Srpanj 18, 2025, 19:40:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: JBL PhosEX rapid  (Posjeta: 980 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AkvaristaBiH

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
JBL PhosEX rapid
« u: Ožujak 05, 2010, 15:34:50 poslijepodne »
Evo u naslovu . Ne znam tacno za sta se ovo koristi i u kolikoj mjeri , bocica je ovakva kao na linku http://shop.fressnapf.de/uploads/media_items/2519400JBLPhosExrapid100ml_xl.jpg . Nesto je vezano za alge koliko mi se cini , ako neko zna i ako je koristio neka javi . Zahvaljujem unaprijed  :)
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
Odg: JBL PhosEX rapid
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2010, 18:26:43 poslijepodne »
Fosfati su izvor hrane za rast algi,ovo je tekucina koja bi trebala neutralizirati po4 i smanjiti pojavu algi,nisam ga koristio stoga neznam da li valja ili ne.
Sto se doziranja tice pise ti iza na etiketi,a na poklopcu imas nacrtane mjerice! :up:

Offline AkvaristaBiH

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2010, 09:24:30 prijepodne »
Znam, ali koliko se cesto to treba koristiti, jednom sedmicno , kad mjenjam vodu ili kako ? Na svoj rizik sam stavio jednu dozu ove smjese u akvarij od 125 litara . U roku od dva dana alga je gotovo u potpunosti nestala , jos je ima sasvim malo u tragovima, onaj kao dugi zeleni konac al i on blijedi , znaci da je 100 % efektno. Znam da je hemija stetna za akvarij i da je treba izbjegavati i otkriti sta je uzrokovalo pojavu algi ali vrijedi probati. Nastojat cu ovo izbjegavati . PS. mbogdan  :up:
Čovječe, ne ponosi se svojom "superiornošću" nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2010, 10:41:47 prijepodne »
Ako nemas algi nemoj koristiti,a kad se pocinju javljati,stavis jednu mjericu kao i ovaj put i nemas brige!Fosfati ti dodju s nekim gnojivima za biljke i razgradnjom hrane! :up: