Dakle postao sam riblji tata. Po prvi put u životu.

Imao sam hladnovodni akvarij sa zlaticom nekoliko godina. Onda je zlatica uginula. U svoj svojoj tuzi bio sam raspremio kompletan akvarij, oprao, očistio i spremio u podrum. A onda sam odlučio složiti novi. Nakon puno dilema i neodlučnosti ipak sam se odlučio ovaj put da to bude toplovodni, iz puke znatiželje i želje da probam nešto novo.
Nakon razdoblja cikliranja unutra su se naselili gupiji (2 muška i 4 ženke), swordtail jedan muški i tri žemske, tri plave neonke, te dva algojeda.
I tako, uživam ja u tom prekrasnom svijetu tih živahnih stvorenja, kad jučer stadoh unezvjeren - uočim nešto maleno kako migolji među biljkama - dva mladunca. Kako to kod mene obično biva i ovo mi se dogodilo za vikend. A ja nemam kotilicu. Imam, doduše, jedan manji DIY akvarij, imam i filter, ali nemam grijač za njega. A treba ove male sačuvati, jedino su mi oni ostali (ostali su vjerojatno postali ručak).
Ništa, uputih se u Konzum, kupim jednu plastičnu posudu, izrežem otvore, preko toga navučem mrežicu i to nekako namontiram u akvarij. I sad su malci u tome, zaštićeni od ovih gladoša ostalih.
Sutra ujutro idem kupiti grijač, a noćas će malci prenoćiti
ovako.
Kako god, vrlo sam uzbuđen oko svega. Ovih dana moram bolje paziti, jer mi se čini da će biti još mladaca. Nekako su mi dvije guppy ženkice napuhnute.