jer koliko sam uspio vidjeti na net-u,nisam naisao na neku vrstu koju bi volio vidjeti u svom akvariju
Moguce je da nisam dovoljno trazio....
Što mi vi kao iskusni preporucujete od Tanganyike?
naravno optimalno za velicinu mojeg akvarija!
Pozdrav!!!pošto želiš obojenije ciklide-malawi mbune, a rekoše ti svi da je mali akvarij...od tangnjikanaca bi ti preporučio Neolamprologus leleupi-prekrasan žuti ciklid(proguglaj ili vidi na net-u...ima brdo postova
)...e sad ostali nisu baš obojeni ali imaju ciklidni"karakter" i zanimljivo ponašanje
:školjkaši(lamprologus multifascialtus, ocellatus ili brevis), zatim julidochromis transcriptus(par...manji su ) ili altolamprologus calvus...ja bi stavio cca 3 vrste, pa vidi koje ti se sviđaju i vidi za dostupnost ,tj. nabavljivost...inače tank je fino sređen...više bi pasao za tanganjka ciklide, nego malawce..osobno bi ostavio samo jednu vrstu kamena i malo se poigrao sa njim
...živio!
potpis,nije baš neki oblik akvarija odnono dimenzije bez obzira na litražu ali da se to lijepo sredit...
ma Tanganyika ciklidi su isto zgodne i lijepe i jako zanimljive ribe,mirnije nego malawi ciklidi(ne divljaju am tam okolo po akvariju,osim Tropheusa..al nećemo sad

)
e sad,što se tiče šarenih boja,nisu to neke boje da se usereš ali recimo kako je Boro rekao transcriptusi,e pa to su mi jedne od najljepših riba,i žao mi da ne mogu držat par

pa Calvusi e to su mi najdraži

mislim,lijepe elgantne ribe,mirne,mirno plivaju(osim kad jedu

opako izgledaju ali su dobrice)
pa eto ocellatusi ja sam ih odnedavno nabavio i uopće mi nije žao,to su mi recimo jedne od najzanimljivijih ribica(po ponašanju,mali seronje od centimetar a napadaju moju ruku u akvariju,izuzetno nabrijani mali mališani.) ma vidjet ćeš sam.Ima toliko zanimljivih ciklida.