Lipanj 29, 2025, 13:31:18 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Tarantula Bobi  (Posjeta: 4128 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pile

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Tarantula Bobi
« u: Veljača 28, 2010, 13:29:19 poslijepodne »
Evo napokon dosao i taj dan da je u nasu kucu dosao novi kucni ljubimac. "Beba" tarantula, stara nekih 2 mj. Napravili smo joj mali terarij od kutije Ferrero Rocher :) nadam se da je ok. stavili jedan mali sukulent unutra i komadic drveta kako bi se mogla sakriti. Klinci su odusevljeni i jasno da nisu mogli izdrazati a da je ne uzmu u ruku :).

Evo i par slikica :)

Imam jedno pitanje. Stavili smo na dno treset, cca ga ima 1-2 cm. Kada stavimo crva unutra, crv odmah pobjegne u zemlju i jasno da ga Bobi ne moze pojesti. E sada, dali da je Bobi gladan, bili on odmah pojeo crva koji se nade ispred njega ili mu treba vremena? Kako rjesiti taj problem i jeli to uopce problem?

Inace hvala clanu Xzyle  :)

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Tarantula Bobi
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2010, 14:06:01 poslijepodne »
Tarantule su životinje za promatranje kroz staklo,a ne za navlačenje po rukama...to je prvo i bitno pravilo ;) za njih je to veliki stres koji je nepotreban...

ako pauk ne reagira odmah na crva,nemora značit da ga neće kasnije iskopati,ali svejedno poželjno je izvaditi ga van i ponuditi kasnije...ako pauka uzimaš na ruku i nakon toga slijedi hranjenje mogučnost je da upravo zbog toga neće da jede jer je pod stresom,ali nemora biti...možda će se uskoro presvuć pa zbog toga neće da jede..uglavnom nemoj ga često uzimati na ruke :up:

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2010, 14:26:34 poslijepodne »
Nije Ducati ali je monster,ha? :D

Da to je problem,s crvima i tresetom...Ovako,kad otvaraš kutijicu od pauka to njega zna dosta preplašit pa od napetosti neće jest...ja svaki put kad otvaram pokušavam što nježnije da ne osjeti nikakve vibracije,ali kad mi "pobjegne" i kad se mali sav strese,pustim otvoreno 2 min da zaboravi da se išta dogodilo :D Taman se opet opusti,bacim mu crva pred nos i ako oće ga mazne odmah,ako neće vadim crva odmah van prije nego se zakopa...ovo je ovako jedan razlog zbog kojeg pauk zna odbijat hranu a ne idu ljudi baš za tim.

Drugi razlog je to što je jeo kod mene prije 4-5 dana pa mu je to dosta za sad,iako,to je parahybana...njima nikad nije dosta :) I trebao bi još jest po mojoj procjeni...

Uživajte u parahybani mislim da bolje niste mogli odabrat za prvog pauka,brzo raste,puno jede i pravi je "bauštelac".

Što se držanja u ruci tiče,nema problema za sad no parahybane s svakim presvlačenjem mjenjaju i dlaku i ćud :) A kad dobije 8-9cm u rasponu noge karakterno postaju "not to be fucked with" :D

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2010, 14:32:03 poslijepodne »
ovaj paukić ima malkoc više od dva mjeseca... ja bi rekao najmanje 8-10 mjeseci...

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2010, 14:35:26 poslijepodne »
ovaj paukić ima malkoc više od dva mjeseca... ja bi rekao najmanje 8-10 mjeseci...
Da,baš sam se pitao kako su izračunali :D Samo kod mene je bio 2 mjeseca...

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Veljača 28, 2010, 14:39:09 poslijepodne »
Extra je tarantulica :) Srecno sa njom...Nemoj joj davati jos da jede,tek je stigla nece jesti...Probaj za jedno 3-4 dana (znam da je tesko da izdrzis do tad ali jbg sto se mora nije tesko :D )

Offline Pile

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2010, 15:00:10 poslijepodne »
Ma nece se ona puno po rukama motati, ona je sada nas novi ljubimac i jednostavno klinci nisu mogli izdrzati  :).

Da htijeli smo vidjeti kako tamani crva, ali ocito cemo morati pricekati. KOliko vlaga treba biti u terariju, odnosno jel mu se treba prskati kutijica??? Cuo sam kada se presvlaci da mora biti povecana vlaga, jel dovoljno samo malo pospricati kutijicu? Kako znam kada ce se presvlaciti, jel se to vidi po necemu?

Evo puno pitanja, ali ALI ...  :)

Da nije Ducati, ali je pravi mali monster  :)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2010, 15:05:37 poslijepodne »
Posuda s vodom i ja bi još cijeli taj dio terarija gdje je posuda redovito špricao da i treset bude malo vlažan...ako bude tako bit će dobro i za presvlačenje,dovoljno vlage.Prije presvlačenje će jako potamniti,abdomen,noge...sve...ali prvo ćeš primjetit da dugo odbija hranu...

Tvoja parahybana će još jest sigurno...ima do presvlačenja ona sigurno još mjesec dana,ako ne i više...

Offline Leo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #8 u: Ožujak 01, 2010, 00:18:36 prijepodne »
Fobasi su malo preveliki za tog pauka, a ako dajes crve onda neka budu u posudi malo dubljod da nemre pobjec van  ;)

Offline ViD0

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #9 u: Ožujak 03, 2010, 10:27:15 prijepodne »
Nabavi si male lateralise i da vidis.Ja ni jednog svog pauka ne hranim fobasima nego ih sve hranim laterima primjerenim njhovoj velicnin  :up:

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #10 u: Ožujak 03, 2010, 11:27:36 prijepodne »
otkud vam to da su fobasi? gdje piše? crvi su mali brašnari.

Offline Pile

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Ožujak 03, 2010, 15:13:03 poslijepodne »
otkud vam to da su fobasi? gdje piše? crvi su mali brašnari.
ne znam ni ja odakle im fobasi  :) ali nema veze

Malisa jos ne jede, bas sam lud. Samo me strah da mu nesto ne odgovora. Jucer sam mu stavio crva ispred glave i 0 bodova. Crv krenuo prema njemu, uredno prosao ispod njega, a Bobi je samo dizao noge kako bi crv uredno mogao proci. Jasno crv opet pobjegao u zemlju i to je to. Ne da nije zainteresiran za jelo, nego ispada kao da se ubio hranom pred sat vremena  :)

Offline Leo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #12 u: Ožujak 03, 2010, 15:47:53 poslijepodne »
Ups, krivo sam vidio pardon, mislio sam da su fobasi u pitanju.
Nemoj ga silit sa hranom nije bed dobro je uhranjen nece mu nis bit ako ga ne hranis neko vrijeme,
samo ga pusti da se privikne i sto manje ga uznemiravat. ;)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #13 u: Ožujak 03, 2010, 17:13:12 poslijepodne »
Bez brige pojeo je kod mene par XXL komada :D puna mu je guzica. :up:

Offline tonix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Ožujak 06, 2010, 16:22:10 poslijepodne »
Pitanjce ak je moj t velika ko i ova da maknem vatu s vodom i da stavim manju posudicu tj čep ili da još ostavim vatu ???

Offline KLOKI95

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 06, 2010, 16:55:22 poslijepodne »
Ti slobodno mozes da stavis neku posudicu sa vodom ali da je manja od raspona nogu tarantule,i stavi neki kamencic na sredini da ne upadne.. ;)

Offline tonix

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Ožujak 06, 2010, 17:02:10 poslijepodne »
Ti slobodno mozes da stavis neku posudicu sa vodom ali da je manja od raspona nogu tarantule,i stavi neki kamencic na sredini da ne upadne.. ;)

Ok tnx...

Offline Pile

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Ožujak 22, 2010, 12:22:20 poslijepodne »
Ovaj moj malac jos nije nista pojeo. Stvarno mi nije jasno od cega zivi. U dva navrata sam ga stavljao preko noci u malu posudicu bez ikakve podloge zatvorenog sa crvom, ali nista. Izgledalo je kao da ce crv pojesti njega  :). Citao sam da mjesec dana mogu bez hrane, evo upravo dolazi trenutak kada ce biti mjesec dana kod nas. Mozda postavi novi rekord u nejedenju.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #18 u: Ožujak 22, 2010, 13:39:39 poslijepodne »
Ovaj moj malac jos nije nista pojeo. Stvarno mi nije jasno od cega zivi. U dva navrata sam ga stavljao preko noci u malu posudicu bez ikakve podloge zatvorenog sa crvom, ali nista. Izgledalo je kao da ce crv pojesti njega  :). Citao sam da mjesec dana mogu bez hrane, evo upravo dolazi trenutak kada ce biti mjesec dana kod nas. Mozda postavi novi rekord u nejedenju.
Teorija da mogu mjesec dana bez hrane eventualno može držat vodu u slučaju da pauk uopće nije jeo nakon presvlačenja,a tvoja parahybana je potukla kod mene nekoliko lateralisa i brašnara...tako da,moguće da ti neće više ni jest,da se priprema za presvlačenje...

Tarantule mogu i puno duže biti bez hrane...ovisi naravno i o veličini,slingovi mali imaju puno brži ciklus hranjenja/presvlačenja pa se na njih ne može odnosit teorija koja vrijedi i za odrasle primjerke,koji znaju (pojedine vrste) odbijat hranu i po godinu dana.Meni osobno p.cancerides odrasla ženka 20+cm nije jela sigurno 6 mjeseci...tako da,ne brigaš brigu :)