Evo da i ja izađem na vidjelo sa novim starim akvarijem. Evo i malo opisa cijelog tanka.
Staklo je kupljeno u Aqua-Terri dimenzija 100x50x50/8 cm.
Ormarić je od željeznih cijevi 30x30 sa 6 nivelirajučih nogica obložen iveralom 16 mm s time da je gornja ploća 25 mm (zlu ne trebalo) sa kliznim vratima gdje se smjestio manji akvarij.
Poklopac je DIY od Forexa nabavljenog u NeonCentru(hvala dečkima na rezanju) i ljepljenog doma. Rasvjeta je 2x24W Aquastar (s time da može i 2x39W zbog prigušnice).
Filter je ostao isti Atman CF-800 i grijač Atman od 250W.
Pijesak je granulacije 0,3-0,6mm (za pješćanike), kamenje je Angelstone (Bauhaus).
Pozadina... Pozadina je priča za sebe.
Imao sam punu glavu ideja od tapete sa imitacijom kamenja,stiropora,stirodura,pur pjene,rezanog pravog kamena,siporeksa itd. Da ne bih uzeo puno prostora (volumena) ribicama odlučujem se za Crni Forex + Siporeks.
Dečki su mi odrezali po mjeri Forex za zadnju i bočnu stranu. Stijene sam napravio sam od Siporeks bloka debljine 5 cm i premazao ih 2x smjesom koja se koristi za presvlačenje tankova sa pitkom vodom(ne mijenja karakteristike vode) i naravno zasilikonirane akva silikonom na Forex. Htio sam ja njih sjenčati sa sprejem ali sam odustao jer nemam smisla za to.
Stijena u lijevom kutu rađena od Siporeks bloka 20cm i iza nje je skriven usis filtera,kao i ova stijena desno (koja visi) koja je bila u glavi i realizirana je u detalje.
Eto pa da čujem šta vi kažete na ovu moju ludoriju.
Eto i par slika jer tek je u ponedjeljak počelo cikliranje akvarija.