Nakon što sam prošle godine zbog osobnih problema pomalo zapostavila svoj akvarij, s Nove godine sam se odlučila na potpuni zaokret, izbacila i raspoklanjala sve ribe osim ženke bete i mužjaka gupija koji su mi, recimo tako, prirasli srcu.

Bilje sam isto izbacila jer je uglavnom sve propalo, osim anubias barteri i anubias nana, te malo cryptocorine parva. Novo bilje je većinom stiglo iz Kaštela, a ponešto i od dubrovačkih akvarista, tako da se sad u akvariju mogu naći, osim prethodno navedenih vrsta bilja, još i javanska mahovina, javanska paprat, tvrdi rogolist, ludwigia repens, rotala rotundifolia, stargrass, cryptocorine wendtii brown, sagitaria subulata, hygrophilia polysperma i difformis, limnophila sesiliflora, pogostemon helferi i lysemachia nummularia. Nadam se da nisam nešto pogrešno napisala s obzirom da bubam napamet. Bilje redovito gnojim i relativno OK raste s obzirom da zasad imam samo jednu 15w lampu, Philips Aquarelle. Stargrass mi je gotovo čitav bio propao nakon sađenja, da bi u zadnjih desetak dana doživio pravi bum, neka se još malo razraste, pa će mi lijepo pokriti pozadinu.
Što se tiče ribica, od komunalaca tu su tri ancića (kad postane tijesno, udomit ću višak) jedan corydoras paleatus (prijatelji su mu nažalost uginuli, pa je sam dok ne nabavim još kojeg) i jedan ajmoner. Uz već spomenute bettu i gupija, tu je i desetak zebrica, uglavnom crvenih, te 6 neonkica.
Nisam imala neke osobite ideje za setup, već sam uglavnom sve "na divlje", a nadam se u skoroj budućnosti nabaviti neki vanjski filter, da sam slobodnija, nije mi baš ovu kutiju drago vidjeti, zauzima previše prostora u malom akvariju.