Kolovoz 28, 2025, 18:39:36 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Miracle Mud filtracija  (Posjeta: 1598 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cuppo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 46
Miracle Mud filtracija
« u: Ožujak 04, 2010, 23:57:13 poslijepodne »
Ima li itko da da informaciju iz prve ruke, da je neko probao da koristi ovu vrstu filtracije, kako funkcionise na reef akvarijumu ???
Umorio sam se od citanja po netu i odgovora na temu IMA JEDAN COVJEK i slicno.
Info iz prve ruke ako neko ima. PLEASE..

Offline Roni

• Punopravni član
Odg: Miracle Mud filtracija
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2010, 09:23:59 prijepodne »
Mislim da je Crni to koristio...
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Crni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2010, 11:22:23 prijepodne »
   Da, ja sam koristio, ali je vrlo teško reći da li je mulj u vodu otpuštao sve te elemente koji proizvođač tvrdi da otpušta.
Caulerpa je, recimo, u njemu vrlo dobro rasla.Još jedan plus ide činjenici da je to mulj i toliko je sitan da detritus nemože propasti u njega već se zadržava iznad.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #3 u: Ožujak 05, 2010, 11:35:28 prijepodne »
   Da, ja sam koristio, ali je vrlo teško reći da li je mulj u vodu otpuštao sve te elemente koji proizvođač tvrdi da otpušta.
Caulerpa je, recimo, u njemu vrlo dobro rasla.Još jedan plus ide činjenici da je to mulj i toliko je sitan da detritus nemože propasti u njega već se zadržava iznad.

Ja imam ali mi refugium još uvik nije gotov tako da nemogu reć kako se ponaša..

Offline cuppo

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2010, 12:35:01 poslijepodne »

Ma meni malo to zvuci, sta ja znam predobro da bi meni bilo istinito, evo citam 15 dana samo o tome
oci me vise bole od neta, ima nekih klipova na you tube. Ali to bez skimmera nebih isao nikako u svakom slucaju kombinovat nesto.
Jesil ti stavljao bio balls il ne ?

Offline Crni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Ožujak 05, 2010, 12:52:56 poslijepodne »
   Skimer bi uz to ipak trebao koristiti.
Bio bolse ne preporučam, samo skupljaju smeće.

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 21, 2010, 23:35:53 poslijepodne »
Ja sam imao DSB, koji mi je nakon 7,8 mj pogona počeo ispuštati nitrate u akvarij. Nakon primjećenih povišenih nitrata počeo sam se malo zezati i tražiti krivca. Mjerio sam koncentracije nitrata po akvariju, i skontao da je iznad DSB-a oko 5 mg/l viša nego u ostatku akvarija. DSB je bio složen po svim pravilima i preporukama, znači plenum, 12-15 cm pijeska sa komadićima izdrobljenog živog kamena i sve što ide. Zanimljivo je što kad sam vadio pijesak, u njemu nije bilo detritusa, voda nakon pranja gornjeg sloja pijeska bila je blago žuta, tak da se nije natalaožio detritus, već eto, jednostavno nije počeo funkcionirati, nego se nešto smotalo i radio je suprotno. Kad je izvađen DSB, zanimljivo je da su mi nitrati onda tek porasli, da bi nakon oko 2,3 tjedna počeli padati, i stabilizirali se na oko 10 mg/l. Kasnije sam ih uspjeo skinuti na neku testeru nemjerljivu koncentraciju!

Ja bih izbjegavao DSB, meni je taj bio treći i eto, ni taj nije proradio.

Poz!
« Zadnja izmjena: Ožujak 21, 2010, 23:39:09 poslijepodne od zeljkoc »

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #7 u: Ožujak 22, 2010, 10:26:32 prijepodne »

Skimer definitivno koristiti. U prvu komoru sam stavio živo kamenje a u drugu prije povrata sam stavio bio bolse, sa tim da imam 2 prefilter vrečice. Prva na povratu iz akvarija a druga na cijevi koja ide u refugium tako da smeće teško može dospjeti u refigium i bio ballse... Evo meni je refugium napunjen morem i kroz par dana ću stavit caulerpu i upaliti rasvjetu pa ću viditi kako će se cili sistem ponašati nakon toga...

Offline cuppo

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Ožujak 24, 2010, 14:51:04 poslijepodne »

Skimer definitivno koristiti. U prvu komoru sam stavio živo kamenje a u drugu prije povrata sam stavio bio bolse, sa tim da imam 2 prefilter vrečice. Prva na povratu iz akvarija a druga na cijevi koja ide u refugium tako da smeće teško može dospjeti u refigium i bio ballse... Evo meni je refugium napunjen morem i kroz par dana ću stavit caulerpu i upaliti rasvjetu pa ću viditi kako će se cili sistem ponašati nakon toga...

Bruno, ako nije problem samo nas obavijeti kasnije kako to funkcionise cim ti proradi refigium, izgleda da kod Crnog to funkcionise bez problema.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #9 u: Ožujak 24, 2010, 20:23:30 poslijepodne »

Bruno, ako nije problem samo nas obavijeti kasnije kako to funkcionise cim ti proradi refigium, izgleda da kod Crnog to funkcionise bez problema.

Hocu samo nemoj zaboravit da u papirima piše da treba oko 6 mjeseci kako bi se vidili rezultati Miracle Muda...