Srpanj 18, 2025, 22:19:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Hitno!!! Razlika izmedju Ophiopogon japonicus i Eleocharis  (Posjeta: 2283 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Meowth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Hitno!!! Razlika izmedju Ophiopogon japonicus i Eleocharis
« u: Veljača 26, 2010, 21:12:02 poslijepodne »
Danas sam uocio u Pet Shop-u da je stigla biljcica Eleocharis, sada nisam procitao na kartici koja iz te porodice, nadam se da sve mogu u vodu, posto od njih planiram praviti tepih u akvariju..
Najbitnije mi je da mi neko kaze koja je osnovna razlika izmedju Eleocharis i Ophiopogon japonicus.
Posto znam da Ophiopogon japonicus ne moze u vodu.. Ima li neke razlike u korjenu posto je jako niska pa se bojim da ne napravim gresku (da neko od prodavaca nije namjerno stavio pogresnu karticu)..
Potreban mi je sto brzi odgovor da je odem kupiti prije nego sto ne bude prodana...
Hvala unaprijed!!

Offline emacemac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Hitno!!! Razlika izmedju Ophiopogon japonicus i Eleocharis
« Odgovori #1 u: Lipanj 25, 2013, 10:31:30 prijepodne »
jesi dobio brzi odgovor ha  :klap:

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #2 u: Lipanj 25, 2013, 10:37:24 prijepodne »
emacemac, razumio bi tvoj post da ti je među prvim postovima na forumu, ali nakon 200 postova si valjda trebao razumjeti da nema smisla dizati stare teme  :rolleyes:

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 25, 2013, 11:17:21 prijepodne »
emacemac, razumio bi tvoj post da ti je među prvim postovima na forumu, ali nakon 200 postova si valjda trebao razumjeti da nema smisla dizati stare teme  :rolleyes:

je a meni ima smisla da postoje stare teme iz 2010 na koje nitko nije odgovorio i nema od njih nikakve koristi ali nalaze se u bazi, i onda mi netko umjesto da odgovori savjetuje da potražim u starim temama od kojih 200 njih nema koristi

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Lipanj 25, 2013, 16:29:39 poslijepodne »

je a meni ima smisla da postoje stare teme iz 2010 na koje nitko nije odgovorio i nema od njih nikakve koristi ali nalaze se u bazi, i onda mi netko umjesto da odgovori savjetuje da potražim u starim temama od kojih 200 njih nema koristi
Baš tako, neznam čemu služi forum ako će se na 99% pitanja odgovarati sa "imaš tražilicu" onda brate imam i google i forum samo ostavimo za slike uradaka i bok te veselio  :zagrljaj:

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #5 u: Lipanj 25, 2013, 20:38:28 poslijepodne »

Pa kaj nisi onda odgovorio pa da tražilica za 3 godine izbaci i odgovor?
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 25, 2013, 21:45:02 poslijepodne »
kaj si ti pametan

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Lipanj 25, 2013, 22:19:24 poslijepodne »
kaj si ti pametan
Ako si ti pametan odgovori čovijeku.

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 25, 2013, 23:21:24 poslijepodne »

Pa kaj nisi onda odgovorio pa da tražilica za 3 godine izbaci i odgovor?

i drugo registriran si od 2006, mogel si mu odgovoriti 2010 ( al očito nisi znao odgovor  -?), a ja sam registriran 2013, daj mi onda objasni kako sam ja mogao odgovoriti pred tri godine ????

Offline emacemac

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 25, 2013, 23:25:17 poslijepodne »
kaj si ti pametan
Ako si ti pametan odgovori čovijeku.

šta misliš zašto sam došao na tu temu ? zato jer sam tražio informacije o tim biljkama, jeste me napali- ja samo kazah da je čovjek napisao HITNO !!! a nitko se nije odazvao,  mislim da mu sada nakon tri godine više ne treba savjet u vezi toga........ -? a da li sam pametan, nisam  ;)

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Lipanj 25, 2013, 23:34:38 poslijepodne »
Evo par preporuka za koristenje foruma, pa bi bilo dobro da se procita, pogotovo oni koji jos ocigledno nisu:
(posebo obratite paznju na podebljano)

"Nazivanje i otvaranje tema

•  Dobro pregledajte forum i budite sigurni da započinjete raspravu u pravom dijelu foruma.
  •  Prije nego li započnete temu, pretražite forum i potražite sličnu temu. Možda već postoji rasprava poput one koju namjeravate započeti. Koristite tražilicu https://www.akvarij.net/forum/index.php?action=search
  •  Naslov vaše teme mora bit deskriptivan, odnosno, iz naslova mora biti jasno o kojoj se temi radi.
  •  Naslov teme mora biti kratak i jasan.

Pisanje poruka

• Razmislite prije nego li napišete bilo što. Morate imati valjan razlog za pisanje poruke, a ona mora biti smislena.
  •  Pažljivo sročite svoju poruku. Nastojte da bude što jasnija i jednoznačna. Izbjegavajte nesporazume, koliko je to moguće.
  •  Pišite u prijateljskom tonu.
  •  Prije nego li pošaljete poruku, provjerite jeste li sve napisali kako se htjeli.
  •  Kada nastavljate raspravu, pročitajte sve prijašnje poruke kako bi bili sigurni da nećete dodati informaciju koja već postoji.
  •  Ako u vrlo staru temu dodajete novu poruku, budite sigurni da je ona vrijedna toga.
  •  Uvijek nastojte poštivati temu odnosno klonite se skretanja s teme (offtopic)
  •  Ne koristite isključivo velika slova. VELIKA SLOVA IZGLEDAJU KAO DA VIČETE"

A evo i sva Pravila (koja uvek postoje sa razlogom):
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=14638.0

Uzivajte na forumu!

Lp, Sasa
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #11 u: Lipanj 26, 2013, 00:12:31 prijepodne »
Ophiopogon japonicus ima šire listove (5-6 mm), a nijedna vrsta Eleocharisa (barem ove za akvarije) nema listove šire od 2 mm. Također, listovi Ophiopogona japonicusa su više tamno zeleni i i tupi na vrhu, a kako nije akvarijska biljka kruti su i ne mogu se tako lako savijati. Uz to, duljina listova je različita, kod Eleocharisa su 3-10 cm ovisno o vrsti (osim E. vivipara, kod nje mogu biti malo duži), a kod O. japonicus 15-30 cm. Ophiopogon japonicus se može eventualno pomješati s Sagittariom, ali ona je puno svjetlija i listovi nisu toliko kruti, a i iz jedne biljke obično ne izlazi toliko listova (manje je bujna). :)

Molim moderatora da ovaj odgovor ubaci u zaključanu temu tako da ipak imamo i odgovor kad netko upotrijebi tražilicu za 3 ili 100 godina :)
« Zadnja izmjena: Lipanj 26, 2013, 00:41:14 prijepodne od ZliBrka »
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 26, 2013, 00:41:56 prijepodne »
Evo ubacen odgovor.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi