Kolovoz 25, 2025, 00:13:31 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: mogu li staviti ribe?  (Posjeta: 2238 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
mogu li staviti ribe?
« u: Ožujak 13, 2010, 10:35:01 prijepodne »
poz
testiranje vode mi daje ovakve rezultate:

amonijak (sera bočice) NH4/NH3 po boji između 0 i 0.5. recimo 0.4.
ph (sera trakice) , po boji između 6.8 i 7.2. recimo 7. s obzirom na NH4 i ph, NH3 bi bio u neskodljivim kolicinama.
nitrit NO2 (sera bočice) - po boji 0. mozda 0.1

mogu li ubaciti koju ribu danas? sama povrsina vode je malo bijelkasta. akvarij se ciklira mjesec dana s time da su bilkje dosle zadnjih 10-tak dana. prije toga je bila samo podloga filter i voda, tj nije bilo puno otpadnih tvari a i voda je bila na 20-tak stupnjeva pa se cikliranje vjerovatno produlizo. dali mogu staviti koju ribu?

« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2010, 10:51:44 prijepodne od Axelrod »

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Odg: mogu li staviti ribe?
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2010, 10:40:51 prijepodne »
no2 bi trebo biti nemjerljiv, možeš ubaciti koju ribu ali ne previše pa češ viditi štase dešava
trebo si malo ubaciti malo hrane u aq da se bakterije mogu početi stvarati, dali ti se voda u tih mjesec dana zamutila pa razbistrila

ovo što ti je voda na površini bjelkasta to je normalno stavi izlaz iz filtera da ti mreška vodu
Virovitica - Brezovica

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2010, 10:48:14 prijepodne »
no2 bi trebo biti nemjerljiv, možeš ubaciti koju ribu ali ne previše pa češ viditi štase dešava
trebo si malo ubaciti malo hrane u aq da se bakterije mogu početi stvarati, dali ti se voda u tih mjesec dana zamutila pa razbistrila

ovo što ti je voda na površini bjelkasta to je normalno stavi izlaz iz filtera da ti mreška vodu

NO2 i je bio 0. 0.1 sam stavio onako, kao mala mogucnost pogreske u očitanju boje ali bila je žuta a ne narančasta. znači 0.
sto se tice boje vode...hmmm...nebih znao odgovoriti, nisam primjetio neko zamučenje osim onoga na površini. i prije dok sam imao ''jednostavniji'' akvarij, ako me pamčenje nevara, isto nije bilo zamučenja. onda sam tretirao sa nitrivecom, mislim 10 dana. u ovaj akvarij nisam dodavo nista osim aquatana kod provg ulijevanja vode. ista voda je jos u akvariju. nije bilo promjene vode, ni čiščenja filtera. u fileru su ostatci bilja koji su se odvojili prilkom sadnje. voda je bila puno toga ali filter je sve ocistio.

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #3 u: Ožujak 13, 2010, 10:57:39 prijepodne »
neznam od čega bi se bakterije mogle početi množiti, probaj ubaciti par lističa hrane pa za par dana mjeriti vodu najbitniji ti je no2 i no3 i amonijak,
dali voda ima kakav miris
kupi nitrivec i ulij ga
ja nebi još stavljo ribe, možda tek kada ubaciš nitrivec pa za par dana ubaci koju ali nemoj previše hraniti jednom dnevno sa što manje hrane dok ti se ne namnože bakterije
ako imaš nekog frenda da ti da spužvu ili neki drugi filter materijal iz svoga filtera u kojemu su več dobre bakterije, pa da to staviš u svoj filter uliješ nitrivec i za par dana mislim da bi mogo polako početi sa ubacivanjem riba,ali opet jako malo hraniti prvih desetak dana
prije ubacivanja ribica promjeniti 50 % vode, vodu nalij u neku posudu neka odstoji par sati i kupi si FFM i sa time tretiraj vodu koju ulijevaš u aq taj Serin Aqvatan je glupost i nebi bilo loše kada promjeniš vodu da opet uliješ pola doze nitriveca i onda nebi trebalo biti problema
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498 evo skini si ovo pa pročitaj o cikliranju aq
eto ja sam napiso kako bi ja to radio ako imaš pitanja samo pitaj, ja se nadam da če se još netko javiti tko ima još više iskustva
Virovitica - Brezovica

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #4 u: Ožujak 13, 2010, 11:00:28 prijepodne »
i te ostatke bilja u filteru izvadi van da ti to netrune unutra, nomj prati ni dirati po filteru samo pokupi taj otpad od bilja
Virovitica - Brezovica

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 13, 2010, 11:30:03 prijepodne »
hvala na savjetu. procitao sam dosta teorije, nedostaje mi prakse pa pitam svasta, izgledam veci pocetnik nego jesam. imam i atlas od Axelroda, odatle ime  :)
prije sam imao manji akvarij , bilo je zacikliran po recepturi sa nitriveca sve je bilo ok. voda je bila tretirana sa aquatanom. biljke su dobro uspijevale bez supstrata gnojenja i grijača, vodena kuga i jos neka , zaboravio sam koja. bilo je to prije 2,3 godine. nakon godinu dana napravio sam kardinalnu pogrešku, ubacio ribicu od prijatelja, bez karanete. ukratko, sve otislo kvragu.
da ubacim sad koju ribicu i nitrivec?

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #6 u: Ožujak 13, 2010, 11:42:49 prijepodne »
ma bolje se strpi još koji dan ubaci nitrivec a ako imaš gdje kupiti ubaci Aqua Start od Izi lajfa to su ti žive bakterije koje odma počinju sa djelovanjem i več drugi dan možaeš staviti koju ribicu
daj napiši koliki ti je aq koja filtracija koja rasvijeta šta misliš držati koje ribe koje bilje stavi sliku ??????????
Virovitica - Brezovica

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 13, 2010, 11:46:12 prijepodne »
evo tu je, kavo je stanje i imanje :)

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=42804.msg470949#msg470949

akvarij je eheim aquastar 60

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #8 u: Ožujak 13, 2010, 11:48:52 prijepodne »
evo tu je, kavo je stanje i imanje :)

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=42804.msg470949#msg470949

akvarij je eheim aquastar 60
neznam ja koji ti je to link ali kada ga kliknem otvori mi istu tu stranicu gdje se dopisujemo
Virovitica - Brezovica

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2010, 11:50:47 prijepodne »

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • M A L A W I
« Odgovori #10 u: Ožujak 13, 2010, 11:53:57 prijepodne »
dobro izgleda samo da još koji panj staviš
Virovitica - Brezovica

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 13, 2010, 12:02:52 poslijepodne »
thx, i meni se necini lose s obzirom da mi je ovo prvi kompletni akvari. imam jedan manji panj i kamen samo ih jos nisam stavio. nek se sredi stabilizira akvarij pa cu ih staviti. neda mi ih se sad razmijestati. oba dvoje iz petshopa tako da nema brige. a trebao bih privezati anubias za panj ili kamen...

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #12 u: Ožujak 13, 2010, 12:07:17 poslijepodne »
Meni osobno anubias puno bolje izgleda na panju neg na kamenu  ;)
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #13 u: Ožujak 13, 2010, 18:37:40 poslijepodne »
ja bi ubacio par ribica da sam na tvom mjestu     
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 13, 2010, 22:52:42 poslijepodne »

namjeravam u ponedjeljak.  dali da promjenim dio vode s obzirom da ova stoji vec mjesec dana. dosada je jedino dolijevano par litara posto dio vode ispari. sad sam malo ocistio filter u posudi sa akvarijskom vodom. ocekivao sam puno vise prljavstine. Dali da dodam nitivec?

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #15 u: Ožujak 13, 2010, 23:11:20 poslijepodne »
ma promijeni dio vode,pripremi je i slobodno staviš prvo čistače u akvarij...šta si planirao staviti od baš ribica?

Offline Axelrod

• Trajno baniran
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 14, 2010, 08:45:50 prijepodne »
ma promijeni dio vode,pripremi je i slobodno staviš prvo čistače u akvarij...šta si planirao staviti od baš ribica?

izbor ribica ovisi o tome kakva bude ponuda u petshopu a ako si iz sibenika znas da i nije bas bajna. uzecu one ribice koje budu izgledale zdravo bez obzira na vrstu, tako da izbor vise ovisi o njima nego o meni.
uglavnom neke male , ne prezahtjevne ribice i ne previse njih. recimo 5-10 malih ribica koje bi plivale tu po sredini akvarija i nekoliko cistaca. posto je akvarij 54 L ne bih previse natrpavao a i ovo mi je prvi kompletni tako da bi mi bilo bitnije da to radi kako treba vise nego da bude super atraktivno.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #17 u: Ožujak 14, 2010, 09:05:54 prijepodne »

namjeravam u ponedjeljak.  dali da promjenim dio vode s obzirom da ova stoji vec mjesec dana. dosada je jedino dolijevano par litara posto dio vode ispari. sad sam malo ocistio filter u posudi sa akvarijskom vodom. ocekivao sam puno vise prljavstine. Dali da dodam nitivec?

ako si već kupio dodaj  nemože skodit    samo po upustvu i sve će bit  ok    dobro si reko  ne puno riba  mal je akvarijum   pa malo razmisli kad kupuješ  informiši se  i ostalo  o  vrsti  ribe
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,