ali se ne brini. Nakon 10 dana promijeni 1/2 vode i dodaj aktivni ugljen da pročisti. Vjeruj mi, pomaže. Inače bih ostao i bez trećeg muškića kojeg sam spasil!

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesna ribica???
« Odgovori #10 u: Veljača 10, 2004, 21:09:00 poslijepodne »
lakse malo s tim solima!

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #11 u: Veljača 10, 2004, 21:17:00 poslijepodne »

Nemoj ti meni lakše malo!!!! Znam kaj je mojima pomoglo pa želim spasiti još malih ribica!!!

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesna ribica???
« Odgovori #12 u: Veljača 10, 2004, 22:41:00 poslijepodne »
daj kemijsku formulu pa da raspravimo sa znanstveno-medicinskog aspekta

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Bolesna ribica???
« Odgovori #13 u: Veljača 11, 2004, 15:11:00 poslijepodne »

Moja pajčolanka je još uvijek živa i još se tako ponaša.Sad je već prošlo 5 dana a njezino stanje nije se popravilo niti pogoršalo (nadam se da se neće pogoršati) i sad mi je to već stvarno čudno.Nije baš aktivna,i dalje se skriva i malo jede.Možda joj ne odgovara društvo ili prostor.Vidjet ću što će se desiti dok ih preselim u veći akvarij ako bude još živa.

Gorku sol nisam uspjela nabaviti,jer je ovdje nitko nema,a pola njih zanju nije ni čulo.Ne znam da li za to ima potrebe,jer da njoj nije nešto u redu sa probavom mislim da bi već bila .

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #14 u: Veljača 11, 2004, 20:44:00 poslijepodne »

Za chubbya, formula gorke soli je MgSO4.

Za Xenu, jesi li pitala u ljekarni ili u ZOO shopu. Ako nemaju u ljekarni, gdje to onda živiš? U Zagrebu bi je trebalo biti!

Offline Xena

• Punopravni član
  • Ciklidić
Bolesna ribica???
« Odgovori #15 u: Veljača 11, 2004, 23:38:00 poslijepodne »
U ljekarnama nemaju.U zoo shop nisam išla.Inače živim u Čakovcu,a u Zagreb mi se samo zbog toga ne isplati ići.

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesna ribica???
« Odgovori #16 u: Veljača 12, 2004, 11:51:00 prijepodne »
Citat: gupi

Za chubbya, formula gorke soli je MgSO4.

jeste,MgSO4,i sta sad....potice motoriku crijevapa se koristi kod zacepa,znaci evakuira sadrzaj iz crijeva koji je tamo zaostao iz razno raznih razloga;najcesce neizbalansirana hrana kojane podrzava peristaltiku ili se "zgusne" pa ne ide-a to vole radit suhe vodenbuhe(puno hitina i to je to,ono malo denaturiranih bjelancevina ne brojim pod hranu). Druga funkcija (cak i vaznija) odnosi se na osmotsku aktivnost gorke soli,koja se najcesce kombinira sa Glauberovom(Na-sulfat). To znaci kada se nadjeU CRIJEVU,navlaci tekucinu,povecava volumen ingesta i razmeksava + peristaltika=s*anje=problem rijesen

znaci mora biti u crijevu,da bi postigla puni efekt,ako je u vodi,to ti je isto ko da imas anginu pa se posipas antibiotikom po glavi

a onda postoji ono sto se zove samoizljecenje,u ovom slucaju znaci riba se prokakala"sama od sebe",a ribe to znaju cesto raditi

.....dakle, LAKSE S TIM SOLIMA !!!

Offline gupi

• Punopravni član
  • **
Bolesna ribica???
« Odgovori #17 u: Veljača 15, 2004, 16:03:00 poslijepodne »
Zvučiš poput moje mame!!! Ako je sol u vodi, znači da će je ribe ovak ionak profiltrirati, dakle progutat će je.

Offline chubby

• Punopravni član
Bolesna ribica???
« Odgovori #18 u: Veljača 16, 2004, 12:24:00 poslijepodne »
Kako gupi? Slatkovodne ribe imaju zescih problema da se rijese vode iz tijela i ne gutaju vodu. Slusaj majku ....