Što se mene tiče, tetra je dobar, povoljan filter koji uspješno obavlja filtraciju, ali sa nešto malo bolnih točaka.
To su sljdeće:
- pumpica za start punjenja filtera vodom - gumicu je teško pribaviti
- gibljivi plastični ulazi crijeva koji daju mogućnost usmjeravanja crijeva u bilo kojem smjeru - daju se očistiti, ne znam
koliko sklop košta ali nije jeftin sigurno
- ventili na početcima cijevi koji vole zaštekati - povoljni su, isplati se uzeti za rezervu
Ima još onih klasičnih stvari, tipa glavna brtva i sl, ali to je normalno da se mijenja svakih godinu, dvije.
Ako se u filter redovito ulaže koja kunica, racimo, svakih godinu dana uzeti pokoji rezervni dio, pa makar da stoji za rezervu, s ovim filterima nećete imati problema. Ako pak samo eksploatirate bez ulaganja, filter će se zapustiti i u jednom trenutku naći ćete se u sitaciji da trebate uložiti 100,200 možda i 300 kn u filter koji je koštao 600 kn ili 900 kn. Onda vam se to čini previše i osjećate se kao da ste pred zidom.
Sve to govorim jer je meni EX1200 poplavio dnevnu, kupljen je polovan s foruma, curila je guma na pumpi za start, tako da je filter prokapao tek nakon pol sata, sat, kad je napunio kapu. Druga EX700 mi je bila danima u kanti na promatranju jer je kapala, na kraju se uspostavilo (nakon zamjene svega gumenog) da kapa iz sklopa u koji se uvode cijevi, znači onaj plastični spoj cijevi i filtera.
Ovo s Fluvalom u akvariju zgodno mi je jer nemam sve dijelove za filter a akvarij je visok oko 90 cm, pa mi je ovo bilo najlakše rješenje, vjerojatno je privremeno, ali nikad se ne zna, ako naučim ribe da ga same čiste, vjerojatno će i ostati unura!