Kolovoz 25, 2025, 00:13:47 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: nešto novo???  (Posjeta: 2082 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ica3008

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
nešto novo???
« u: Ožujak 14, 2010, 12:10:55 poslijepodne »
...kako sam novi u svemu ovome zanima me moželi se još nešto kombinirat u aqvariju skupa sa ribicama...
..neznam postoji li nekakvi račići ili kornjačice ili nešto treće???
...oprostite, al kako kažu nepostoji glupo pitanje već samo glupi odgovori....
...unaprjed Hvala svima!!!!

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: nešto novo???
« Odgovori #1 u: Ožujak 14, 2010, 12:26:46 poslijepodne »
Najbitnije je da ne kombiniras agresivne vrste, pogotovo ako su razlicitih velicina, dok opet nema pravila, jer meni u aq uspjesno zive zajedno barbusi sa neonkicama, uz tri vrlo agresivna frenatusa i nije bilo zrtava,
mislim da jako utjece i to da li su ribe od pocetka zajedno u aq, tj. Da nisu naknadno stavljane, a sto se tice racica mozes si sraviti kozice u aq ali samo ako imas dovoljno biljaka gdje ce se one kriti, jer ih ribe pogotovo vece vole papati.

Offline *Vandalka*

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2010, 12:38:28 poslijepodne »
Prvenstveno sve ovisi o veličini aq. Koliko i koje ribe mogu unutra.
Ako je aq poklopljen može unutra puževi jabučari (to dobiš od nekog forumaša), ima ponekad za kupit i drugih vrsta puževa.
Rakovi, ali znam da su forumaši pričali o nekim rakovima koji kao ne jednu ribe a onda ispalo ups.Ali mislim da rakovi trebaju imat kopno i ljudima su pobježali na sve strane ako postoji mali otvor na poklopcu. Ja ih nisam imala pa će se nać netko pametniji da objasni možeš li ga il ne.
Kornjaču naravno ne u akvarij, još ju možeš staviti dok je mala-mala, ali ona se hrani ribama tak da ne. I kornjačama treba dio di može ić na kopno sunčat se (utope se bez kopna), kasnije narastu tako da im trebaš nabaviti bar 300lit aq.

Pošto si nov, nemoj zaboravit ciklirat aq prije stavljanja ićeg živog unutra

Zagreb

Offline ica3008

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2010, 12:44:51 poslijepodne »
...akvarij me dočeka u podstanarskom stanu, unutra su dvije udovice jedan žuti skalar i dva čistača...
...biljaka nema one koje su unutra su plastične, e sad ima još jedna stvar mom skalaru je narasta stomak....nije baš da ga hranim obilato da bi toliko narasta pa me zanima jeli to možda nagovještaj smrti ili neke bolesti...
...za nešto novo u akvariju sam skužija da osim puževa ništa neide.....btw čemu služe ti pužići???

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2010, 13:56:19 poslijepodne »
Puzevi prvenstveno jedu alge, znaci da ciste aq, ali ako se namnoze mogu biti pogubni za pravo bilje, pogotovo jabucari jer se lako razmnazaju , sto se tice skalarova trbuha, moguce je da je bolestan, pa ti preporucam da pogledas podforum sa bolestima.

Offline ica3008

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 14, 2010, 15:59:29 poslijepodne »
Puzevi prvenstveno jedu alge, znaci da ciste aq, ali ako se namnoze mogu biti pogubni za pravo bilje, pogotovo jabucari jer se lako razmnazaju , sto se tice skalarova trbuha, moguce je da je bolestan, pa ti preporucam da pogledas podforum sa bolestima.

...forum je ogroman i pretraživao sam....ali nisam naša ništa konkretno....nekakav odgovor.
...inače on se ponaša normalno, jede pliva i sve samo taj stomak njegov me brine i zadnje vrime dosta vremena provodi pokraj grijača
...temp. vode je 26 jel mu hladno???
....koliko sam pročita, nebi trebalo bit svugdi se spominje 25-26 stupnjeva

Offline infernus

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2010, 06:46:23 prijepodne »
1. TRBUŠNA VODENICA
Uzročnik je bakterija,gram-negativna.Riba je podložna bolesti u slučaju gladovanja,nepravilne ishrane,pada temperature ili stresa od transporta.Bolest je zarazna,pogotovo ako se otvori trbušna šupljina zaražene uginule ribe i sve su ribe izložene infekciji.Stomak ribe je napuhan,riba se zadržava ispod površine vode,peraje su skupljene,anus upaljen i obično su ispupčene oči,gledano odozgo,riba izgleda kao nakostriješena.U slučaju epidemije akvarij dezinficirati.
Tretman je moguć samo u ranijem stupnju razvoja bolesti antibioticima na bazi sulfamida,Tetraciklin,Oksitetracik

Kod napuhnutosti stomaka lako je moguce da se radi o ovoj bolesti, ali ne nuzno, mozda su samo problemi s probavom, prati ponasanje ribe.

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=125:najee-bolesti-tropskih-riba&catid=33:bolesti&Itemid=117

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2010, 19:32:51 poslijepodne »
Ako ti je forum prevelik inforniraj se malo na siteu, ima stvarno korisnih informacija.

Akvaristi uglavnom s ribicama kombiniraju razne vrste puževa i kozica. Naravno ima i nekih drugih organizama rakova, škampi pa čak i žabica, ali bi se prije nabavke trebao informirati o tome da li su kompatibilni s stanovnicima tvojeg akvarija.

Ja sam npr. htio nabaviti raka sesarma bidens, ali sam onda skužio da mu treba boćata voda i da ponekad zna jest ribe pa sam ipak odustao od kupnje

Offline ica3008

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2010, 20:34:52 poslijepodne »
1. TRBUŠNA VODENICA
Uzročnik je bakterija,gram-negativna.Riba je podložna bolesti u slučaju gladovanja,nepravilne ishrane,pada temperature ili stresa od transporta.Bolest je zarazna,pogotovo ako se otvori trbušna šupljina zaražene uginule ribe i sve su ribe izložene infekciji.Stomak ribe je napuhan,riba se zadržava ispod površine vode,peraje su skupljene,anus upaljen i obično su ispupčene oči,gledano odozgo,riba izgleda kao nakostriješena.U slučaju epidemije akvarij dezinficirati.
Tretman je moguć samo u ranijem stupnju razvoja bolesti antibioticima na bazi sulfamida,Tetraciklin,Oksitetracik

Kod napuhnutosti stomaka lako je moguce da se radi o ovoj bolesti, ali ne nuzno, mozda su samo problemi s probavom, prati ponasanje ribe.

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=125:najee-bolesti-tropskih-riba&catid=33:bolesti&Itemid=117

...hvala na trudu !!!!

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #9 u: Ožujak 16, 2010, 12:08:20 poslijepodne »
Ako nisi do sada pročitao imaš na portalu Priručnik za početnike..pa eto imaš domaći zadatak. ;)

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498

Offline ica3008

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Ožujak 16, 2010, 23:40:48 poslijepodne »
....ljudi hvala svima koji su se potrudili oko mog neznanja, misterija je rješena......
..danas je na kavi bio moj stanodavac nakon kraćeg promatranja došao je do zaključka...
...da nije stvar u nikakvoj bolesti već je "trudna"  :heart: :heart: :heart: :heart: