poštovanje;
Imam nekoliko pitanja za vas iskusne akvariste jer sam totalno nov u tome i ubiti nemam JOŠ pojma o ničem; pa vas molim za malo strpljenja i tolerancije...
Jučer su mi dečki došli zmontirat Juwel 96, posadili 8 biljaka, stavili poveći panj (koji sam prethodno prokuhavao 3 sata), neki bijeli kamen... i to je to. napunili smo akvarij vodom, oni su ubacili Aqua plus i Cycle bočice (još mi je ostala jedna, Plant Grad) i sve to sad radi...
1. jesu li dečki slučajno zaboravili stavit bijelu spužvicu na vrh filtera ili možda namjerno... zašto?
2.jučer je akvarij bio pun mjehurića, što po staklu što po bilju, danas se nađe još koji sitni na vrhu akvarijskog stakla... zašto?
3.jučer je još voda bila puna klora i na oko puna sitnih mrvica; danas je čista ali žučkasta i neka kao magla prolazi akvarijem... zašto? hoće se to razbistrit???
4.kupio sam mehanički tajmer za lampu... kolko da ju pustim da radi, kolko svijetla treba biljkama?
znam da vam to već ide na živce (mi početnici), al baš sam onak... zbediran! nadam se da će sve biti dobro??!!