dobar dan,
novi sam u ovom poslu, a htio bih napraviti sve kako treba.
prije par dana sam dobio 20 litarski akvarija sa dvije ribice (izgledaju kao zlatne ribice samo imaju dvostruku zadnju peraju) i dva čistača (jedan za staklo i jedan za dno) i nesto bilja. vrstu biljaka ne znam. izgledaju kao duguljasti listovi koji imaju korjen i vise ih raste iz jednog korijena. zelene su boje i stajale su odostraga.
da li mi netko moze pomoci koja je to vrsta ribica i biljke?
otisao sam bio u zoo trgovinu i tamo su mi rekli da je ovaj filter za vodu cisto ok za moj akvarij. atman at-f301, watt:4, Q.max l/h:200, akvarij l:30-50. kada sam sve poslozio unutra i pokrenuo filter siba zrak tako jako da se bilje vijori kao da je bura u akvariju. da li je ovaj filter prejak za akvarij?
kupio sam kamencice. veliki su oko 5 mm svaki. da li mi za to bilje treba jos neki sloj sitnijeg pjeska ispod ovoga?
sada sam se uhvatio napraviti rasvjetu. ideju sam pokupio sa ovog foruma. ona caka s pola cijevi, grlom unutra, u grlu zarulja. stvar mi se cini super. samo me brine koji zarulju staviti unutra. mislio sam kupiti od 11W. procitao sam da mozes imati dosta problema sa algama ako se ne stavi adekvatna zarulja. koji parametar je jos bitan kod odabira zarulje osim snage? kelvini mozda? sto manje kelvina to je hladnije svjetlo i pogodnije za biljke.
pozz