Lipanj 29, 2025, 23:17:44 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Savjet trazim....  (Posjeta: 1428 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Savjet trazim....
« u: Ožujak 16, 2010, 11:32:06 prijepodne »
Imam dvojbu, pa...eto, molim savjet....:)
Od ponedeljka imam malog paukica B. Smithi, velik je 4-5 cm i, za sada zivi u kutijici od 10X10 cm ali...kako doma imam veliki i lijepi terarij, razmisljam bi li ga unutra smjestio. Ja znam da ih mnogi od vas drze paukice u malim kutijicama...ali eto....:)
Znam za moguce probleme oko hranjenja.....neznam.....misle li svi da mu nije (jos uvijek) mijesto u velikom terariju.....uf, neznam...ako i na ovo dobijem potvrdne odgovore....hahaha, borim se, ali svejedno mislim da cu ga smjestiti u veliki terarij....:)
Jbg...zakomplicirao sam...pitanje je....dali malog pauka (4-5) cm staviti u terarij velicime (neznam tocno...ali 40 X 40cm) ?
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
Odg: Savjet trazim....
« Odgovori #1 u: Ožujak 16, 2010, 12:29:08 poslijepodne »
Hello, evo mišljenje jedne neiskusne...
Ja imam malog paukača i ne bi ga stavila u tako veliki terarij, imam osječaj da bi toliki prostor bio zastrašujući za njega tako malog.
S obzirom da ja nisam ljubitelj plastičnih kutijica, ja sam dala izraditi maaaali terarij koji je super uređen i  po ničemu se ne razlikuje od velikog osim po dimenzijama (cca. 15x15x25mm) Inače bezveze trošak, ali za jednog ili dva podnošljivo.

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #2 u: Ožujak 16, 2010, 12:56:45 poslijepodne »
Od ponedeljka imam malog paukica B. Smithi, velik je 4-5 cm i, za sada zivi u kutijici od 10X10 cm ali...kako doma imam veliki i lijepi terarij, razmisljam bi li ga unutra smjestio. Ja znam da ih mnogi od vas drze paukice u malim kutijicama...ali eto....:)
Znam za moguce probleme oko hranjenja.....neznam.....misle li svi da mu nije (jos uvijek) mijesto u velikom terariju.....uf, neznam...ako i na ovo dobijem potvrdne odgovore....hahaha, borim se, ali svejedno mislim da cu ga smjestiti u veliki terarij....:)
Jbg...zakomplicirao sam...pitanje je....dali malog pauka (4-5) cm staviti u terarij velicime (neznam tocno...ali 40 X 40cm) ?
Moj Bruno je bio u terariju 60x30 kad je bio maleni ko tvoj  ;) ,a sad je epi vejiki  :-[

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #3 u: Ožujak 16, 2010, 13:01:02 poslijepodne »
Moj Bruno je bio u terariju 60x30 kad je bio maleni ko tvoj  ;) ,a sad je epi vejiki  :-[
to sam ....bas to sam zelio cuti....hvala Frida :zagrljaj: :zagrljaj:
Mislim, puno citam i pratim...i, vidim da se uglavnom drze u malim terarijima(prakticnost kod hranjenja).....ali, meni to nekako...zao....HVALA Frida :)
pula

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Ožujak 16, 2010, 13:06:37 poslijepodne »

i u malom terariju   :D :D :D
sorry al moral sam, bilo je jače od mene  :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #5 u: Ožujak 16, 2010, 13:23:42 poslijepodne »
Po mome svi ti pauci zive u prirodi i tako vec tko zna koliko tisuca godina,pa mislim da mu 40x 40cm nebi trebo biti problem
Ja bi ga isto pustio unutra pa neka uziva :up:

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 16, 2010, 15:57:20 poslijepodne »
delbi... ljudi drže male paukiće u malim kutijama jer je tako lakše hranit.. pogotovo kad ima više paukova..onda je manje vremena potrebno da ih se sve nahrani..manje mjesta zauzima pa ih može više bit...

paukića stavi u kako got veliki terarij hoćeš.. nemaš ih puno pa imaš vremena za promatrat di je.. gdje hoda..di može nać hranu... uživaj...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #7 u: Ožujak 16, 2010, 16:00:22 poslijepodne »
delbi... ljudi drže male paukiće u malim kutijama jer je tako lakše hranit.. pogotovo kad ima više paukova..onda je manje vremena potrebno da ih se sve nahrani..manje mjesta zauzima pa ih može više bit...

paukića stavi u kako got veliki terarij hoćeš.. nemaš ih puno pa imaš vremena za promatrat di je.. gdje hoda..di može nać hranu... uživaj...
i to je to....sada sam 100 % siguran....puno hvala na odgovoru :zagrljaj:
pula

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #8 u: Ožujak 17, 2010, 11:40:39 prijepodne »
I...naravno, uredio sam terarij, sav sretan i presretan(ma..staviti cu i sliku)....uzivao u pogledu...10-ak minuta gledao malog Pantagruela kako istrazuje...otisao oprati ruke, popiti nesto i zapaliti....vratim se do terarija...i...hahaha, nema ga :):) Ubio se od trazenja(naravno, bez da ga uznemiravam...nisam dirao terarij)..i, nema ga..... :D :D
Uf...biti ce gadno hraniti ga  :D :D :D :D
Iako, guza (abdomen) mu je poprilicno pocrnio...mozda se malac samo povukao na diskretno mjesto kako bi se presvukao...:):)
pula

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 17, 2010, 11:55:56 prijepodne »
 :D :D :D al eto... imaš ih samo par..pa imaš vremena istraživati...

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #10 u: Ožujak 17, 2010, 12:21:55 poslijepodne »
ma...bas mi je bilo totalna fora :):):):)
no dobro....paziti cu ga i maziti...to bez daljnjeg :):):)
pula

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #11 u: Ožujak 17, 2010, 15:26:14 poslijepodne »
Sve kako su ti već rekli...jedino hranjenje će biti malo nezgodno,ali taj ne oklijeva ako je gladan napast će iste sekunde...ako nije,vadi van nakon par sekundi i probaj opet za 2-3 dana  :up: uživaj u svakom slučaju... :klap:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #12 u: Ožujak 17, 2010, 15:30:02 poslijepodne »
Sve kako su ti već rekli...jedino hranjenje će biti malo nezgodno,ali taj ne oklijeva ako je gladan napast će iste sekunde...ako nije,vadi van nakon par sekundi i probaj opet za 2-3 dana  :up: uživaj u svakom slučaju... :klap:
strpljivo cekao da se vratis  :D :D :D :D :D ako nis drugo...da ti jos jednom puno zahvalim!
mda...probao jucer i hraniti...odbio je...vjerujem da ce se presvuci jer mu je abdomen skoro full crn(hahaha, bio kada sam ga zadnji puta vidio :):) )
pula

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #13 u: Ožujak 17, 2010, 15:31:46 poslijepodne »
Sve kako su ti već rekli...jedino hranjenje će biti malo nezgodno,ali taj ne oklijeva ako je gladan napast će iste sekunde...ako nije,vadi van nakon par sekundi i probaj opet za 2-3 dana  :up: uživaj u svakom slučaju... :klap:
strpljivo cekao da se vratis  :D :D :D :D :D ako nis drugo...da ti jos jednom puno zahvalim!
mda...probao jucer i hraniti...odbio je...vjerujem da ce se presvuci jer mu je abdomen skoro full crn(hahaha, bio kada sam ga zadnji puta vidio :):) )

Vjeruj mi taj je počinio genocid lateralisima...nije ni čudo da je potamnio :D