Pođosmoiz Zagreba tek u četvrtak popodne kada su već sve informativne emisije objavile da je Rim zatvoren za nove hodočasnike

. Krenuli smona put uopće se ne nadajući da ćemo doći blizu Rima. Mislili smo, ajd do Asiza pa ćemo tamo negdje gledati na videozidu prijenos. Ne da nije bilo gužve, već nigdje nije bilo žive duše

!!! Ozbiljno! Na samom ulazu u Rim dočekala nas je policija i sprovela do Tor Vergate, njihove inačice studentskog grada veličine Zagreba, gdje je 2000g. održan svjetski susret mladih. Tamo su nas potrpali u gradske buseve i dovezli u sami centar Rima na obalu Tibera. Kako smo putovali 15ak satido Rimaimali smo vremena razraditi taktiku proboja, guranja i laktarenja što se pokazalo i više nego uspješno jer nas se tridesetak uspjelo probiti do samog trga. Bilo je malo uvjeravanjai objašnjavanjapolicajcima na tečnom hrvatskom da mi moramo biti na trgu, i po onoj staroj narodnoj da pametniji popušta pustiše oni nas na trg!!!

Odmah smo se utaborili i rasprostrli našu zastavu, nek se viori i nek se zna da nas ima. Mislim da smo bili i na telki (valjda im se svidjela zastava

)
O misi vam nemoram ništa govoriti jer ste vjerovatno vidjeli više od mene, ali je zato sam doživljaj biti tamo bio neopisiv i ostat će mi u sjećanju cijeli život