Svibanj 06, 2025, 11:43:37 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Akvaristička noćna mora....  (Posjeta: 6204 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline viky_16

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Akvaristička noćna mora....
« Odgovori #50 u: Svibanj 24, 2010, 13:29:20 poslijepodne »
Ja imam slican dolphin aq 20L, i draži mi je od svih drugih manjih aq koje imam (a imam ih puno previše)   :up:
Prije par dana je i meni procurio (a donjoj stranici) sam od sebe mrijesni aq i izgubila sam cijeli mrijet betta beba  :'(
ali sva sreca da sam aq par dana prije toga prebacila u wc( i to sasvim slucajno jer je njegov stalak išao na naknadno dodavanje još jedne police), sumnjam da bi moj laminat izdržao proljevanje još 20L vode  :nerd:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline ribafish

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #51 u: Svibanj 24, 2010, 13:40:09 poslijepodne »
sto je tu je, događa se - bitno da su lap-ovi ok, kao i laminat...

kupi zamjenskog kineza u repicu... sasvim su ok napravljeni...  :up:

joj, ne znam baš, meni je jedan kinez iz repića grunuo po dnu... i da je bar bio od samo 20 litara. ali nije. skoro sam odustala od akvaristike radi posljedica tog puknuća.  :'(
glasam za kineze iz repića (i kupit ću ako mi bude trebalo za mrijest) ali ne veći od 15 litara.

Offline hologram

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • samo za hitne slučajeve 0997022021
« Odgovori #52 u: Svibanj 24, 2010, 14:01:28 poslijepodne »
ja sam prošle godine renovirala 25kv dnevnog boravka i to na način da smo ubili pod, postavili novi roštilj, stiropor, osb, sve sami tata, frend i ja, i novi bamnus parket...da mi grune 250 l ukupne vodurine na to- mislim da bih skakala kroz balkon..
:AkTer:

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • CiCo
« Odgovori #53 u: Svibanj 24, 2010, 14:15:03 poslijepodne »
roštilj u dnevnom boravku ?!?... sad mi još reci da je hladnjak kraj kauča i selim se :D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #54 u: Svibanj 27, 2010, 17:13:36 poslijepodne »
Nije laminat, parket je. Ali je srecom puklo na kuhinjsku stranu gdje su plocice. Ma koliko mi je super to staklo, manje bih za parketom plakala.  :D

Ma necu te cijele, samo mi treba staklo. Ti kineski nisu cak ni staklo nego plastika ako se ne varam. Ali ajd, bar ne bih sad imala problem koji imam. Joj, bas sam nesretna.  :(

Staklo kupljeno drugo.... Hvala Brada i ostali iz Zoo Vili-a ;) :klap:
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #55 u: Svibanj 29, 2010, 10:43:31 prijepodne »
I ja zelim zahvaliti Viliju i posebno Bradi koji su nam izasli ususret. Necu o detaljima jer ne znam smijem li, ali u svakom slucaju su mi malo olaksali ovu nocnu moru.  :up:

Offline mega

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ZADAR
« Odgovori #56 u: Svibanj 29, 2010, 11:16:06 prijepodne »
Nije laminat, parket je. Ali je srecom puklo na kuhinjsku stranu gdje su plocice. Ma koliko mi je super to staklo, manje bih za parketom plakala.  :D

Ma necu te cijele, samo mi treba staklo. Ti kineski nisu cak ni staklo nego plastika ako se ne varam. Ali ajd, bar ne bih sad imala problem koji imam. Joj, bas sam nesretna.  :(

Staklo kupljeno drugo.... Hvala Brada i ostali iz Zoo Vili-a ;) :klap:

ne treba plakati kad se dogodi...samo se dobro vokalno glasno isprazniti i proći će....
i meni je moj 20l sa zakrivljenim stranicama prirastao srcu........i da, ZNAM KAKO VAM JE!!!!!.......... ;)
drago mi je da se priča nastavlja sa kupnjom novog stakla........... :up:
koji put se probudim samo da bi mogao opet leći!!!

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Svibanj 29, 2010, 12:57:51 poslijepodne »
Novi je upravo nasprejan crnim autolakom i ceka da se osusi pa danas punjenje. Cico je za rodendanski poklon od kolega s posla dobio nekoliko bonova za pet centar pa ce biti zabavno danas.  :clown:

Offline vd_2208

• Punopravni član
  • **
  • Last ever after
« Odgovori #58 u: Kolovoz 08, 2010, 23:10:59 poslijepodne »
bok svima.......... makar smo u morskoj akvaristici al nam je zajednička tema puknuti akvarij...... naime imali smo WAVE cube i more u njemu..... otišli smo na godišnji i kad smo se vratili kući imali smo što za vidjeti..... 30 litara slane vode po cijeloj sobi i hodniku... jedino kaj nas brine jer to što je akvarij jednostavno pukao sam od sebe...i za to nema objašnjenja...problem je jer neznam razlog a samo što nismo upogonili 250 litarski........
ma,  evo linkića i slika od naše nesreće....  :'(

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47951.msg521377#new
Fala puno
pozz

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Svibanj 28, 2011, 09:28:11 prijepodne »
Evo nažalost moram malo refreshati temu. Roditelji od dragog imaju Juwel 110 l još od 1998. Vidlo se na akvariju da nebi bilo loše prelijepiti ga, ali nisu i neki dan je nešto počelo žuboriti. Akvarij je pustio na spoju i skužili su kad je hang on filter počeo srkati zrak, što znači da je cca trećina vode već bila vani. Najgore je što nisu sve ribice spašene a one koje jesu su kod mene. Mi se inače vrlo uskoro selimo i planirali smo svoje ribice iz 190l staviti tamo pa prenositi prazan akvarij, napraviti generalku, opet ga ciklirati i prebaciti ribe. Ništa, nosimo ga u Aquaterru prelijepiti i bit će naš.  :devil: Oni odustaju od "akvaristike" (mijenjanje vode, bilje, svjetlo nula bodova nego kak im dođe). Pošto imamo i jedan Cayman 60 u podrumu za prelijepiti koji je propiškio prilikom micanja namještaja zbog farbanja zidova, zna netko okvirne cijene?

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #60 u: Svibanj 28, 2011, 09:39:20 prijepodne »
ako se ja dobro sjećam, meni su nudili da preljepe (akvarij koji su oni radili) za 150Kn... i trajalo bi cca 7 dana... što mi nije odgovaralo, pa sam to odradio sam za 35Kn + četiri pive i pola deci razrjeđivača... i dva popodneva...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Annie_S

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Svibanj 28, 2011, 09:55:17 prijepodne »
A kak veliki akvarij? Ja se ne usudim. Nisu baš mala ova dva. U biti, ne bih sama lijepila ni 10 l.

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #62 u: Svibanj 28, 2011, 13:12:38 poslijepodne »
moj je bio 80x40x40cm (jedan) i drugi 75x50x40 (e, tog još nisam preljepio, jer moram kupit drugo staklo koje je napuklo)... u biti, i meni je bilo prvi put da ljepim takav akvarij... nakon prvog puta vidiš koje su fore i na što treba pazit... drugi put je lakše ;)

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Nji

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Svibanj 28, 2011, 16:54:34 poslijepodne »
Meni su u 12.mj u aquaterri preljepili akvarij 140 litara (70x40x50) za 100 kn....
Unutar tjedan dana je bilo gotovo...
ni da ni ne