Srpanj 29, 2025, 19:43:01 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: neočekivani tamanitelji zelene končaste  (Posjeta: 1491 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dodode

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Mikraš!
neočekivani tamanitelji zelene končaste
« u: Ožujak 14, 2010, 20:23:58 poslijepodne »
Dakle imam 2 aq dobro ubiljena - jedan od 50l u kojem nikad nisam imao alge i jedan od 100l u kojem se sa zelenom končastom borim već 3 mjeseca. I tako na kokosu kojeg sam predvidio da će ga plehići obožavati (a oni nikad nisu htjeli ni blizu njega) zavezao sam mahovinu na kojem super uspjeva. Naravno kak to biva uz mahovinu je uspjevala i zelena končasta i spyrogira koje sam trgao, čupao, namatao, pržio s EC, vodio kozice i sijamca na 'piknik' ali ništa nije pomagalo. I tako odlučim izvaditi taj kokos van očupati alge koliko mogu i staviti ga u manji aq kojeg sam ispraznio i potpuno promijenio setup. Trajalo je to nekoliko dana dok se ne zaciklira - sve bilje se primilo ali i alge s njima. I već sam bio spreman na kupovanje nekog algicida jer izgledalo mi je da pomoći nema ubacim natrag ribe koje su bile prije u tom manjem aq. Na moje veliko iznenađenje platyji (njih 13) čim sam ih stavio sjatilo se na taj kokos - ja mislio jesus jedu mahovinu - kad oni pobrstili alge  :mh517: Nisu se makivali dok je nisu potamanili. Pa majstori, i tako... pitam ja njih što niste prije rekli da volite alge papati.... no to je druga priča  :a024:  :D
live long and prosper

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: neočekivani tamanitelji zelene končaste
« Odgovori #1 u: Ožujak 14, 2010, 21:55:30 poslijepodne »
To sam primjetio da molly papaju alge,ali nemam ni njih ni platye bar 12 godina..
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline mukihr

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • Pusle Audio Team
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2010, 21:58:23 poslijepodne »
Dakle imam 2 aq dobro ubiljena - jedan od 50l u kojem nikad nisam imao alge i jedan od 100l u kojem se sa zelenom končastom borim već 3 mjeseca. I tako na kokosu kojeg sam predvidio da će ga plehići obožavati (a oni nikad nisu htjeli ni blizu njega) zavezao sam mahovinu na kojem super uspjeva. Naravno kak to biva uz mahovinu je uspjevala i zelena končasta i spyrogira koje sam trgao, čupao, namatao, pržio s EC, vodio kozice i sijamca na 'piknik' ali ništa nije pomagalo. I tako odlučim izvaditi taj kokos van očupati alge koliko mogu i staviti ga u manji aq kojeg sam ispraznio i potpuno promijenio setup. Trajalo je to nekoliko dana dok se ne zaciklira - sve bilje se primilo ali i alge s njima. I već sam bio spreman na kupovanje nekog algicida jer izgledalo mi je da pomoći nema ubacim natrag ribe koje su bile prije u tom manjem aq. Na moje veliko iznenađenje platyji (njih 13) čim sam ih stavio sjatilo se na taj kokos - ja mislio jesus jedu mahovinu - kad oni pobrstili alge  :mh517: Nisu se makivali dok je nisu potamanili. Pa majstori, i tako... pitam ja njih što niste prije rekli da volite alge papati.... no to je druga priča  :a024:  :D

wow... ovo je dobra vijest... ima li netko jos slicnog iskustva sa platikama???
AQ 80lit... rasvj: 1*Sylvania GroLux 18W, 4*TEZ Daylight 15W...
Bicolor-1kom, Botia macracanthus-1kom, Crne udovice-4kom, Sij. algojed-2kom, Otocinclus-2kom, sacica malih Corica i Ancica na privremenom radu :P

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2010, 22:05:02 poslijepodne »
Pa ništa čudno, živorotke su jedni od najboljih algara! Jedino još nisam čuo da jedu končastu algu..ali iskreno tko od ekipe koja ima ovu algu ima i živorotke??

Offline mukihr

• Punopravni član
  • **
    • Pusle Audio Team
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2010, 22:11:04 poslijepodne »
Pa ništa čudno, živorotke su jedni od najboljih algara! Jedino još nisam čuo da jedu končastu algu..ali iskreno tko od ekipe koja ima ovu algu ima i živorotke??

ehhh... znaci nema druge nego pribaviti koju platiku.... ... :P
Bicolor-1kom, Botia macracanthus-1kom, Crne udovice-4kom, Sij. algojed-2kom, Otocinclus-2kom, sacica malih Corica i Ancica na privremenom radu :P

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Ožujak 14, 2010, 22:23:34 poslijepodne »
Nisam primjetio da gupiji hoce algu(doduse low light je pa ni nemam..katkad bude crne),a niti u drugom akvariju,endleri 8(
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #6 u: Ožujak 14, 2010, 22:30:30 poslijepodne »
Pa imam i jednu mollyicu, tri gupicha i dva ancija s njima i oni nisu ni primirisali končastoj. Platy istrgne nit i onda je njam njam njam po dužini. Prvo sam mislio da im nešto je jer su radili nagle pokrete dok jedu - kad ono viri im končasta iz usta  :)
live long and prosper

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Ožujak 14, 2010, 23:03:58 poslijepodne »
Meni su platyji baš prekrasne ribe, ne znam zašto ih ne vole biljni akvaristi.

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #8 u: Ožujak 14, 2010, 23:05:00 poslijepodne »
ne znam da ih ne vole...bar sudim po sebi..meni se ne da  imati  toliko malih  ribica u aq...kad krenu ne prestaju..

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2010, 23:10:56 poslijepodne »
ma boli me uvo što neko ne voli...ja sam volio...i sviđaju mi se...al eto nemam :(

a višak? pa imam ja i višak endlera pa poklanjam ili hranim ove moje ljubimce na avataru sa njima  :)
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #10 u: Ožujak 14, 2010, 23:14:04 poslijepodne »
Ja si planiram jato platya staviti, baš su mi odlični za popunjavanje vrha, neonke u sredinu i corye dolje. A višak ako bude bilo ću mislim lako pokloniti.

Offline Dodode

• Punopravni član
  • Mikraš!
« Odgovori #11 u: Ožujak 15, 2010, 00:56:32 prijepodne »
Ma platyji su fora no malo se prebrzo razmnožavaju. Bilo bi dobro imati nekog 'tamanitelja malih ribica' pa onda ih je ok držati.Ovi moji preživjeli su van kotilice i sa pet zebrica koje su ih tamanile preživjelo ih je 11. To su prve ribice koje su se okotile u aq pa nema šanse da ih se riješim jedino ću u jedan aq stavit muške a u drugi ženske pa neće bit parenja. Ako nastave ovako klopat alge... a jeftinije ih je nabavit nego sijamca, a potomke lako dobiješ tak da su mi sad još i draži  :up:
live long and prosper

Offline mukihr

• Punopravni član
  • **
    • Pusle Audio Team
« Odgovori #12 u: Ožujak 15, 2010, 06:34:46 prijepodne »
ma ja imam dva sijamska algojedca i dva otocinklica (svi mali) pa mi jedva drze stvari pod kontrolom... bolje reci, ne vidi se da sui oni zasluzni za to sto su alge a maloj prednosti (a ne velikoj)... :)

kontam da su pltike prozdrljivci... kontam da ce mozda vise tamaniti??? a sitne su pa nece pretjerano opteretiti AQ... jesam u pravu???