Dakle imam 2 aq dobro ubiljena - jedan od 50l u kojem nikad nisam imao alge i jedan od 100l u kojem se sa zelenom končastom borim već 3 mjeseca. I tako na kokosu kojeg sam predvidio da će ga plehići obožavati (a oni nikad nisu htjeli ni blizu njega) zavezao sam mahovinu na kojem super uspjeva. Naravno kak to biva uz mahovinu je uspjevala i zelena končasta i spyrogira koje sam trgao, čupao, namatao, pržio s EC, vodio kozice i sijamca na 'piknik' ali ništa nije pomagalo. I tako odlučim izvaditi taj kokos van očupati alge koliko mogu i staviti ga u manji aq kojeg sam ispraznio i potpuno promijenio setup. Trajalo je to nekoliko dana dok se ne zaciklira - sve bilje se primilo ali i alge s njima. I već sam bio spreman na kupovanje nekog algicida jer izgledalo mi je da pomoći nema ubacim natrag ribe koje su bile prije u tom manjem aq. Na moje veliko iznenađenje platyji (njih 13) čim sam ih stavio sjatilo se na taj kokos - ja mislio jesus jedu mahovinu - kad oni pobrstili alge

Nisu se makivali dok je nisu potamanili. Pa majstori, i tako... pitam ja njih što niste prije rekli da volite alge papati.... no to je druga priča